طرز تهیه آب نخود مقوی و خوشمزه
نخود به عنوان یکی از حبوبات پرمصرف با طبعی گرم و خشک که دارای خواص زیادی می باشد و برای تقویت بنیه بدنی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول سودمند در بسیاری از غذاهای ایرانی به کار برده می شود که یکی از مقوی ترین و لذیذترین آن ها آب نخود است. این غذاهای خوشمزه و آسان در فصول سرد مورد استقبال قرار می گیرد و به دنبال آن خرید عمده نخود نیز افزایش می یابد. اگرچه این خوراک در استان های مختلف به روش های متفاوتی طبخ می شود اما اگر می خواهید نسخه ای از بهترین دستور پخت نخود آب را یادب گیرد توصیه می شود که تا پایان مقاله همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت نخود آب نخود
برای پخت این غذای خوشمزه لازم است ابتدا مواد لازم برای طبخ آن را تهیه نموده و سپس طبق دستورالعملی در ادامه مطلب ذکر شده نسبت به پخت آن اقدام نمایند.
مواد لازم برای پخت آب نخود برای 4 نفر | |
عنوان مواد | مقدار |
نخود | 2 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
بلغور گندم | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به اندازه کافی |
ماهیچه یا قلم گوسفندی | به دلخواه |
رب گوچه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه آب نخود به روش ساده و خوشمزه
اگرچه کم و زیاد کردن مواد غذایی و یا شیوه های طبخ این غذا به عوامل متعددی مانند منطقه و ذائه افراد بستگی دارد اما اگر بخواهید از ساده و خوشمزه ترین روش جهت پخت نخود آب استفاده نمایید توصیه می شود دستورالعمل زیر را مطالعه نمایید.
- ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و به همراه روغن در قابلمه بریزید تا سرخ شوند.
- سپس بلغورهای خیس خورده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت بدهید.
- در ادامه، ماهیچه را به مواد افزوده و اجازه بدهید تا کمی تغییر رنگ دهند.
- در این مرحله، کمی رب گوجه به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید.
- پس از ریختن نخودهای خیس خورده به درون قابلمه، تا 6 لیوان آب ریخته و با زیاد کردن شعله اجاق گاز تا جوشیدن آب آن صبر پیشه کنید.
- پس از به جوش آمدن آب، کف جمع شده بر روی آن را برداشته و دور بریزید.
- سپس، جازه دهید مواد بر روی شعله ملایم 3 الی 5 ساعت بپزد. در ساعات پایانی کمی نمک به غذا اضافه کنید.
فوت و فن های پخت آب نخود
اگر به هنگام پخت هر غذایی به نکات جزئی اما تاثیرگذار طبخ آن توجه نمایید، در پایان غذای بی نقص و دلپذیری خواهید داشت. برخی از شگردهای مهم و کاربردی در تهیه آب نخود در جدول زیر قابل مشاهده می باشد.
ترفندهای پخت آب نخود |
لازم است نخود را 12 ساعت قبل از پخت در آب بخیسانید. |
می توانید برای از بین بردن نفخ نخود، آن را به صورت جداگانه آب پز کنید. |
به منظور لعاب دار کردن غذا، می توانید از سیب زمینی یا یک تا دو قاشق آرد گندم استفاده نمایید. |
به هیچ عنوان در هنگام پخت به نخود نمک اضافه نکیند چراکه این کار موجب دیرپز شدن آن می شود. |
برای پخت سریع حبوبات، می توانید آن را به همراه آب جوش در فلاسک ریخته و اجازه دهید تا صبح بماند. |
افزودن مواد اسیدی به نخود، زمان پخت آن را افزایش می دهد. |
خواص خارق العاده آب نخود
نخود به عنوان یکی از پرخاصیت ترین حبوبات با طبع گرم خشک بوده که مصرف به اندازه و منظم آن از بروز بسیاری از امراض و مشکلات پیشگری می کند. نخود آب یکی از مقوی ترین غذایی بوده که اغلب افرد آن را به هنگام بیماری به منظور تقویت سیستم بدنی خود تهیه و مصرف می نمایند. در ادامه مطلب به خواص فوق العاده این غذا پرداخته ایم:
- تقویت ریه، درمان گرفتگی صدا و سرفه
- بهبود عملکرد سیستم گوارش و درمان یبوست
- اشتهاآور
- التیام بخش درد سینه
- تسکین دندان درد و ورم لثه
- از بین بردن ریزش مو
- تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمانی
- افزایش قوای جنسی
- از بین بردن بلغم و سودا
- خون ساز
- تثبیت و تقویت استخوان ها
- تقویت سیستم عصبی و عضلات بدن
- پیشگیری از بیماری های کلیوی
- جلوگیری از بروز بیماری های ناشی از سردی طبع
- مفید برای افراد مبتلا به مالیخولیا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.