خرید عمده بادام زمینی
بادام زمینی به عنوان یکی از لذیذترین و مغذی ترین منابع غذایی در سراسر دنیا شناخته شده و در دسته بندی آجیل جا خوش کرده است. این محصول به دلیل ارزش غذایی بالا در اشکال گوناگون مورد استفاده قرار گرفته و علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. این مغز خوشمزه به شکل های مختلفی به صورت خام، بوداده و یا کرده بادام زمینی در بازار وجود دارد که هر کدادم نسبت به کیفت خود دارای قیمت های مختلفی هستند و همچنین علاو بر این از این محصول در تهیه تنقلات با طعم های مختلف نیز استقاده می شود.
جدول قیمت بادام زمینی
بادام زمینی به عنوان مغز در اشکال مختلفی در بازار ارائه و مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه با نوع و میران کیفیت خود قیمت گذاری می شود. خریداران این محصول، با شناخت کامل به انواع آن به منظور تشخیص میزان کیفیت محصول می توانند با انتخاب سایتی مطمئن با خیال راحت سفارش خود را ثبت نمایند. لیستی قیمت عمده بادام زمینی در انواع مختلف به شرح زیر می باشد:
قیمت انواع بادوم زمینی آبان ماه 1401 | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
مغز خام | 80،000 هزار تومان |
مغز شور | 95،000 هزار تومان |
غلاف دار شور | 55،000 هزار تومان |
غلاف دار خام | 35،000 هزار تومان |
روکش دار | 95،000 هزار تومان |
انواع و درجه بندی بادام زمینی
این مغز یا به بیان دیگر میوه خشک لذیذ به طور معمول در انواع 5 مدل اسپانیایی، رونده، ویرجینیایی و والنسیایی و ایرانی در بازار یافت می شود که دسته ایرانی خود با توجه به کشت در شهرهای مختلف مانند آستانه، مغان، مینودشت، خلخال، بندرعباس، کرج، اصفهان و… دارای انواع مختلفی بوده و نسبت به انواع وارداتی خود از نظر کیفیت و قیمت بسیار مناسب تر می باشد . بادام زمینی از نظر انواع ظاهری یافت شده در بازار نیز به دسته های زیر تقسیم می شوند:
- بادام زمینی خام با پوست و غلاف
- بادام زمینی بوداده با پوست و غلاف
- بادام زمینی خام با پوست و بدون غلاف
- بادام زمینی بوداده با پوست و بدون غلاف
- بادام زمینی بدون پوست فرآوری شده
نکته: علاوه بر اشکال گفته شده، این محصول در قالب کرده بادام زمینی نیز مورد استفاده عموم قرار می گیرد.
شرایط کاشت بادام زمینی
بادام زمینی نیز مانند سایر گیاهان برای کاشت و محصول دهی نیازمند شرایط اقلیمی و مراقبتی بوده که هر چه شرایط محیاتر باشد میزان و کیفیت محصول نیز با همان اندازه افزایش میابد.
- از آنجایی که بادام زمینی گرمادوست است به همین منظور بهترین زمان کاشت این محصول معمولا در فصل بهار (اسفندماه تا اوایل اردیبهشت ماه) زمانی که خطر یخ زدگی گیاه را تهدید نکند، می باشد ولی در مناطق مرتفع زودتر از مناطق پست کشت می شود.
- گیاه این محصول فقط در مناطق گرمسیری با آب و هوای گرم رشد کرده و نسبت به هرگونه سرمایی حساس است.
- بهترین دما برای رشد و عملکرد این گیاه 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد.
- محیط کشت این محصول می بایست بسیار نورگیر باشد.
- با اینکه گیاه بادام زمینی نسبت به انواع ph خاک مقاوم بوده ولی به شوری خاک حساس می باشد و در خاک های شور اندازه محصول برداشتی کوچک می شود. به همین منظور خاک هایی با ph به میزان 5.5 تا 8.5 و با بافت سبک، شنی، لومی شنی، غنی از مواد غذایی و حاصلخیز برای این گیاه مناسب تر است.
- میزات آبیاری این گیاه به نسبت مراحل آن متفاوت بوده و در تیرماه که زمان گلدهی آن بوده تا زمان رسیدن میوه ها آبیاری بسیار حساس و حائز اهمیت می باشد.
نحوه کاشت بادام زمینی
کشاورزان در اقلیم های گرمسیری در فصل مناسب با فراهم کردن شرایط لازم طی مراحلی که در ادامه به آن پرداخته می شود نسبت به کشت دانه های بادام زمینی اقدام می کنند:
- ابتدا بذرهای بادام زمینی که دانه های خام و فرآوری نشده این میوه خشک بوده را تهیه کنید سپس آن ها پوست کنده و طی 24 ساعت در آب بخیسانید.
- مقدار بذر مورد نیاز برای کاشت بادام زمینی به صورت کپه ای 110 تا 120 کیلوگرم و در روش خطی و ردیفی 100 کیلوگرم در هکتار است.
- بذر ها در عمق 5 تا 7 سانتی متری در خاک حاوی کود و زهکشی شده کاشته شود.
- در کاشت خطی فاصله بوته ها از هم معمولا بین 10 تا 20 سانتی متر بوده و فاصله خطوط با یکدگیر 40 تا 55 سانتی متر می باشد.
- خاک پس از کشت آبیاری شود به طوری که سطح خاک خیس شود چراکه خاک شنی به سرعت خشک می شود. در مرحله گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدن محصول حساس ترین زمان آبیاری بوده و می بایست رطوبت کافی برای رشد گیاه حفظ شود.
آفت های بادام زمینی
از مهم ترین آفات و بیماری های گیاه بادام زمینی می توان به زنجره باقلا، کرم غوزه پنبه، پروانه کارادینا و بیماری لکه برگی اشاره کرد و لکه برگی یکی خسارت زاترین بیماری های این محصول به شمار می آید که قارچ عامل ایجاد کننده این بیماری درون بقایای گیاهان زمستان را سپری کرده تا در بهار با مها شدن شرایط به محصولات انتقال پیدا کند. به منظور از بین بردن این آفات می توان از آفت کش های مخصوص استفاده کرد.
برداشت بادام زمینی
طی گذشت 100 تا 200 روز ساقه های گیاه به طول کامل رشد کرده و در درون خاک فرو می روند. کشاورزان با مشاهده نیام بوته ها و زردی برگ های گیاهان بادام زمینی متوجه قابل برداشت بودن محصولات شده و در ابتدا قسمت های هوایی گیاه را قطع کرده سپس نسبت به درآوردن بادام زمینی ها از درون خاک اقدام نموده و در ادامه با انتخاب یکی از روش های سنتی و صنعتی دانه ها بادام زمینی را خشک می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.