خرید عمده بادام زمینی کره گیری
کره بادام زمینی یک فرآورده غذایی خوشمزه و پرطرفدار، خصوصا در میان کودکان می باشد و ارزش غذایی بالایی نیز دارد. البته بسیاری از افراد به بادام زمینی آلرژی دارند اما سایر افراد توجه داشته باشند که بادام زمینی دارای پروتئین، ویتامین های E و B6، منیزیم و آهن می باشد که تمامی این خواص در کره بادام زمینی نیز وجود دارد و آن را به یک ماده غذایی سودمند تبدیل می کند. چنانچه قصد خرید عمده کره بادام زمینی جهت تولید کره بادام زمینی را داشته باشید، باید بدانید که از هر نوع بادام زمینی نمی توان برای کره گیری استفاده کرد. بادام زمینی مناسب کره گیری دارای خصوصیات و مشخصاتی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
جدول قیمت بادام زمینی کره گیری
همانطور که می دانید، خریداران در هنگام خرید هر محصول، با قیمت های گوناگونی مواجه می شوند. عواملی مانند میزان تازگی، شهر کشت شده، اندازه، رنگ و کیفیت دانه بر قیمت عمده بادام زمینی تاثیرگذار هستند. جهت اطلاع از قیمت منصفانه هر نوع از بادام زمینی کره گیری، میانگین قیمت خرید آن در جدول زیر گرد آوری شده است:
قیمت بادام زمینی مناسب کره گیری | |
بادام زمینی کره گیری آستانه اشرفیه | قیمت هر کیلوگرم 150 هزار تومان |
بادام زمینی کره گیری لاهیجان | قیمت هر کیلوگرم 140 هزار تومان |
بادام زمینی کره گیری مشهد | قیمت هر کیلوگرم 160 هزار تومان |
درجه بندی و انواع بادام زمینی کره گیری
همانطور که گفته شد جهت کره گیری از بادام زمینی های مناسب و متفاوتی استفاده می شود اما چه ویژگی هایی بادام زمینی مناسب کره گیری را متمایز می کنند؟
- رنگ بادام زمینی باید روشن باشد. (بادام زمینی تیره رنگ و سوخته، از طریق مزه تلخش قابل تشخیص است.)
- بادام زمینی فاقد پوسته نازک قهوه ای رنگ باشد. (در غیر این صورت کره بادام زمینی تیره رنگ و تلخ خواهد شد.)
- بادام زمینی درشت باشد. (بادام زمینی درشت، روغنی تر است و مقدار کره بیشتری به شما خواهد داد.)
- بادام زمینی های خراب حداقل تعداد ممکن را داشته باشند تا محصول نهایی بالاترین کیفیت را داشته باشد.
- به عطر و بوی بادام زمینی توجه داشته باشید و از خرید عمده بادام زمینی با بوی کهنگی و رطوبت که نشان دهنده نگهداری نامناسب است، خودداری نمایید.
در کشور ما مرغوب ترین نوع بادام زمینی کره گیری، در آستانه اشرفیه کشت می شود که به دیگر کشورها نیز صادر می شود. به جز آستانه اشرفیه، در دشت مغان (اردبیل)، مینودشت، خراسان (شمالی،رضوی و جنوبی) و جنوب کشور کشت بادام زمینی رواج دارد. البته بادام زمینی های وارداتی (هندی،چینی و…) نیز وجود دارند که اکثرا از کیفیت و تازگی مورد نیاز برخوردار نیستند و تولید کره بادام زمینی با کیفیت از آن ها ممکن نیست.
نحوه کشت و برداشت بادام زمینی کره گیری
شاید شما نیز درباره نحوه کشت این محصول خوشمزه کنجکاو باشید. بادام زمینی گیاهی مناسب آب و هوای گرم و آفتابی و بدون سرماست و برای جلوگیری از سرمازدگی گیاه، کاشت آن از اسفند تا اردیبهشت انجام می شود. برای تولید گیاهانی با دانه درشت تر، باید از کشت آن در خاک شور جلوگیری شود چرا که در غیر این صورت، دانه ها کوچک تر می شوند و دیگر مناسب کره گیری نخواهند بود.
نحوه کشت
بادام زمینی به صورت خطی کشت می شود، بین هر خط تقریبا 50 سانتی متر و بین هر بوته با بوته کناری حدود 10 سانتی متر فاصله لازم است و عمق لازم برای کاشت بذر نیز 3 الی 10 سانتی متر می باشد. پس از کاشت بذرها، آبیاری با شدت متوسط انجام می شود. (خاک نباید خشک باشد اما آبیاری بیش از حد نیز لازم نیست.) پس از طی مدت رشد بادام زمینی که بسته به نوع بذر 100 الی 200 روز می باشد، زمان برداشت آن تقریبا در مهر ماه فرا می رسد.
نحوه برداشت
هنگامی که زمان برداشت گیاه فرا رسید، گیاه حالتی خمیده به خود می گیرد و رنگ آن نیز زرد خواهد شد. در این مرحله هر بوته به آرامی از ریشه درآورده می شود. سپس گیاه به مدت یک الی دو هفته در محلی گرم و خشک نگهداری می گردد و پس از طی این مدت، میوه آن جدا می شود. میوه ها نیز بعد از جداسازی در محلی گرم و خشک نگه داری خواهند شد. البته لازم به ذکر است که روش های خشک کردن گوناگونی وجود دارد و ممکن است بعضا از آفتاب استفاده شود یا دانه ها به شیوه صنعتی خشک شوند. (دانه هایی که در آفتاب خشک شوند، تیره خواهند شد و برای کره گیری مناسب نیستند.) در نهایت زمانی که میوه ها کاملا خشک شدند، پوست آن ها جدا می گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.