خرید عمده برنج هندی

خرید عمده برنج هندی

خرید عمده برنج هندی

خرید عمده برنج هندی

مهم ترین محصول کشاورزی که در هندوستان که بیش از یک چهارم کل زمین های کشاورزی را به خود اختصاص داده است برنج است. این محصول به دلایل مختلفی همچون قیمت مناسب، پخت آسان، شکل ظاهری زیبا و عطر دلپذیر در سراسر دنیا دارای طرفداران مخوص به خود می باشد که همین امر موجب صادرات آن به سر تا سر جهان گردیده است. در این مقاله قصد داریم به صورت جزئی به بررسی انوع مختلف برنج هندی، قیمت، نحوه کاشت و برداشت این محصول پر هیاهو بپردازیم.

(در حال حاضر امکان فروش برنج فراهم نیست)

جدول قیمت برنج هندی

برنج هندی در بازار ایران دارای کیفیت و درجه بندی بسیاری می باشد که برند های مختلفی به بسته بندی، عرضه و قیمت گذاری آن ها پرداخته اند. در جدول زیر قیمت میانگین هر 10 کیلوگرم برنج هندی درج شده است که البته این قیمت با توجه به کیفیت و برند محصولات متغییر می باشد:

قیمت برنج هندی
نوع قیمت بر حسب 10 کیلوگرم
برنج هندی 350,000 هزار تومان

انواع و درجه بندی برنج هندی

امروزه برنج هندی در بازار ایران و همچنین سراسر جهان از انواع مختلفی برخودار می باشد که به طور کلی می توان آن ها به سه دسته دانه کوتاه، دانه متوسط، دانه بلند تقسیم بندی کرد. اما در اصل هر یک از این ها نیز دارای انواع مختلفی می باشند که در ادامه به معرفی جزئی تر هر نوع به طور مجزا، پرداخته شده است:

1. برنج هندی آمبرمهر

برنج آمبرمهر به دلیل عطر زیادی که دارد در بین انواع برنج هندی از محبوبیت بسیاری برخودار است و همچنین کلمه آمبرمهر به در زبان هندی به شکوفه های انبه اشاره می کند. این نوع برنج در مقایسه با برنج باسماتی و یا 1121 از قد کوتاه تری برخودار می باشد ولی به دلیل طعم و عطر بسیار دلپذیری که دارد، مورد توجه بسیاری از طرفداران برنج هندی قرار گرفته است. نکته دیگری که می توان به آن اشاره داشت این موضوع است که برنج هندی آمبرمهر در بازار ایران از طرفداران زیادی بهره مند نیست.

2. برنج هندی بامبو

گیاه بامبو وقتی به پایان عمر خود نزدیک می شود، شکوفا شده و دانه هایی مانند برنج و کاملا متفاوت از لحاظ شکل و مزه تولید می کند. این دانه ها پس از پخت چسبناک هستند و به همین علت فقط در تهیه برنج ساده در بین مردم کاربرد دارد.

3. برنج هندی باسماتی

برنج باسماتی از دیگر انواع برنج های هندی می باشد که طرفدارن زیادی را در سر تا سر جهان جذب خود کرده است. این نوع برنج به دلیل شاخص گلایسمی بسیار پایینی که دارد، انرژی را با سرعت کم و همچنین پایدار در سطح بدن آزاد می کند. همچنین وجود اسید آمینه های بسیار در این برنج، باعث کاهش درد عضلانی در شما می شود. برنج باسماتی از دسته های دانه بلند و همچین معطر است که در ایران از محبوبیت بالایی برخودار می باشد و تا کنون 29 نوع از این برنج در سراسر دنیا شناخته شده است. به طور کلی برنج هندی باسماتی نسبت به سایر انواع برنج هندی قیمت بیشتری دارد و کیفیت بهتری را نیز ارائه می‌دهد. البته لازم به ذکر است که برنج باسماتی با این که دارای کیفیت بالایی است ولی هرگز قابل مقایسه با برنج طارم و یا هاشمی نیست.

4. برنج هندی جاسمین

یکی از انواع دبگر برنج های هندی ، برنج هندی جاسمین است که دلیل نام گذاری آن، معطر بودن همانند گل یاسمین می باشد. برنج جاسمین در خارج از کشور هندوستان از محبوبیت زیاید برخودار نیست، با این وجود مصرف کنندگان برنج به دلیل عطر دلپذیر و خوش طعم بودن این برنج را برای مصرف خود انتخاب می کنند. همچین برنج جاسمین دارای خاصیت ضد التهابی و سرشار آمینهاسید می باشد به همین دلیل برای کودکان و افراد سال خورده پیشنهاد می شود.

5. موگرا

برنج موگرا از انواع دیگر برنج هندی می باشد که در دسته بندی برنج های معطر قرار دارد و همچنین به دلیل اینکه قد این برنج در زمان پخت افزایش پیدا می کند، جزو گروه برنج های دانه بلند قرار می گیرد. موگرا به دلیل عطر شگفت انگیز، طرفداران مخصوص به خود را دارد که در نگاهی کل می توان این نوع برنج را یک جایگزین مناسب برای برنج باسماتی دانست.

6. برنج هندی قهوه ای

در هندوستان برنج های متعددی وجود دارد که نام یکی از آن ها برنج قهوه ای می باشد. این محصول نه تنها داری تفاوت رنگی با سایر برنج هاست بلکه از محبوبیت و ارزش غذایی بالا تری نسبت به رقبای خود برخوردار است. این محصول کالری و نشاسته کمتری در درون خود جای داده است و به هیمن علت گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که می خواهند در رژیم غذایی خود از مواد سالم تر استفاده کنند. همچنین این برنج به خاطر داشتن دانه های روغن موجب کاهش کلسترول بد در سطح خون می شود.

7. برنج هندی قرمز

برنج هندی قرمز محصولی است که شاید کمتر کسی تا به حال اسم آن را شنیده باشد اما خواص درمانی باورنکردنی در این برنج او را متمایز از هم گروهان خود کرده است. برنج قرمز از طعم خوشمزه ای برخودار نیست اما مواد مغذی زیادی در درون این دانه گیاهی می تواند میزان آهن خون شما را تحت کنترل نگه دارد. همچنین در درون این برنج  ویتامین B6 وجود دارد که وظیفه آن ایجاد تعادل در بین گلبول های قرمز و سروتونین می باشد. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد در این محصول تنظیم قند خون و انسولین در سطح بدن است که به همین علت به افراد دیابتی پیشنهاد می شود.

خید عمده برنج هندی

شرایط کاشت برنج هندی

برنج برای کاشت شرایط مخصوص به خود را دارا می باشد که در نظر نگرفتن هر یک از آن خرابی محصولات و بازدهی کم را با خود به همراه دارد. شروط مذکور به شرح زیر است :

  • بهترین مناطق کاشت برنج دشت ها و مناطق مسطح می باشد.
  • دمای مناسب برای رشد محصول برنج 23 تا 25 درجه سانتی گراد است.
  • کاشت برنج نیازمند شاخص بارندگی 100 تا 200 سانتی متر در مناطق کشاورزی می باشد.
  • در مرحله اولیه کاشت برنج، خاک مزارع می بایست تا عمق 10 تا 12 سانتی متری غرق آب باشد.
  • طبیعیت محصول برنج برای مناطق گرمسیری می باشد و برای رشد نیاز به گرما و رطوبت زیاد دارد.

نحوه کاشت برنج هندی

برای کاشت برنج متد های مختلفی در عرصه کشاورزی و شالیزاری وجود دارد که هر کدام که انتخاب هر یک از این روش ها با توجه به به شرایط آب وهوایی و نوع خاک متغییر می باشد. در ادامه به معرفی متد های کشت برنج هندی پرداخته شده است :

روش بخش

در روش بخش، بذر ها به صورت تصادفی در خاک بخش می شوند و در مناطقی این روش را برای کشت انتخاب می کنند، دارا ی ویژگی های خاک فقیر و خشک می باشند. نکته ای که می بایست به آن توجه داشت وجود نیروی انسانی اندک در این نوع کشت می باشد که در مقابل حداقل ورودی از بازده کمی هم برخودار می باشد.

روش حفاری

در روش حفاری، کاشت بذر برنج هندی توسط دو نفر انجام می شود و نیاز به نیروی کار چندان وجود ندارد و همچنین منطقه شبه جزیره هندوستان مرسومیت بیشتری در این روش کاشت نسبت به دیگر های مکان های کشاورزی این کشور دارد.

روش نشاکاری

یکی دیگر از روش های کاشت برنج هندی نشاکاری یا پیوند می باشد که بیشتر در مناطقی انجام می شود که دارای بارندگی فراوان است. در کاشت نشاکاری به دلیل این که تمامی کار ها با دست انجام شده نیاز به نیروی کار بسیاری وجود دارد. در این روش ابتدا بذر ها در آب تا زمان جوانه زدن در آب می گذارند و سپس نشا های به دست آمده را به قسمت خاصی از مزرعه که قبلا آمده شده است منتقل می کنند. نشاکاری یکی از دشوار ترین روش های کاشت برنج می باشد که نیازمند ورودی بسیاری می باشد اما بالاترین بازده را برای کشاورزان رقم می زند.

روش ژاپنی

این روش در زمین هایی که محصول اصلی آن ها برنج و از کیفیت بالایی برخودار باشد انجام می شود که در این روش بذر ها را به صورت ردیفی در مزرعه می کارند. ردیفی بودن محصولات موجب می شود که شناسایی علف های هرز و کوددهی به آن ها راحت تر صورت پذیرد. نکته ای در استفاده از روش ژاپنی می بایست به آن توجه داشت دوز سنگین کودهی است که بازدهی بسیار بالایی به همراه خود برای کشاورزان به ارمغان می آورد.

نحوه برداشت برنج هندی

در کشور هند به دلیل اینکه شرایط آب و هوایی بسیار متنوع می باشدبنابراین زمان کاشت و برداشت محصولات به عوامل مختلفی مانند درجه حرارت، بارندگی، نوع خاک، دسترسی به آب، رطوبت هوا و … بستگی دارد که به طور کلی برداشت محصول برنج به سه دسته تاستانه، پاییزه و زمستانه تقسیم می شود. جدول زمان بندی کاشت و برداشت هر یک از موارد مذکور به شرح زیر می باشد :

انواع برداشت فصلی در برنج هندی
نوع برداشت زمان کاشت و برداشت
Pre-kharif

برنج پاییزه

  • زمان کاشت برنج پاییزه از اواسط اردیبهشت تا اواسط آبان ماه می باشد.
  • زمان برداشت این نوع برنج از اواسط شهریور تا اواسط آذر ماه می باشد.
Kharif

برنج زمستانه

  • زمان کاشت برنج زمستانه از اواسط خرداد تا اواسط مرداد ماه می باشد.
  • زمان برداشت این نوع برنج از اواسط آبان تا اواسط دی ماه می باشد.
Rabi

برنج تابستانه

  • زمان کاشت برنج تابستانه از اواسط آبان تا اواسط اسفند ماه می باشد.
  • زمان برداشت این نوع برنج از اواسط اسفند تا اواسط تیر ماه می باشد.

چگونگی تشخیص برنج هندی تقلبی

یکی از موارد مهم در خرید برنج هندی تشخص دادن برنج تقلبی از برنج طبیعی و اصل می باشد. اگر به ماهیت به برنج های تقلبی نگاهی جزئی داشته باشیم در واقع این محصولات برنج هندی نیستند و فرآورده های شیمیایی کشور چین هستند که در بازار به طور فراوان در دسترس عموم می باشد. و حال سوالی که در ذهن اکثریت مردم بعد از دانستن این موضوع ایجاد می شود “چگونگی تشخیص برنج اصل هندی از برنج تقلبی می باشد؟” که در ادامه چند نمونه راهکار برای انجام این فرآیند برایتان درج شده است.

آتش زدن برنج

مقدار کمی از برنج را در مقابل شعله مستقیم قرار دهید اگر دانه های برنج آتش گرفتند و شروع به سوختن کردن به معنای مصنوعی بودن محصول می باشد.

استفاده از هاون

چند دانه برنج را درون یک هاون قرار داده و بکوبید، سپس نگاه دقیقی به آن داشته باشید . اگر پس از کوبیدن دانه های برنج پودر سفید و یک دستی در مقابلتان قرار گرفت به معنای اصل بودن محصول مورد نظر می باشد اما اگر پس از کوبیده شدن شاهد دانه های زرد رنگ در درون ظرف بودید با برنج مصنوعی مواجه می باشید.

کپک زدن

مقدار کمی از برنج را در درون یک ظرف بجوشانید و سپس برنج پخته شده در داخل یک ظرف پلاستیکی ریخته و مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید و به مدت چند روز رها کنید. اگر برنجی هندی مد نظر ارگانیک باشد این عمل کپک زدن برنج را به همراه خود دارد. اما اگر برنج هیچ تغیری نکند و تنها خشک شود نشان دهنده مصنوعی بودن برنج می باشد.

ته نشین شدن در آب

مقداری از برنج را درون یک لیوان آب بریزید اگر برنج ها به در انتهای لیوان ته نشین شوند به معنای اصل بودن محصول مورد نظر می باشد اما اگر بر روی سطح آب شناور شدند به معنای تقلبی و مصنوعی بودن برنج است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *