خرید عمده حبوبات
حبوبات به عنوان یکی از اقلام غذایی مهم و اساسی بوده که سرشار از خواص گوناگون می باشند. در ایران نیز انواع غذاها با استفاده از این مواد غذایی تهیه می شوند که به همین سبب جایگاه ویژه ای در برنامه غذایی مردم این سرزمین پیدا کرده اند. انواع حبوبات اعم از نخود، لوبیا، عدس و… در جای جای ایران کشت و تولید می شود اما به دلیل تقاضای بالای این محصولات گاهی انواع آن ها از سایر کشورها نیز وارد می شوند. تجارت حبوبات به عنوان یکی از پرسودترین تجارت ها به شمار می آید اما برای موفقیت در این امر، ابتدا می بایست نسبت به شناخت انواع و تشخیص میزان کیفیت آن ها اطلاعات لازم را کسب نمایید.
لیست قیمت انواع حبوبات
با توجه به گستردگی انواع این مواد غذایی ارزشمند، قیمت عمده حبوبات برحسب نوع، صادراتی و وارداتی بودن و میزان کیفیت آن ها دسته بندی و نرخ گذاری می شوند. در جداول زیر می توانید نرخ های روز انواع حبوبات اعلاء با مناسب ترین میزان قیمت موجود در بازار را مشاهده نمایید. به منظور خرید موفق و افزایش سوددهی لازم است که در انتخاب سایت معتبر به جهت ثبت سفارش خود دقت فرمایید تا باکیفیت ترین محصولات را با مناسب ترین قیمت ممکن تهیه نمایید. برای مشاهده قیمت عمده لوبیا می توانید به لینک درج شده نیز مراجعه نمایید.
قیمت عمده انواع لوبیا | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
قرمز | 00 هزار تومان |
چیتی | 00 هزار تومان |
چشم بلبی | 00 هزار تومان |
سفید | 00 هزار تومان |
سیاه | 00 هزار تومان |
کشاورزی | 00 هزار تومان |
عروس | 00 هزار تومان |
قیمت عمده نخود برای انواع موجود در بازار در جدول ذیل قابل مشاهده می باشد.
قیمت عمده انواع نخود | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
نخود تک خان | 00 هزار تومان |
نخود دو خان | 00 هزار تومان |
نود سه خان | 00 هزار تومان |
نخود چهار خان | 00 هزار تومان |
نخود فلافلی | 00 هزار تومان |
نخود پاییزی | 00 هزار تومان |
نخود لشکری | 00 هزار تومان |
نخود سیاه | 00 هزار تومان |
نخود وارداتی | 00 هزار تومان |
به جهت اطلاع از جزئیات قیمت عمده ذرت می توانید بر روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
قیمت عمده انواع ذرت | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
ذرت دندان اسبی | 00 هزار تومان |
ذرت بلوری | 00 هزار تومان |
ذرت آردی | 00 هزار تومان |
ذرت آجیلی | 00 هزار تومان |
ذرت شیرین | 00 هزار تومان |
ذرت غلاف دار | 00 هزار تومان |
ذرت مومی | 00 هزار تومان |
در جدول زیر، انواع و قیمت عمده عدس با مناسب ترین نرخ موجود در بازار قابل مشاهده می باشد.
قیمت عمده انواع عدس | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
عدس سبز | 00 هزار تومان |
عدس زرد | 00 هزار تومان |
عدس قهوه ای | 00 هزار تومان |
عدس قرمز | 00 هزار تومان |
عدس سیاه | 00 هزار تومان |
در جدول زیر می توانید قیمت عمده بادام زمینی را مشاهده نمایید.
قیمت عمده انواع بادوم زمینی | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلو گرم |
مغز خام | 80 هزار تومان |
مغز شور | 95 هزار تومان |
غلاف دار شور | 55 هزار تومان |
غلاف دار خام | 35 هزار تومان |
روکش دار | 95 هزار تومان |
قیمت عمده قیمت عمده برنج هندی، قیمت عمده برنج پاکستانی و انواع ایرانی این محصول در جدول ذیل درج شده است.
لیست قیمت انواع برنج | |
انواع | قیمت بر حسب کیلو گرم |
برنج هندی | 35 هزار تومان |
برنج پاکستانی | 45 هزار تومان |
شناخت انواع و درجه بندی حبوبات
همان طور که اذعان شد، حبوبات از انواع و دسته بندی های گوناگونی تشکیل شده که هرکدام دارای کاربردها و فواید متفاوتی می باشد. در ادامه مطلب تمامی حبوبات، انواع و ویژگی های مربوط به هرکدام را برای آگاهی شما عزیزان دسته بندی کرده ایم.
انواع لوبیا
لوبیا یکی از ارزشمندترین انواع حبوبات شناخته شده که از محبوبیت زیادی در میان ایرانیان برخوردار است. لازم به ذکر است که نوع مرغوب این محصول به صورت انبوه در ایران تولید و صادر می شود.
- لوبیا قرمز: نام دیگر این نوع لوبیا کلیوی می باشد که در فصول سرد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل پروتئین بالای موجود در لوبیا قرمز، آن را به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز نیز مورد استفاه قرار می دهند. از جمله دیگر خواص آن می توان به تقویت سیستم ایمنی و حافظه، درمان یبوست و کاهش کلسترول اشاره کرد. انواع موجود در بازار آن شامل ایرانی، قرقیز و اتیوپی است.
- لوبیا چیتی: همان لوبیا رومی است که به دلیل داشتن آمینواسید فراوان منبع مناسبی برای جذب پروتئین می باشد. مصرف این نوع لوبیا احتمال بروز بیماری های کلیوی و پوکی استخوان را در افراد کاهش می دهد.
- لوبیا چشم بلبلی: این نوع لوبیا به دلیل داشتن کالری و چربی کمتر از انواع خود، مورد استقبال واقع شده که منبع مناسبی برای پروتئین می باشد.
- لوبیا سفید: مقدار سدیم موجود در این نوع از لوبیا نسبت به سایر انواع خود بیشتر می باشد. اسید فولیک موجود در آن باعث کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی در بدن شده و همچنین استفاده منظم آن در برنامه غذایی موجب کاهش میزان کلسترول در بدن می شود. از محبوب ترین انواع لوبیا موجود در بازار ایران می توان به لوبیای خمین، مرمر، یاس، دانشکده و صدف اشاره نمود.
- لوبیا سیاه: این لوبیا به دلیل رنگ و طعم منحصر به فرد خود، به فور یافت نمی شود، طعم آن مانند مزه گوشت قرمز و قارچ بوده که علاقه مندان زیادی را به خود اختصاص داده است. میزان آنتی اکسیدان و اسیدفولیک موجود در آن خاصیت ضدسرطانی بودن را به خواص این محصول افزوده است.
- لوبیا کشاورزی: لوبیا کشاورزی یا همان لوبیا سبز به طور عمده در ایران یافت می شود که نوع تازه این لوبیا را با پوست و دانه مورد استفاده قرار می دهند اما در صورت خشک شدن آن، لوبیا ها را از پوست جدا کرده و دانه های قرمز و سفید را از آن استخراج می کنند.
- لوبیا عروس: این نوع لوبیا اندازه بزرگ تری نسبت به سایر انواع خود دارد که طعم آن مانند مغز فندوق و بافت شبیه به سیب زمینی پخته دارد. این نوع لوبیا در اوخر تابستان و اوایل پاییز در بازار عرضه می شود که منبع خوبی برای آنتی اکسیدان ها شناخته شده است.
انواع عدس
عدس ها نیز در انواع و اشکال گوناگونی در بازار می موجود می باشند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارد.
- عدس سبز: ای نوع عدس به رنگ سبز بوده که در 3 سایز بزرگ، متوسط و کوچک در بازار یافت می شود. هر کدام بسته به سلیقه و ذائقه افراد مورد استفاده قرار می گیرد.
- عدس زرد: این نوع همان عدس سبز پوست کنده بوده که دارای طعمی شیرین می باشد و اغلب در انواع سوپ و سالاد ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- عدس قهوه ای: همان طور که از نامش پیداست دارای رنگی قهوه ای و بسیار زودپز می باشد. کشت این محصول در ایران کم بوده و اغلب به صورت پوست کنده (عدس قرمز) مورد استفاده قرار می گیرد.
- عدس سیاه: به علت شباهت این نوع عدس به خاویار، به آن beluga lentil می گویند. این نوع در ایران کم یاب بوده و اغلب در مناطق خنک و خشک کشت می شود، عدس سیاه پس از پخت شکل خود را حفظ نموده و زود پز می باشد، داخل آن به رنگ کرم بوده و پس از پخت رنگ تیره آن به سبز می گراید.
- عدس قرمز: همان عدس قهوه ای بوده که از پوست جدا شده است. این نوع بعد پس از پخت شکل خود را حفظ نکرده و همچنین کم رنگ تر می شود. طعم شیرین دارد که در ایران به آن دال عدس نیز می گویند و به دو شکل لپه ای و کامل یافت می شود.
انواع نخود
انواع نخود و کاربردهای آن در ادامه مقاله نوشته شده که با توجه به آن ها می توانید نوع مرغوب آن را تشخیص دهید.
- نخود تک خان: این نوع به عنوان مرغوب ترین نخود در ایران شناخته شده که به صورت یکدست با اندازه های حدودی 10 میلی متر می باشد.
- نخود دوخان: نوع دوخان از دو اندازه 8 و 9 میلی متری به صورت مساوی تشکیل شده است.
- نخود سه خان: محصولات سه خان از نخود هایی با اندازه های متغیر 9 و 8 و 7 میلی متری تشکیل شده است.
- نخود چهار خان: این نوع نیز نخود هایی با 4 اندازه متفاوت از 9 تا 6 میلی متری را شامل می شود.
- نخود فلافلی: این نوع از ریزترین نوع نخود با اندازه های 4 تا 6 میلی متری بسته بندی می گردد.
- نخود پاییزی: نوع پاییزی این محصول به دلیل وجود رطوبت بالا در فصل پاییز دارای کیفیت بسیار خوبی می باشد.
- نخود سیاه: این نوع نخود در ایران بسیار کم یاب می باشد اما به دلیل ارزش غذایی و خواص فوق العاده موجود در این نوع نخود، مصرف آن توصیه می شود.
- نخود لشکری: بسته بندی این نوع نخود انواع اندازه های آن را شامل می شود.
- نخود وارداتی: برخی دلالان با صادر نمودن نخودهای ایرانی و همچنین وارد کردن نخودهای خارجی سعی در افزایش نوع وطنی این محصول دارند که اغلب نخودهای وارداتی از کشورهایی همچون استرالیا، آرژانتین، آمریکا، اتیوپی خریداری می شود.
انواع ذرت
ذرت ها که علاوه بر دسته بندی حبوبات یکی از انواع خشکبار نیز به شمار می آیند اقسام مختلف با کاربردهای متفاوتی را دارا می باشند.
- ذرت دندان اسبی: از دو بخش شاخی سخت و نشاسته ای نرم تشکیل شده است. این نوع ذرت در هنگام رسیدن با از دست دادن بخشی آب خود دچار فرورفتگی هایی در وسط دانه های خود می شود که بخاطر شباهت آن ها به دندان های اسب این گونه نام گذاری شده اند. ذرت دندان اسبی دیررس بوده و دانه های آن بزرگ و به رنگ زرد می باشد.
- ذرت بلوری: ذرت بلوری یا سخت نیز مانند نوع دندان اسبی از دو قسمت تشکیل شده اما با این تفاوت ها که اندازه هایی به نسبت کوچک تر، زودرس تر و رنگی متمایل به کرم دارد. این نوع ذرت اغلب در اروپا کشت شده و به عنوان بلغور در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- ذرت آردی: به دلیل داشتن دانه های نرم و نشاسته ای رنگ آن ها سفید متمایل به آبی می باشد. اغلب در صنایع الکل سازی و نشاسته سازی مورد استفاده قرار می گیرند.
- ذرت آجیلی: این نوع همان ذرت بوداده است که در صنایع تنقلات نیز از آن استفاده می شود. در دو نوع ارزنی و برنجی بوده که در اشکال ریز و نوک تیز یافت می شود و همچنین پروتئین بالای موجود در آن، این خوراکی را ارزشمند تر کرده است.
- ذرت شیرین: این ذرت به دلیل اعمال دستکاری در ساختار آن در دسته محصولات جهش یافته قرار گرفته که طی آن میزان قند موجود در دانه های این ذرت نیز افزایش پیدا کرده است. در ایران به این نوع، بلال نیز می گویند.
- ذرت غلاف دار: یکی از انواع ناشناخته که مورد استفاده عموم قرار نمی گیرد.هر ذرت دارای یک غلاف بوده که این امر آن را نسبت به سایر اقلام خود متمایز کرده است.
- ذرت مومی: این ذرت به دلیل داشتن ماده چسبناک در دانه های خود این گونه نام گذاری شده که اغلب در صنایع چسب سازی از آن استفاده می کنند.
انواع بادام زمینی
مغز بادام زمینی یکی از مغزهای خوشمزه و ارزشمند شناخته شده که در دو نوع وارداتی و ایرانی در بازار موجود می باشد و اشکال گوناگونی دارد:
- بادام زمینی خام با غلاف و پوست
- بادام زمینی خام بدون غلاف و با پوست
- بادام زمینی بوداده با غلاف و پوست
- بادام زمینی بوداده بدون غلاف و با پوست
- بادام زمینی بوداده بدون غلاف و پوست
- بادام زمینی فرآوری شده
انواع لپه
لپه که یکی دیگر از انواع حبوبات به شمار می آید که از نظر وارداتی یا ایرانی بودن و همچنین اندازه و شکل ظاهری تقسیم بندی می شوند. لپه ها از نظر اندازه به 3 سایز بزرگ، کوچک و متوسط تقسیم بندی می شوند. از مهم ترین انواع داخلی لپه می توان به لپه تبریزی یا لپه آذرشهر اشاره کرد که از نوعی نخود بوجود آمده است. علاوه بر این انواع وارداتی این محصول از کشور های روسیه ، اکراین و کانادا، تانزانیا و اتیوپی نیز در بازار موجود می باشد.
انواع ماش
این محصول ابتدا در هندوستان کشت شد و طی گذر زمان پرورش آن به سایر نقاط خاورمیانه نیز گسترش پیدا کرد. انواع مختلف ماش موجود در بازار شامل ماش ایرانی ، ازبکستانی ، هندی ، استرالیایی و آرژانتینی می باشد که نوع ایرانی آن اغلب در استان های خوزستان، دزفول و شوشتر پرورش داده می شود.
- ماش سبز: این نوع مختص کشور هندوستان می باشد که امروزه در سفره های ایرانی نیز جا خوش کرده است.
- ماش قرمز: ماش قرمز نوعی لوبیا ریز می باشد.
- ماش سیاه: یکی از انواع ارزشمند ماش بوده که دارای خواص فوق العاده ای می باشد.
انواع برنج
برنج ها نیز در دو دسته داخلی و وارداتی در بازار موجود می باشند که انواع آن ها در متن ذیل درج شده است:
- برنج ایرانی: برنج در انواع مختلفی در ایران کشت می شود که هر کدام از نظر نوع پخت، محل کشت و کیفیت متفاوت می باشند. از مهم ترین انواع آن می توان به برنج های طارم،هاشمی، کشت دوم، صدری، دمسیاه، شیرودی، فجر، ندا اشاره نمود.
- برنج سرلاشه: گاهی اوقات دانه های برنج در مراحله جداسازی از سبوس دچار شکستگی می شوند که این دانه های خورد شده در بسته بندی هایی با عنوان سرلاشه با بازار ارائه می شود که قیمت کمتری نسبت به نوع الک شده دارد.
- برنج قهوه ای: این نوع برنج به دلیل جدا نشدن سبوس آن دارای خواص و ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایرین می باشد به همین دلیل اگر خواص غذایی برای شما مهم است توصیه می شود از این نوع برنج استفاده کنید.
- برنج خارجی: به دلیل تقاضای بالای این محصول در کشور، نوع خارجی نیز برای پاسخ گویی به نیاز جامعه وارد می شود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به برنج های هندی و پاکستانی اشاره کرد. این برنج ها به دلیل دارا بودن عطر و طعم فوق العاده جایگزین مناسبی برای برنج های ایرانی می باشند.
راهنمای خرید حبوبات باکیفیت
متقاضیان خرید حبوبات به منظور تهیه محصولات با کیفیت می بایست راه های تشخیص آن ها را دریابند تا بتوانند با انتخاب سایتی معتبر منطقی ترین خرید را داشته باشند. در ادامه مطلب، راه های تشخیص حبوبات مرغوب را برای شما عزیزان شرح دادیم:
- محصولات مرغوب می بایست زودپز و خوشپخت باشند.
- در هنگام خرید به تاریخ انقضاء محصول دقت فرمایید.
- دانه ها سوراخ و منفذ نداشته باشند.
- علامت سیب سلامت بر روی بسته بندی را بررسی نمایید.
- محصول را از نظر داشتن حشره بررسی کنید.
- دانه های حبوبات به یک اندازه باشند.
- محصول نباید دچار تغییر رنگ و شکل شده باشد.
- دانه ها شکسته و بدون پوست نباشند.
- در محصول گرد و خاک وجود نداشته باشد.
کاشت انواع حبوبات
کشاوزران پس از مهیا کردن تمامی شرایط لازم برای کاشت محصولات و آماده سازی خاک، در فصل مناسب طی مراحل زیر حبوبات را کشت می کنند:
- ابتدا، برای اطمینان از دمای خاک، می توانید از دماسنج استفاده کنید. توجه داشته باشید که دمای خاک می بایست بیشتر از 16 درجه سانتی گراد باشد تا خطر یخ زدگی بذر را تهدید نکند. بهترین زمان برای کاشت حبوبات اواسط بهار می باشد.
- سپس بذرهای خشک را در آب خیسانده و یا از بذرهای آماده استفاده کنید.
- پیش از کاشت بهتر است بذرها را به باکتری ریزوبیا آغشته کرده تا بتوانند راحت تر نیتروژن موجود در خاک را جذب کنند.
- پس از شخم زنی و کوددهی به خاک، می توانید بذرها را در عمق 2.5 تا 3.8 سانتی متر و با فاصله 5 تا 15 سانتی متر از هم بکارید. توجه داشته باشید که در کاشت بوته ای بیش از یک بذر را درون خاک قرار دهید.
- در کاشت ستونی می بایست برای هر بذر داربستی از چوب تهیه نمایید.
- در ادامه، خاک را روی بذر ریخته و برای تحریک رشد دانه کمی سطح خاک را فشار دهید.
- در انتها، تا جایی که سطح خام مرطوب شود دانه های کاشته شده را آبیاری نمایید.
- در طول رشت گیاه، می توانید با بررسی میزان رطوبت خاک در مواقع نیاز آن را آبیاری کنید. با دست زدن به سطح خاک متوجه خواهید شده که خشک است و بدست نمیچسبد و یا اینکه رطوبت کافی را دارد.
- طی دوره رشد، می بایست گیاهان عمودی را حول داربست ها بپیچانید.
- در صورت مشاهده آفات، آن ها را از گیاه جدا کرده و در صورت لزوم از حشره کش استفاده نمایید.
- در مرحله گلدهی از کود بدون ازت استفاده کنید.
برداشت انواع حبوبات
معمولا 2 تا 3 ماه پس از جوانه زنی بذرها، محصولات قابل برداشت هستند اما این زمان بسته به آب و هوا و سایر شرایط جوی قابل تغییر می باشد. برای برداشت محصولاتی مانند نخود فرنگی و لوبیا سبز لازم است غلاف ها را پیش از رشد کامل دانه ها و خشک شدن آن ها برداشت نمایید به این منظور که غلاف باید سبز و ترد باشد اما برای سایر اقلام مانند لوبیا ها می بایست تا پایان رسیدن کامل دانه ها و زرد شدن غلاف ها صبر پیشه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.