خرید عمده خرما زاهدی

خرید عمده خرما زاهدی

قیمت خرما زاهدی

خرید عمده خرما زاهدی

در ایران انوع مختلفی از خرما کشت می شود که به 4 دسته خشک، نیمه خشک، نرم و تر و رطب دسته بندی می شوند. خرمای زاهدی از انواع خشک خرما است که نخلستان های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری نظیر استان بوشهر، شهر اهواز، خرمشهر، کازرون، جهرم، دشستان و… زیر کشت این رقم خرما می روند. اما به گفته مشتریان خرما زاهدی، بهترین نوع این خرما در روستای علی آباد واقع در شهرستان قیر و کازرین استان فارس کشت می شود.

این خرما در مرحله رطب به رنگ قهوه ای روشن و در زمان برداشت و کاملا رسیده به رنگ قهوه ای متمایل به زرد یا قرمز می باشد. به دلیل طبع گرم و خشک خرما زاهدی، شرایط نگهداری آن به نسبت خرماهای دیگر آسان است و ارزش تجاری بالایی دارد. برداشت خرمای خشک زاهدی در اواخر تابستان آغاز شده و تا اوایل فصل پاییز ادامه دارد.

جدول قیمت خرما زاهدی

خرید خرما زاهدی از طریق فروشگاه های حضوری و مجازی امکان پذیر است که البته قیمت آن ها تفاوت چندانی با هم ندارد. از عوامل موثر بر روی قیمت خرما زاهدی می توان نوع بسته بندی، برند تولید کننده، خرید عمده یا تکی برای مصارف شخصی، کیفیت خرما و… را نام برد. در جدول زیر، قیمت هر کیلو خرمای خشک زاهدی برای خرید عمده را قرار داده ایم.

قیمت خرما زاهدی
وزن قیمت
1 کیلوگرم 25 هزار تومان

ویژگی های خرما زاهدی

بیشتر زمین های مناطق استان بوشهر، استان خوزستان، استان فارس و… زیر کشت خرمای زاهدی است. این خرما از انواع خشک محسوب شده و رطوبت کم تری نسبت به خرماهای مضافتی و کبکاب دارد. این نوع خرما در هنگام خارک به رنگ زرد و در زمانی که رطب می شود، رنگ آن قهوه ای روشن است. خرمای زاهدی در برخی از مناطق با نام “قصب” نیز معرفی می گردد.

ویژگی های خرما زاهدی
ویژگی توضیحات
رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ
پوست چروک و ناصاف
شکل و اندازه بیضی کشیده
شرایط و مدت نگهداری بیشتر از یک سال در دمای اتاق
میزان رطوبت  رطوبت زیر 18 درصد
زمان برداشت اواخر شهریور ماه تا اواسط مهر ماه
محل کشت بیشتر در استان خوزستان، بوشهر و فارس

خواص خرما زاهدی

ویژگی های خرما زاهدی

خواص خرما زاهدی

خرمای زاهدی جزء خرماهای خشک است که از رطوبت پایین تری نسبت به خرماهای دیگر برخودار می باشد. اما دارای خواص بینظیری برای تنظیم و بهبود بخشیدن به عملکرد ارگان های بدن است. این خرما دارای فیبر، پتاسیم، کلسیم، سدیم، ویتامین های گروه B و ویتامین ها A و C می باشد که هر کدام برای بدن مفید می باشند. ارزش غذایی موجود در 100 گرم خرمای خشک زاهدی مطابق با جدول زیر است.

ارزش غذایی در 100 گرم خرما زاهدی
نوع مواد و ترکیبات مقدار
میزان کالری 300
کربوهیدرات 75 گرم
پروتئین 4.2 گرم
چربی 0.3 گرم
فیبر 8 گرم
فولات 19 میکروگرم
پتاسیم 656 میلی گرم
کلسیم 39 میلی گرم
منیزیم 43 میلی گرم
آهن 1 میلی گرم

در خرما خشک به دلیل داشتن قند و کالری زیاد، برای افزایش وزن مناسب است که تنها یکی از خواص شگفت انگیز آن می باشد. از جمله خاصیت های مفیدی که خرمای زاهدی برای بدن دارد، می توان موارد زیر را نام برد.

  • بهبود یبوست و اختلالات روده
  • تقویت مغز و جلوگیری از آلزایمر
  • کنترل کم خونی
  • تنظیم فشار خون
  • در مان اسهال
  • پیشگیری از سرطان شکم
  • سلامت سیستم عصبی
  • جلوگیری از شب کوری
  • سلامت استخوان ها
  • مقوی و تامین کننده انرژی افراد مثل ورزشکاران، کودکان، زنان باردار
  • قلب سالم با مصرف خرمای زاهدی
  • و…

نحوه کشت و برداشت خرما زاهدی

خرمای قصب یا همان زاهدی بیشتر در زمین های استان خوزستان، فارس، بوشهر و حتی استان کرمانشاه و ایلام کاشته می شود. برای کشت خرما باید از طریق پاجوش های نخل مادر اقدام کرد. زیرا با کاشتن هسته و طی کردن مدت زمان طولانی و مراقبت از آن، صرفه اقتصادی چندانی ندارد.

همچنین در گذشته تکثیر نخل ها از طریق هسته خرما انجام می شد اما به دلیل این که نخل ها بر پایه نر و ماده هستند و باردهی آن ها به همین مورد بستگی دارد، پس از گذشت زمان زیادی تازه جنسیت هسته های کاشته شده مشخص می شد و اغلب نخل های نر زیاد شده و سوددهی برای باغدار نداشتند. چرا که در هر نخلستانی که دارای 100 نخل ماده است، تنها به 4 نخل نر نیاز می باشد. امروزه برای ازدیاد نخل های نخلستان از پاجوش ها بهره می برند. پاجوش جوانه های 3 ساله ای هستند که در ریشه یا ساقه نخل مادر رشد می کنند.

مراحل کاشت و داشت

مرحله 1: زمین نخلستان را شخم بزنید.

مرحله 2: چاله هایی به عمق 1 الی 1.5 متر حفر کنید.

مرحله 3: چاله ها باید 8 الی 10 متر از هم فاصله داشته باشند تا بعدها جا برای کاشت گیاهان زراعی دیگر در زیر نخل ها وجود داشته باشد.

مرحله 4: پاجوش ها را از نخل نر و ماده جدا کرده و در چاله ها بکارید.

مرحله 5: برای محافظت از نهال های جوان، اطراف آن ها را با برگ خرما بپوشانید.

مرحله 6: حال نوبت به آبیاری و تقویت نخل ها با کود شیمیایی و حیوانی می رسد.

مرحله 7: بین 4 تا 8 سال طول می کشد که یک نهال 3 ساله به نخلی که بار می دهد، تبدیل شود.

مرحله 8: در زمان و دمایی بین 21 تا 27 درجه سانتی گراد گرده افشانی نخل ها را انجام دهید.

گرده افشانی چیست؟ انتقال دانه گرده نخل نر به گل نخل ماده

نکات گرده افشانی

  • دمای 21 تا 27 درجه سانتی گراد
  • اوایل بهمن تا اوایل نوروز
  • سازگاری ژنتیکی نخل ماده و نخل نر
  • عدم بارندگی، باد شدید و رطوبت بالا

مراحل برداشت

پس از این که نخل ها به بار نشستند، باید در زمان مناسب خرماها را برداشت کرد. زمان برداشت خرمای زاهدی اواخر شهریور ماه تا اواسط مهر ماه است که با استفاده از تجهیزات لازم برای این امر اقدام می کنند. نردبان های بلند آلومینیومی یا بالابرهای مکانیکی از جمله این تجهیزات است. یک کارگر آموزش دیده توسط این تجهیزات به بالای نخل رفته و خوشه خرما را از درخت جدا می کند. پس از انتقال خوشه های خرما به زمین، آن را در جعبه ها و سبدهایی قرار می دهند و به کارگاه های سورتینگ می فرستند.

سورتینگ و بسته بندی خرما زاهدی برای فروش

بسته بندی خرما زاهدی برای فروش

سورتینگ و بسته بندی خرما زاهدی برای فروش

سورتینگ و بسته بندی خرما زاهدی با هدف احترام به مشتری و جلب نظر ایشان انجام می شود. لذا در جهت این امر پس از انتقال خرماها به کارگاه سورتینگ، آن ها را توسط نیروی انسانی و یا دستگاه های مخصوص، سورت و بسته بندی می کنند. هر چقدر تولید کننده در این مرحله خوب عمل کند، فروش و سود بیشتری دریافت می کند که البته نوعی اعتبار نیز به حساب می آید.

سورتینگ خرمای زاهدی

  1. در ابتدا خرماها را درجه بندی (جدا سازی خرماهای سالم و ناسالم، ریز و درشت) کنید که برای این کار باید از دستگاه سورتینگ و یا نیروهای انسانی کمک گرفت.
  2. گرد و غبار و کثیفی های خرماها را با دستگاه پولیش پاک کنید.
  3. در این مرحله خرماها وارد دستگاه نوار نقاله می شوند تا از نظر کیفی بررسی شوند.
  4. خرماها را شسته و با نوار کانوایر خشک کنید.
  5. در این بخش خرماهای زاهدی را با روغن مجاز خوراکی براق می کنند.

بسته بندی خرمای زاهدی

بعد از طی شدن مراحل بالا، خرماهای زاهدی را بسته بندی می کنند که این کار توسط دستگاه ها و نیروهای انسانی قابل انجام است. 3 نوع بسته بندی برای فروش در نظر گرفته می شود که شامل موارد زیر می باشد.

  1. جعبه های مقوایی و سطل های پلاستیکی: بسته بندی در وزن 1 تا 1.5 کیلویی برای فروش و مصارف شخصی
  2. جعبه های چوبی و مقوایی بزرگ: بسته بندی در وزن های 5 تا 20 کیلویی برای فروش عمده
  3. بسته بندی های صادراتی: مطابق با استانداردهای کشور مقصد و بین الملل، استفاده از طرح های رقابتی بسته بندی و…

نکات مهم هنگام خرید خرما زاهدی

زمانی که به قصد خرید خرمای زاهدی به بازار می روید، باید به نکاتی نظیر قیمت و برند تولید کننده آن توجه نمایید. از جمله نکات مهمی که در هنگام خرید خرمای خشک زاهدی باید به آن توجه کنید، مورادیست که در جدول زیر مشاهده می کنید.

نکات مهم هنگام خرید خرما زاهدی
ردیف نکات مهم
1 خرید خرما از فروشنده و تولید کننده معتبر
2 توجه به قیمت مناسب و روز بازار
3 بررسی سلامت، له و پرس نبودن خرماها
4 عدم آشغال و حشرات در بسته بندی
5 نبود شکرک بر روی خرما
6 توجه به رنگ طبیعی خرما (رنگ خرما زاهدی: قهوه ای روشن یا تیره)
7 وجود نشان استاندارد سلامت روی جعبه
8 داشتن  تاریخ تولید و انقضا
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *