خرید عمده خرما پیارم

خرید عمده خرما پیارم

قیمت خرما پیارم

خرید عمده خرما پیارم

پیارم نام یکی از خرماهای کشت شده در کشور ایران است که بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری رشد می کند. محیط کشت این نوع خرما، محیطی به نسبت خنک تر از خرماهای دیگر است اما خود آن در دسته خرمای خشک قرار دارد. خرمای پیارم طبع گرم و خشک و ارزش غذایی بالایی داشته و به رنگ قهوه ای تیره می باشد. همچنین پوست ناصاف و چروک دار آن کاملا به گوشت چسبیده اما هسته آن به راحتی جدا می شود.

برداشت خرمای پیارم کاملا رسیده و خشک از اواخر شهریور ماه شروع شده اما رطب آن در اوایل همین ماه قابل خوردن است. بیشترین مصرف این نوع خرما، به حالت کاملا خشک است ولی خارک آن نیز طعم شیرین و رنگ زردی دارد.

جدول قیمت خرما پیارم

خرمای پیارم با نام “دیری” در استان خوزستان معروف است که در اواخر شهریور ماه برداشت می شود. این خرما دو نوع طلایی و سیاه دارد که نوع سیاه یا به اصطلاح تیره آن مخصوص منطقه حاجی آباد است. قیمت پیارم تیره نسبت به پیارم طلایی بیشتر بوده و همچنین در بیشتر مناطق نیز پیارم تیره کشت می شود.

خرمای پیارم طلایی به تعداد محدود در ایران وجود دارد اما به خاطر همین نایاب بودن، بسیار مورد توجه قرار می گیرد. قیمت خرمای پیارم به فاکتورهایی مثل برند تولید کننده، نوع بسته بندی آن، نوع پیارم طلایی یا تیره و… وابسته است. در هنگام خرید خرمای پیارم حتما به مورادی که گفته شد، توجه نمایید تا با قیمت مناسبی آن را به سبد غذایی خود اضافه کنید. در ادامه، قیمت پیارم طلایی و سیاه را ذکر کرده ایم.

قیمت خرما پیارم
نوع خرما قیمت
خرما پیارم طلایی 1 کیلوگرم: 88 هزار تومان
خرما پیارم سیاه 1 کیلوگرم: 188 هزار تومان

ویژگی های خرما پیارم

همان طور که گفته شد، خرما پیارم دو نوع طلایی و سیاه دارد که بیشترین نوع در دسترس آن، پیارم سیاه است. پیارم سیاه یا همان تیره در مناطقی مثل حاجی آباد استان هرمزگان کشت شده و در سطح کشور نیز بیشتر از خرمای پیارم طلایی یافت می شود. هر دو رقم خرمای پیارم دارای طبع گرم بوده و از انواع خشک محسوب می شوند. خرماهای خشک رطوبت و آب کمتری نسبت به دیگر خرماها دارند که برای پیارم رطوبتی زیر 18 درصد ذکر شده است.

ویژگی خرما پیارم
نوع ویژگی توضیحات
رنگ طلایی یا قهوه ای تیره
پوست ناصاف و چروک، نازک و چسبیده به گوشت
شکل و اندازه دانه درشت و گوشتی با اندازه 4 الی 7 سانتی متر
طبع گرم و خشک
شرایط و مدت نگهداری نگهداری بیشتر از دو سال در دمای اتاق
طعم پیارم طلایی: طعم ملایم و سبک

پیارم سیاه: طعم تند و قوی

میزان رطوبت زیر 18 درصد
زمان برداشت اواخر شهریور و اوایل مهر ماه

خواص خرما پیارم

فواید خرما پیارم طلایی

خواص خرما پیارم

مصرف روزانه خرما به خصوص خرمای پیارم که غنی از مواد آلی و ترکیبات معدنی است، در بهبود عملکرد بدن مفید می باشد. ارزش غذایی خرمای پیارم همانند انواع خرماهای دیگر، بسیار زیاد است و به عنوان نوعی انرژی زای طبیعی از آن نام برده می شود. قند طبیعی گلوکز، فروکتوز و ساکارز در همه خرماها وجود دارد اما در بعضی از آن ها نسبت های متفاوتی دارند.

مثلا در خرماهای خشک به ویژه پیارم، با مصرف یک عدد خرما، 66 واحد انرژی به بدن تزریق می شود و به دلیل نداشتن چربی، برای کاهش وزن مفید است. زیرا افراد چاقی که قصد لاغر شدن دارند، می توانند از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کنند و میان وعده های پر چرب را حذف نمایند. با مصرف هر 100 گرم خرمای پیارم، علاوه بر 282 کالری، مواد و ترکیبات مفیدی به بدن وارد می شوند که در ادامه میزان آن ها درج شده است.

ارزش غذایی در 100 گرم خرمای پیارم
نوع مواد و ترکیبات مقدار ارزش غذایی
چربی کل 0.4 گرم 0 درصد
فیبر 8 گرم 32 درصد
آهن 1.02 گرم 5 درصد
پتاسیم 65 میلی گرم 18 درصد
منیزیم 43 میلی گرم 10 درصد
سدیم 2 میلی گرم 0 درصد
کلسیم 39 میلی گرم 3 درصد
کربوهیدارت 75 گرم 25 درصد
ویتامین B6 0.165 میلی گرم 10 درصد

با بررسی جدول فوق در می یابیم که خرمای پیارم ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف روزانه آن برای بدن مفید است. علاوه بر تضمین سلامت افراد، پیشگیری و درمان بیماری ها نیز در دستور کار خرمای پیارم قرار دارد. به طور مثال ناراحتی های دستگاه گوارش به دلیل دارا بودن فیبر بالای خرمای پیارم رفع می شوند و یا در کنترل قند خون و دیابت موثر واقع می گردد. خواص خرمای خشک را در ادامه مطلب، توضیح داده ایم.

  • سلامت چشم و جلوگیری از شب کوری
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست
  • حفظ سلامت دستگاه گردش خون به ویژه قلب
  • کنترل قند خون
  • تنظیم کردن فشار خون
  • زیبایی بخشیدن به پوست و مو و قطع ریزش مو
  • فاقد کلسترول
  • تقویت مغز و پیشگیری از آلزایمر
  • و…

نحوه کشت و برداشت خرما پیارم

نخل های خرمای پیارم در مناطق نیمه گرمسیری رشد می کنند و محیط کشت آن ها به نسبت خرماهای دیگر خنک تر است. بیشترین خرمای پیارم مربوط به منطقه حاجی آباد استان هرمزگان می باشد که نخلستان هایی در کوه پایه ها با گرما و رطوبت جنوب، بیشتر زمین های زراعی آن را فرا گرفته است. همانند اکثر نخل ها برای کشت خرمای پیارم باید از پاجوش های نر و ماده درخت آن استفاده کرد.

پاجوش چیست؟ به جوانه های روی ساقه و ریشه نخل مادر، پاجوش گفته می شود.

مراحل کاشت، داشت و مراقبت

مرحله اول: در ابتدا زمین نخلستان را شخم بزنید.

مرحله دوم: چاله هایی با عمق 1 الی 1.5 متر با فاصله 8 تا 10 متر در یک ردیف حفر نمایید.

مرحله سوم: پاجوش های نر و ماده را از نخل های خرمای پیارم جدا کرده و آماده نمایید. همچنین می توانید از محل هایی که پاجوش ها را برای فروش عرضه کرده اند، این نهال ها را تهیه کنید.

مرحله چهارم: داخل چاله ها را می توانید با کود مناسب پر کرده و سپس پاجوش ها را در آن بکارید.

مرحله پنجم: اطراف نهال های تازه کاشته شده را با برگ نخل بپوشانید. این امر برای مواظبت از پاجوش ها در برابر گزند حیوانات و نور زیاد خورشید می باشد.

مرحله ششم: به مدت 4 تا 8 سال باید از این نخل ها مراقبت کنید تا پس از رسیدن به ارتفاع مناسبی، به بار بنشینند.

مرحله هفتم: در مراقبت از نخل ها باید از روش های آبیاری مختص به منطقه خود و همچنین کودهای مفید و تقویت کننده بهره بگیرید.

نکته: پاجوش های 2 یا 3 ساله را برای کاشت انتخاب کنید.

گرده افشانی

پس از گذشت 4 تا 8 سال اکنون وقت آن رسیده که با گرده افشانی، نخل ها به بار بنشینند. گرده افشانی مرحله ای از چرخه باردهی نخل است که در آن باید گرده گل نر به گل ماده منتقل شود. این کار توسط حشرات و باد انجام شدنی است اما برای باردهی با کیفیت و کمیت خوب، نمی توان به این روش بسنده کرد. لذا انسان ها با روش های مصنوعی و استفاده از ماشین آلاتی مثل گرده پاش، در زمان مناسب فرآیند گرده افشانی را انجام می دهند.

معمولا در اوایل بهمن تا اوایل نوروز و در دمایی بین 21 تا 27 درجه سانتی گراد با رطوبت کم، بهترین زمان برای گرده افشانی است. همچنین به این نکته باید توجه داشته باشید که سازگاری ژنتیکی دو نخل نر و ماده برای بهتر انجام شدن گرده افشانی، بسیار مهم می باشد.

مراحل برداشت

نخل خرمای پیارم به دلیل آن که در محیط خنک تری رشد کرده و بار می دهد، زمان بیشتری برای رسیدن خرمای آن نیاز است. در هنگام برداشت که برای خرمای پیارم معمولا اواخر شهریور و اوایل مهر ماه می باشد، با استفاده از نردبان های بلند و یا بالابرهای مکانیکی به بالای نخل رفته و خوشه خرما را از آن جدا می کنند. سپس آن را به زمین منتقل کرده و در سبد یا صندوق های مخصوصی قرار می دهند. در آخر خرماها را برای سورتینگ و بسته بندی به کارگاه می فرستند.

سورتینگ و بسته بندی خرما پیارم برای فروش

بسته بندی خرما پیارم برای فروش

سورتینگ و بسته بندی خرما پیارم برای فروش

خرمای پیارم نوعی خرمای صادراتی است لذا آن ها را در بسته بندی های مخصوصی قرار می دهند. البته قبل از بسته بندی خرماها، آن ها را با استفاده از خط تولید سورت خرمای پیارم، کاملا شسته و جداسازی کرده و در نهایت در بسته های مختلف برای عرضه به بازار قرار می گیرند.

مراحل سورتینگ

  1. دستگاه سورتینگ: جداسازی خرماهای سالم و ناسالم، ریز و درشت
  2. دستگاه پولیش: پاکسازی خرماها از آلودگی
  3. نوار نقاله: کنترل کیفی خرماها
  4. دستگاه شستشو: شستن خرماهای پیارم
  5. نوار کانوایر: خشک کردن
  6. دستگاه روغن زنی: روغن زدن و براق کردن خرماها

مراحل بسته بندی

پس از مراحل سورت کردن، خرماها را در بسته بندی های مختلفی قرار می دهند. دو شیوه سنتی و مدرن برای بسته بندی خرما وجود دارد. در روش سنتی، عده از افراد بسته بندی را انجام می دهند که کار بسیار غیربهداشتی است اما در روش مدرن با استفاده از دستگاه های مخصوص صفر تا صد کار انجام می پذیرد. در ادامه انواع بسته بندی را ذکر کرده ایم.

انواع بسته بندی خرمای پیارم
ردیف نوع بسته بندی محل عرضه
1 بسته بندی خرمای پیارم برای مصرف کننده
  • بسته های 300 تا 1.5 کیلوگرمی برای عرضه در فروشگاه ها و استفاده خانوارها
  • بسته بندی خرماها در کارتن های مقوایی
  • بسته بندی خرمای پیارم به شکل سطلی
2 بسته بندی خرما فله ای برای فروش عمده بسته بندی در جعبه ها و صندوق های چوبی یا مقوایی در وزن 5 تا 20 کیلوگرم
3 بسته بندی صادراتی
  • حفظ استانداردهای کشور مقصد
  • حفظ استانداردهای بین المللی
  • بسته بندی مدرن برای جذب مشتری
  • استفاده از مواد مقاوم در برابر رطوبت، ضربه، شکستگی و… برای بسته بندی ها

نکات مهم هنگام خرید خرما پیارم

خرمای پیارم دارای خواص زیادی است لذا همواره جایگاه ویژه ای در سبد غذایی و خرید مردم دارد. برای خرید خرمای پیارم طلایی و سیاه، توجه به قیمت، بسته بندی، فروشنده و… بسیار مهم است لذا در هنگام خرید حتما به نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم، توجه نمایید.

  • خرید خرما از فروشندگان و برندهای معتبر
  • توجه به تاریخ تولید و انقضا
  • بررسی جعبه بسته بندی از لحاظ سالم بودن
  • عدم وجود آشغال یا حشرات و موجودات کوچک در بسته بندی خرما
  • توجه به رنگ طبیعی خرما (پیارم طلایی و یا پیارم سیاه)
  • نداشتن شکرک
  • داشتن نشان استاندار سلامت روی بسته خرما
  • چشیدن مزه خرمای پیارم (باید مزه ای شیرین داشته باشد.)
  • عدم له شدگی خرما
  • داشتن بوی تازگی
  • و…
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *