خرید عمده خرما کبکاب
بیش از 400 نوع گیاه خرما در ایران وجود دارد که عموم مردم تنها تعداد محدودی از آن ها را می شناسند. رطب کبکاب یا خرمای کبکاب یکی از میوه های محبوب و معروف است که در دسته خرماهای نیمه خشک قرار می گیرد. مصرف این رقم بیشتر در قالب رطب می باشد ولی خرمای آن نیز از محبوبیت ویژه ای در میان مردم برخوردارست. از لحاظ اقتصادی بعد از ارقام استعمران، شاهانی و مضافتی در مرتبه چهارم قرار گرفته و ارزش صادراتی خوبی دارد.
رنگ این خرما در زمانی که رطب است، قهوه ای روشن و در حالت کاملا رسیده و هنگام برداشت، به رنگ قهوه ای تیره می باشد. میوه خارک کبکاب به رنگ زرد بوده و در مصارف مردم جایگاهی ندارد چرا که از طعم تلخی برخوردارست. نخلستان های شهر دشتستان استان بوشهر و مناطق خشت و کماج جنوب استان فارس بیشتر زیر کشت خرمای کبکاب می روند و تولید عمده کشورمان از این رقم خرما در شهرهای نام برده است.
جدول قیمت خرما کبکاب
با توجه به آن چه که در بخش قبلی گفته شد، خرمای کبکاب که جزء خرماهای صادراتیست، بعد از خرماهای استعمران، شاهانی و مضافتی رتبه چهارم را داراست. خرمای کبکاب را می توان به 3 شکل نیمه خشک بدون شیره، فشرده بسته بندی شده چسبناک و خرمای شیرهای تهیه کرد که البته هر کدام قیمت مختص به خود را دارد. کبکاب بدون شیره بیشترین طرفدار را در بین تجار دارد چرا که به دلیل نیمه خشک بودن آن شرایط نگهداری سختی ندارد.
نوع دیگری از کبکاب به صورت رطب عسلی در بین مردم و خریداران خرما بسیار معروف است. قیمت خرمای کبکاب به نوع بسته بندی، برند، شیره دار بودن، خشک، کیفیت، وزن، منطقه کشت آن و… بستگی دارد که در ادامه می توانید قیمت آن ها را مشاهده نمایید. البته در فصل برداشت خرمای کبکاب، بازار این خرما داغ است لذا قیمت مناسبی نسبت به روزهای دیگر دارد.
قیمت خرما کبکاب | |
نوع خرما | قیمت |
کبکاب صادراتی | 1 کیلوگرم: 46 هزار تومان |
رطب کبکاب | 1 کیلوگرم: 41 هزار تومان |
کبکاب سطلی | 1 کیلوگرم: 56 هزار تومان |
کبکاب شیره دار | 1 کیلوگرم: 65 هزار تومان |
خرما کبکاب را بیشتر بشناسیم!
خرمای کبکاب به دلیل نیمه خشک بودن و طعم لذیذی که دارد، صادراتی است. این خرما در مناطقی مثل بهبهان، کازرون، برازجان، خورموج، بوشهر و… کشت می شود اما کبکاب بهبهان معروف ترین نوع می باشد. بیشترین نوع بسته بندی آن برای عرضه به بازار، به صورت سطلی و فشرده است.
ویژگی های خرما کبکاب | |
نوع ویژگی | توضیحات |
رنگ | رطب: قهوه ای روشن
خرما: قهوه ای تیره |
پوست | نیمه صاف |
شرایط و مدت نگهداری | در دمای اتاق بیشتر از یکسال |
طبع | گرم |
محل کشت | عمدتا بهبهان |
نوع بسته بندی عمده | سطلی و فشرده |
شکل و اندازه | بیضی |
میزان رطوبت | 18 تا 25 درصد |
خواص خرما کبکاب
قبل از مصرف هر ماده غذایی باید خواص و مضرات آن را برای بدن بشناسیم. خوشبختانه خرما از آن دست میوه هایی است که ضرری برای بدن ندارد اما نباید در خوردن آن افراط کرد، به خصوص افرادی که طبع گرمی دارند. چرا که خرما ذاتا طبع گرمی داشته و مصرف بیش از حد آن برای این اشخاص توصیه نمی شود. خرمای کبکاب جزء خرماهای نیمه خشک تا تر قرار دارد و رطوبتی بین 18 تا 25 درصد را از آن خود کرده است. همان طور که می دانید، رطوبت همان میزان آب موجود در یک خرما را نشان می دهد. در جدول زیر، ارزش غذایی 100 گرم خرمای کبکاب را مشاهده می کنید.
ارزش غذایی خرما کبکاب | |
نوع مواد و ترکیبات | مقدار |
کالری | 235 |
چربی | خیلی ناچیز |
پروتئین | 2.4 گرم |
کربوهیدرات | 58 گرم |
فیبر | 4 گرم |
قند کل | 63.8 گرم |
کلسیم | 73.3 |
با مصرف روزانه خرمای کبکاب، از فواید آن برای بدن بهره مند شوید که در ادامه آن ها را نام برده ایم.
مغز
سلامت مغز، جلوگیری از آلزایمر، تقویت حافظه
دستگاه گوارش
بهبود عملکرد معده و روده ها، جلوگیری از یبوست
پوست و مو
جلوگیری از بیماری های پوستی و کنترل ریزش مو
استخوان ها
تقویت و استحکام استخوان ها، جلوگیری و درمان پوکی استخوان
قلب
سلامت قلب و بهبود دستگاه گردش خون
دهان و دندان
درمان بیماری های لثه، حفظ مینای دندان
چشم
سلامت و تقویت بینایی و جلوگیری از شب کوری
خون
درمان کم خونی و کنترل قند خون
نحوه کشت و برداشت خرما کبکاب
برای کاشت اکثر گیاهان و درختان، از هسته میوه آن ها استفاده می کنند اما کاشت خرما این چنین نیست. کشت خرمای کبکاب با پاجوش های نخل مادر امکان پذیر است چرا که با هسته خیلی به صرفه نمی باشد. پاجوش در روی ریشه یا ساقه نخل ها می روید و امکان جداسازی آن از طریق تبر تیزی که لبه باریکی دارد، ممکن می شود.
مراحل کاشتن نخل خرمای کبکاب
- آماده سازی زمین نخلستان با شخم زدن
- حفر چاله هایی به عمق 1 تا 1.5 متر و با فاصله 8 تا 10 متر
- گرفتن پاجوش از نخل ماده و نر
- کاشتن پاجوش ها در چاله ها
- آبیاری و کوددهی نهال ها
- گرده افشانی نخل ها پس از ارتفاع گرفتن برای باردهی
مراحل برداشت خرمای کبکاب
در زمان برداشت خرمای کبکاب که در اواسط مهر ماه است، با استفاده از تجهیزات مورد نیاز این کار و آموزش کارگران برای بالا رفتن از نخل ها برداشت را آغاز می کنند. بیشترین رقم مصرف خرمای کبکاب، به شکل رطب است که در اوایل شهریور ماه می توان آن را برداشت کرد. خوشه های خرما را با استفاده از تجهیزات لازم از نخل جدا کرده و سپس به پایین انتقال می دهند. کارگرانی که در پایین مستقرند، خرماها را در جعبه هایی قرار می دهند تا به کارگاه ها یا سردخانه ها ارسال کنند.
سورتینگ و بسته بندی خرما کبکاب برای فروش
خرمای کبکاب در زمره خرماهای صادراتی است لذا بازار خوبی برای آن در داخل و خارج وجود دارد. تولیدکنندگان خرماها را از باغداران خریداری کرده و با استفاده از دستگاه های خط تولید سورتینگ، آن ها را سورت و بسته بندی می کنند. برای سورتینگ و بسته بندی خرمای کبکاب، می توان از نیروهای انسانی کمک گرفت اما در این شیوه نمی توان به بازار خارجی آن امیدوار بود. چرا که خرماهای بسته بندی شده در این روش، نمی توانند با خرماهای تولیدکنندگانی که از متد روز دنیا بهره می گیرند، رقابت کنند.
مراحل سورت خرما کبکاب
- جداسازی و درجه بندی خرماهای سالم، خراب، ریز و درشت با دست یا با استفاده از دستگاه سورتینگ
- گرفتن گرد و خاک خرماها با استفاده از دستگاه پولیش
- بازبینی مجدد و کنترل کیفی با دستگاه نوار نقاله
- شستشو و خشک کردن خرما با استفاده از دست یا نوار کانوایر
- روغن زدن با استفاده از مواد روغنی مجاز در دستگاه روغن زنی
- در نهایت بسته بندی
مراحل بست بندی خرما کبکاب
بسته بندی خرمای کبکاب اغلب به صورت سطلی و فشرده می باشد که البته بیشتر برای مصارف شخصی کاربرد دارد. همچنین بسته بندی هایی مثل استفاده از جعبه های مقوایی، سطل هایی از جنس پلاستیک فشرده، جعبه های چوبی یا مقوایی و… می باشد.
مصرف شخصی: بسته بندی سطلی، جعبه های کوچک مقوایی در وزن های 1 تا 1.5 کیلوگرم
عمده: استفاده از جعبه های چوبی و یا مقوایی در اوزان 5 تا 20 کیلوگرمی
صادرات: بسته بندی های محکم در برابر ضربه، جابجایی، متناسب با استانداردهای کشور مقصد و…
نکات مهم هنگام خرید خرما کبکاب
برای خرید خرمای کبکاب تازه و مرغوب توجه به یک سری نکات الزامیست. خرمای کبکاب به صورت حضوری و مجازی توسط فروشنده های معتبر به بازار عرضه می شود اما همیشه مراقب افراد سودجو باشید. چرا که در همه زمینه ها این افراد حضور دارند و در ازای عرضه جنس بی کیفیت و نامرغوب، هزینه گزافی از خریدار دریافت می کنند. با در نظر داشتن موارد زیر در هنگام خرید خرمای زاهدی، می توانید خرید خوبی را تجربه نمایید.
نکات مهم هنگام خرید خرما کبکاب | |
ردیف | نکات مهم |
1 | خرید از فروشندگان سرشناس |
2 | قیمت مناسب روز بازار در ازای کالای مرغوب |
3 | توجه به سلامت خرما از نظر له و پرس نبودن |
4 | نبود آشغال و حشرات در جعبه خرمای کبکاب |
5 | وجود شکرک یعنی کهنگی خرما |
6 | داشتن رنگ طبیعی (رنگ خرما کبکاب: قهوه ای تیره) |
7 | توجه به پوست خرما (پوست خرمای کبکاب چسبیده به گوشت و حالت نیمه صاف دارد.) |
8 | داشتن نشان استاندارد سلامت |
9 | بررسی تاریخ تولید و انقضا |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.