خرید عمده ذرت

قیمت خرید انواع ذرت به صورت عمده
ذرت به عنوان یکی از مهم ترین و اساسی ترین اقلام تغذیه ای محسوب شده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. از این محصول می توان در زمینه های مختلفی اعم از حبوبات، تهیه روغن های خوراکی، آرد ذرت، تغذیه دام و… استفاده کرد که به همین سبب دارای جایگاه ویژه ای بوده و بسیار محبوب می باشد. این محصول با توجه با شرایط و اقلیم های مختلف کشت، دارای انواع و درجه بندی بوده که آن ها را ازنظر زمینه مصرف و قیمت با یک دیگر متمایز می سازد. اگر می خواهید با انواع ذرت، جزئیات کشت و برداشت و همچنین زمینه های مورد استفاده این گیاه پرخاصیت بیشتر آشنا شوید توصیه می شود تا آخر مقاله با همراه ما باشید.
جدول قیمت خرید عمده ذرت
ذرت به عنوان یکی از محبوب ترین غلات در سراسر دنیا شناخته شده که انواع آن، در بسیاری از کشور های آسیایی و اروپایی کشت می شود. دو مسئله کیفیت و در درجه بعدی قیمت برای خریداران این ذرت اهمیت داشته که قیمت این محصول ارزنده نسبت به درجه کیفیت و کشور صادر کننده متفاوت می باشد. افراد به منظور خرید این محصول ابتدا می بایست نسبت به ویژگی های انواع آن شناخت پیدا کرده سپس سایت فروش معتبر عرضه کننده آن را بیابند تا با خرید محصول با کیفیت و با قیمتی مناسب، به اصطلاح با یک تیر دو نشان بزنند.
درجه بندی انواع ذرت
همه گیاهان با توجه به ویژگی هایی اعم از ظاهر، نحوه رشد، عملکرد و… دارای انواع مختلفی می باشند که گیاه ذرت نیز از این قائده مستثناء نیست. لازم به ذکر است هر کدام از انواع ذرت ها دارای کارکرد های متفاوتی بوده که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
درجه بندی انواع ذرت | ||
طول دوره رشد | ||
زودرس | متوسط رس | دیررس |
انواع رنگ دانه ذرت | ||
رنگ سفید | رنگ زرد | رنگ الوان |
نحوه تولید بذر | ||
واریته های ذرت با گرده افشانی باز | واریته های ذرت هیبرید | واریته های ذرت کمپوزیت |
واریته های ذرت مصنوعی (سنتتیک) | ||
شکل ظاهری | ||
ذرت دندان اسبی | ذرت بلوری یا سخت | ذرت آردی یا نرم |
ذرت آجیلی | ذرت شیرین | ذرت غلاف دار |
ذرت مومی |
ذرت دندان اسبی
دانه های ذرت دندان اسبی از دو بخش شاخی و سخت در قسمت کنار دانه و قسمت نرم نشاسته ای در وسط دانه تشکیل شده است. این نوع گیاه در هنگام رسیدن قسمتی از آب خود را از دست داده و در قسمت وسط دانه های خود دچار فرو رفتگی می شود که به علت شباهت آن به دندان های اسب این نوع ذرت را دندان اسبی می نامند.
- اکثر واریته های این نوع دیررس می باشد.
- رنگ دانه ها بین سفید و زرد است.
- در صورت کشت متعدد، شاخ و برگ زیادی تولید می کند که از آن ها به منظور علوفه برای حیوانات استفاده میکنند.
- دارای دانه های درشتی بوده که وزن هر هزار دانه به طور تقریبی از 300 تا 500 گرم می باشد.
- به دلیل عملکرد مناسب در زمینه های علوفه و دانه ای بیشترین عملکرد را در بین انواع خود دارا است.
ذرت بلوری
آندوسپرم دانه های نوع بلوری و سخت نیز همانند نوع دندان اسبی از دو بخش تشکیل شده است اما در ویژگی های دیگر نسبت به نوع دندان اسبی متمایز می باشد:
- اندازه دانه های ذرت بلوری کوچک تر از نوع دندان اسبی می باشد.
- دارای رنگ های متفاوتی از رنگ سفید متمایل به کرمی تا زرد متمایل به نارنجی است.
- این نوع بیشتر در کشور های اروپایی کشت شده که به آن ذرت چخماقی نیز می گویند.
- بوته این نوع گیاه به دلیل خاصیت پنجه زنی به عنوان علوفه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- این نوع ذرت دارای سرعت رشد بیشتری بوده و زودرس تر از نوع دندان اسبی است.
- کشت این گیاه در کشور های هند، آرژنتین، ایتالیا و فرانسه بیشتر بوده و به عنوان بلغور ذرت در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- وزن هر هزار دانه این نوع ذرت از 70 تا 100 به طور متغییر است.
ذرت آردی
یکی دیگر از انواع این گیاه، ذرت آردی بوده که مهم ترین ویژگی آن نرمی بافت دانه های این نوع از ذرت می باشد:
- بوته و میوه آن شبیه به ذرت بلوری است.
- اندازه دانه های ذرت آردی بسیار کوچک و حاوی نشانه نرم می باشد.
- رنگ دانه ها سفید مایل به آبی هستند.
- به علت داشتن حجم زیادی نشاسته، در کارخانه های نشاسته سازی و الکل سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
- کشت این نوع ذرت در کشور های پرو، بولیوی و مکزیک بیشتر می باشد.
- این نوع گیاه بیشتر از دیگر انواع خود به آفت های قارچی دچار می شود.
- عملکرد دانه های این نوع نسبت به انواع بلوری و دندان اسبی کمتر است چراکه به علت وجود نشاسته نرم در دانه های خود حتی بعد از رسیدن کامل نیز در برخورد با ناخون یا سایر اجسام آسیب پذیر است.
ذرت آجیلی
این نوع که به آن ذرت بوداده نیز می گویند، یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین انواع ذرت به شمار می رود که در صنایع مختلفی مانند تولید تنقلات نیز مورد استفاده قرار می گیرد:
- دارای دو تیپ بوداده ارزنی و برنجی می باشد.
- دانه های ذرت آجیلی معمولا ریز و نوک تیز می باشند.
- بوته های این نوع کوتاه بوده و زودرس هستند.
- دانه های میوه این گیاه دارای پروتئین نسبتا زیادی است.
- آندوسپرم دانه های آن، دارای نشاسته سخت بوده که در برخورد با حرارت افزایش حجم داده و به رنگ سفید در می آید.
- هنگام ترکیدن در اثر حرارت دیدن صدایی ایجاد میکند که به همین دلیل به آن پاپ کورن نیز می گویند.
- هرچه حجم آن ها پس از بو دادن بیشتر باشد کیفیت محصول نیز به همان اندازه بیشتر است.
- دانه های این نوع معمولا به صورت کروی با رنگ سفید تا زرد می باشد.
- اندازه دانه های قدیمی پس از بو دادن 15 تا 20 برابر افزایش می یافت اما در دانه های هیبرید این اندازه 30 تا 50 برابر قابل تغییر است.
- این دانه ها علاوه بر مصرف خوراکی برای انسان در قنادی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- به دلیل عملکرد پایین، این نوع از نظر اقتصادی دارای اهمیت چندانی نمی باشد.
- وزن هر هزار دانه از 80 تا 130 گرم می باشد.
ذرت شیرین
ذرت شیرین یک نوع ذرت جهش یافته بوده که طی این جهش میزان قند موجود در آن نیز افزایش یافته است به همین منظور به آن ذرت قندی نیز می گویند. به دلیل حساس بودن این گیاه در برابر سم های آفت کش، سرعت پایین رشد در مراحل اولیه کشت و همچنین مقاومت پایین در مقابل علف های هزر بهتر است قبل از کشت از سموم پیش کشت استفاده کرده و پس از رشد بوته با استفاده از روش های زراعی و وجین دستی علف های هرز را از بین ببرید:
- این نوع ذرت دارای دانه های شیشه ای، نشاسته ای و شیرین می باشد.
- برای انسان مصرف خوراکی داشته و در ایران اصطلاحا به آن بلال می گویند.
- قند موجود در آندوسپرم دانه های این ذرت آمیلودکسترین نام داشته که به صورت محلول در آب است.
- میزان قند نسبت به نشاسته موجود در دانه های این گیاه بیشتر می باشد.
- دانه های آن به شکل کروی است.
- زمان برداشت این ذرت در انتهای مرحله شیری شدن و ابتدای مرحله خمیری شدن بوده که در این مرحله دانه ها نزدیک به 70 درصد رطوبت دارند.
- در ایام قدیم، از این نوع برای تهیه شیره استفاده می کردند.
- دانه های این نوع، در زمان نیمرس بودن به صورت نیمه شفاف بوده و در صورت رسیدن به صورت چروکیده در می آیند.
ذرت غلاف دار
این نوع ذرت از انواع قدیمی بوده که از نظر ظاهری و کارکرد نسبت به دیگر انواع خود بسیار متمایز است و به دلیل همین تفاوت ها در بین مردم گیاهی ناشناخته محسوب می شود:
- هر دانه درون یک غلاف قرار گرفته است.
- از نظر صنعتی و تجاری کاربردی ندارد.
- به جهت نحوه پیدایش گیاه ذرت، مورد پژوهش محققان قرار می گیرد.
- این نوع ذرت در کشور های روسیه، رومانی و مجارستان به نظور تحقیقات کشت می شود.
ذرت مومی
ذرت مومی یکی دیگر از انواع این گیاه بوده که به دلیل وجود ماده ای چسبناک در دانه های این گیاه این گونه نامگذاری شده است:
- این نوع ذرت در سال 1908 برای اولین بار در کشور چین مشاهده شد.
- نشاسته ذرت مومی به طور کامل از ماده آمیلوپکتین تشکیل شده است.
- به دلیل جسبندگی نشاسته موجود در دانه ها، از این گیاه در صنایع چسب سازی استفاده می شود.
- مولکول های نشاسته این ذرت نسبت انواع دیگر متمایز بوده و به شکل گلیکوژن می باشند.
- این ذرت جنبه تجاری ندارد.
- دانه های ذرت مومی دارای آندوسپرم نرم و به صورت شکننده است.
شرایط مناسب برای کاشت و نگهداری ذرت
ذرت گیاهی نازک و ترد از خانواده چمن ها با قابلیت رشد از 121 تا 365 سانتی متر بوده که مانند سایر گیاهان برای رشد و محصول آوری ملزم به فراهم آوردن شرایط محیطی، زمانی و آب و هوایی می باشد که بر روی کیفیت، میزان و سرعت رشد محصول تاثیر گذار است:
- گیاه ذرت، می بایست در فصل متناسب با خود کاشته شود، مناسب ترین زمان برای کاشت ذرت در فصول گرم هنگامی که درجه دمای خاک به 60 تا 95 که بهترین دما برای ذرت بوده، رسیده باشد که معمولا این شرایط پس آخرین پیک سرمای فصل بهار مهیا می شود.
- یکی از مهم ترین نکات در کاشت بذر ذرت، رطوبت خاک است چراکه این گیاه نیاز به آب کافی داشته و مخصوصا در فصل جوانه زنی می بایست ذخیره رطوبت مناسبی داشته باشد.
- محدوده کاشت بذر ذرت می بایست دارای نور زیاد باشد.
- لازم است خاک بذر زهکشی شده و ph آن 5.8 تا 6.8 باشد.
- خاک کشت ذرت می بایست با کود آلی ترکیب شود که بهترین زمان برای انجام این فرآیند فصل پاییز قبل از کاشت محصول است.
- بهتر است فاصله بذر ذرت با سایر گیاهان 45 تا 60 سانتی متر باشد.
- گیاهانی مانند سیب زمینی، نخود، خیار، کدو تنبل و اسکواش گزینه های مناسبی برای همسایگی با ذرت بوده و همچنین از کاشت گیاهانی مانند تمشک و لوبیا در اطراف ذرت پرهیز کنید.
- به منظور محافظت از ذرت در مقابل پرندگان پس از گرده افشانی، می توانید آن ها با استقاده از کیسه های مخصوص بپوشانید.
- کمبود پتاسیم در خاک یا شلوغی بیش از حد اطراف گیاه می تواند عملکرد گرده افشانی را ضعیف و در نتیجه رشد گیاه را کاهش دهد.
- ممکن است حشراتی مانند کرم، کرم ریش، سوسک های بال دار و … در نزدیک گیاه تخم ریزی کرده و از آن تغذیه کنند. در صورت مشاهده، آن ها را از گیاه دور کرده یا با استفاده از قرص های مخصوص نسبت به از بین آفات اقدام نمایید.
- در صورت دوده گرفتن گیاه رنگ آن به طوسی، خاکستری یا سیاه تغییر پیدا کرده و همچنین متورم می شود، در صورت مشاهده این وضعیت قسمت های آسیب دیده را گیاه جدا کرده و تا دو سال در آن منطقه ذرت کاشت نکنید.
نحوه کشت و برداشت ذرت
با توجه به شرایط مورد نیاز برای کاشت بذر ذرت، می توانید نسبت به کاشت این گیاه ارزشمند در محیط مناسب اقدام نموده و با رعایت تمامی نکات ذکر شده محصولی باکیفیت و پربار را برداشت کنید. در ادامه به نحوه صحیح کشت و برداشت ذرت خواهیم پرداخت.
نحوه کشت ذرت
پس از بررسی خاک و محیط مورد نظر برای کاشت ذرت، می توانید با خیال راحت بذر خود را به روش صحیح کشت نمایید. در این فرآیند، لازم است توجه داشته باشید که در خاک محل مورد نظر گیاهانی مانند بادمجان، گوجه فرنگی و گیاهانی نظیر این ها که به مراقبت ویژه ای نیاز دارند کشت نشده باشد و همچنین از نظر نورگیر بودن مناسب باشد.
- قدم اول برای کشت محصول، آماده سازی خاک می باشد که به همین منظور پس از برداشت محصول زمین را شخم زده و با اضافه کردن کود دامی و شخم متوسط، زمین را برای کشت سال بعد آماده کنید. 2تا 4 هفته پیش از کشت محصول می بایست خاک را مجدد بررسی کرده و در صورت نیاز اقدام زیر را بر روی خاک اعمال نمایید:
- شخم زدن و همگون کردن خاک
- زهکشی مناسب
- غنی سازی خاک با کود به منظور تغذیه محصول برای رشد
- به منظور جلوگیری از تاثیر وزش باد بر روی گیاهان، آن ها را در چهار ضلعی هایی با اضلاع 3 در 3 بکارید.
- بذر های ذرت را در فاصله 6 تا 8 سانتی با یکدیگر بکارید.
- ردیف های کشت بذرها می بایست 30 و نیم سانتی متر با یکدیگر فاصله داشته باشند.
- هر بذر را در عمق 2 تا 5 سانتی متری در خاک کاشت نمایید.
- به منظور افزایش احتمال جوانه زنی، 2 تا 3 بذر را با هم در هر کشت قرار دهید.
- در صورت کاشت چند نوع ذرت، بسترهای کشت آن ها را جداسازی نمایید.
- ذرت معمولا به 2 الی 3 سانتی متر آبیاری در هفته نیاز دارد که به منظور محافظت از گرده ها می بایست آبیاری را در قسمت پایه گیاهان انجام دهید.
- همانطور که گفته شد قبل از کاشت ذرت، غنی سازی خاک با کود الزامی بوده و کوددهی به گیاه ذرت در هنگام رشد نیز می بایست حداقل در 3 مرحله انجام شود:
- زمانی که گیاه به 10 سانتیمتر رسیده باشد.
- مرحله دوم وقتی است که طول گیاه 18 سانتیمتر شده است.
- در انتها، رمانی که ریشه گیاه بیرون زوده باشد به کوددهی احتیاج دارد.
- تا زمانی که طول گیاه ذرت به زانو برسد، لازم است گیاهان هرز اطراف آن را با استفاده از روش های زراعی یا وجین دستی از بین ببرید.
- معمولا طول ذرت ها در اواسط تیر ماه به 30 تا 45 سانتی متر رسیده و همینطور رشد ذرت تا سه هفته بعد از بزرگ شدن کاکل متوقف می شود.
برنامه زمانی کوددهی به ذرت
همانطور که اشاره شد، محصولات گیاهی اعم از ذرت برای رشد و پرباری محصولات نیازمند کود ها و منابع معدنی می باشند که در ادامه به تعدادی از این کود های کاربردی به همراه زمان مناسب مصرف هریک از آن ها اشاره خواهیم کرد.
انواع کود در کشت گیاه | ||
نوع کود | زمان مصرف | علت مصرف |
مرغی، کودهای هیومیک اسید و کودهای حاوی گوگرد | قبل از کاشت | غنی سازی و رفع کمبود های خاک |
کود هیومیک اسید | بذرمال کردن هنگام کاشت | افزایش مقاومت و کاهش بیماری |
کود های حاوی فسفر و نیتروژن | مرحله جوانه زنی | تسریع در رشد جوانه |
کود های نیتروژن دار و دارای عناصر ریز مغذی مانند بور، روی، مس، منگنز، منیزیم و آهن شود | مرحله شش برگی شدن گیاه | رشد بهتر و میوه دهی |
کو های سه بیست | هنگامی که طول ساقه ها به 50 تا 60 سانتی متر شده | ادامه روند رشد گیاه و محصول دهی |
کود های پتاس بالا یا سولوپتاس | هنگام تشکیل میوه | پر بار شدن محصول |
کودهای ان پی کی و هیومیک اسید | هنگام شیری شدن میوه | تقویت میوه |
نحوه برداشت ذرت
ذرت ها بسته به نوع آن ها به 60 الی 100 روز برای تکمیل فرآیند رشد و به اصطلاح رسیدن محصول نیاز دارند که پس از مشاهده شدن عمده خصوصیاتی در ظاهر آن ها، می توانید میوه های ذرت را از قسمت ریشه برداشت نمایید. بهتر است میوه این گیاه را صبح ها برداشت کرده و در جای خنک قرار دهید تا شیرینی آن حفظ شود.
- قسمت های سبز رنگ غلاف تیره تر شوند.
- حدودا 20 روز پس از پیدایش قسمت های ابریشمی در نوک ذرت، این گیاه قابل برداشت می باشد.
- کاکل ذرت باید خشک شده باشد.
- گوش ذرت از قسمت ساقه کمی منفصل شده باشد.
- گوش ها مستحکم و پر شده باشند.
- زمانی که دانه های ذرت سفت شده در صورت فشردن ماده شیری تولید کند می توان گفت که رسیده و قابل استفاده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.