خرید عمده رطب عسلی

خرید عمده رطب عسلی

جدول قیمت رطب عسلی

خرید عمده رطب عسلی

یکی از پرطرفدارترین نوع خرما، رطب عسلی است که بیشتر در مناطقی مثل شهرخشت کازرون استان فارس و در بخش های شمالی استان بوشهر یافت می شود. رطب عسلی با نام رطب زرد نیز مشهور بوده و از خواص بیشماری نظیر بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، قلب و عروق، کاهش کم خونی، سلامت و زیبایی بخشیدن به پوست و مو و همچنین حل مشکلات  استخوان، بیماری های عفونی و سرماخوردگی برخوردارست.

سفارش دهید

این نوع خرما در ابتدا رنگ زردی دارد اما پس از رسیدن و پختن آن در زمان معلوم، به رنگ قهوه ای روشن در می آید. رطب عسلی بیضی شکل است و دارای شهد فراوان، پوستی نازک و هسته ای سخت و همچنین طبعی گرم و تر می باشد که علاوه بر مصرف روزانه به خصوص در وعده صبحانه، می توان از آن شیره خرما نیز تهیه کرد. مردم در سراسر کشور و حتی کشورهای خارجی، خواهان رطب عسلی هستند لذا شرکت ها و فروشگاه های زیادی در ایران وجود دارند که کار نگهداری، بسته بندی و فروش این خرما را انجام می دهند.

جدول قیمت رطب عسلی

همان طور که ذکر شد، رطب عسلی از خواص بینظیری برخوردارست و مصرف آن برای بهبود عملکرد سیستم های مختلف بدن مفید می باشد. به همین دلیل مردم در سراسر دنیا به خصوص کشور ایران و کشورهای عربی خواهان میوه درخت نخل نظیر رطب عسلی هستند. همچنین از ویژگی های برتر این میوه، ذکر شدن نام آن در قرآن کریم می باشد و همین امر باعث شده که مسلمانان نگاه ویژه ای به آن داشته باشند.

تمامی خصوصیات نام برده ارزش غذایی بالای رطب عسلی را مشخص می کند و تهیه این نوع خرما و قرار دادن آن در سبد غذایی توصیه اکثر پزشکان است. اطلاع از قیمت رطب عسلی و فروشنده هایی که آن را عرضه می کنند، می تواند در خرید آن کمک کننده باشد. چرا که قیمت آن به مواردی همچون تولید کننده، نوع بسته بندی (کارتنی یا سطلی و…)، نوع سفارش (عمده یا تک)، کیفیت رطب، نوسانات بازار و…  بستگی دارد. در ادامه مطلب، جدول قیمت رطب عسلی برای خرید عمده را قرار داده ایم.

قیمت رطب عسلی
وزن قیمت
1 کیلوگرم 44 هزار تومان

خواص رطب عسلی

رطب عسلی همانند دیگر خرماها سرشار از فیبر و قند طبیعی فروکتوز است. این میوه دارای آب، رطوبت بسیار زیاد و طبعی گرم و تر بوده و برای افرادی که طبع صفراوی و سودا دارند، مفید است. رطب مثل خرما از ویتامین هایی نظیر ویتامین آ، ب، ث، ای، کا و مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، فیبر، آهن، مس، منگنز، روی، اسید فولیک و… تشکیل شده و برای سلامت بدن مفید می باشد. در جدول زیر، میزان ترکیبات و مواد معدنی موجود در 100 گرم رطب را بررسی کرده ایم.

ارزش غذایی در 100 گرم رطب عسلی
نوع مواد مقدار
کالری 142
کربوهیدرات 37 گرم
فیبر 3.5 گرم
پروتئین 1.8 گرم
چربی 1 گرم
آهن 50
کلسترول 1.75
کلسیم 25

طبق آن چه که در جدول فوق مشاهده می کنید، رطب ارزش غذایی بالایی دارد. به همین منظور مصرف روزانه رطب در پیشگیری و درمان بیماری ها و همچنین سلامت بدن مفید است. رطب خواص اعجاب انگیز زیادی دارد که در ادامه متن، تعدادی از آن ها را نام برده ایم.

  1. سلامت چشم
  2. درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش
  3. جلوگیری از ایجاد کم خونی
  4. تقویت استخوان ها و دندان ها
  5. تامین انرژی بدن بدون افزایش کالری
  6. سلامت مادران باردار و شیرده
  7. تقویت قوای جنسی در مردان
  8. تنظیم سطح کلسترول خون
  9. بهبود عملکرد مغز
  10. و…

تفاوت رطب عسلی با خرما

خواص رطب

تفاوت رطب با خرما

خرما و رطب میوه نخل هستند اما رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست. میوه خرما برای اینکه به طور کامل رسیده شود، 5 مرحله را طی می کند که مرحله چهارم آن رطب نام دارد. رطب همانند خرما دارای مزه ای شیرین، بافتی نرم، رطوبت، مواد معدنی و ویتامین های زیادی است اما یک تفاوت عمده باعث جدا شدن رطب از خرما می شود.

این تفاوت در زمان برداشت این دو نوع میوه است، به این معنا که رطب حدود 20 روز قبل از شروع برداشت خرما از درخت چیده می شود. انواع خرماها معمولا زمانی که هنوز برداشت نشده اند، توسط گرمای آفتاب کاملا رسیده و رنگشان تغییر می کند.

تفاوت رطب عسلی و خرما
رطب عسلی خرما
رنگ زرد متمایل به طلایی قهوه ای روشن متمایل به مشکی
رطوبتی بین 35 تا 40 درصد رطوبتی بین 18 تا 25 درصد
پوست صاف و یکدست معمولا پوست ناصاف و چروک
برداشت در مرحله چهارم چرخه میوه خرما و نیمه رسیده برداشت در مرحله آخر و کاملا رسیده
طبع گرم و تر ذاتا گرم و تر اما در انواع خرماهای خشک، طبع گرم و خشک دارند.

نحوه کشت و برداشت رطب عسلی

درخت نخل را نمی توان از هسته خرما پرورش داد چرا که جنسیت نخل ها تا قبل از گل دادن مشخص نمی شود. چرا جنسیت نخل مهم است؟ در پاسخ باید بگوییم که نخل ها دو پایه اند یعنی برای باردهی باید در هر نخلستان که 100 نخل ماده دارد، 5 تا 10 نخل نر نیز وجود داشته باشد. این نخل ها توسط طبیعت (باد و حشرات) و همچنین انسان ها گرده افشانی شده و به بار می نشینند.

مراحل کاشت و داشت

مرحله 1: زمین خود را با شخم زدن و کندن چاله هایی به عمق 1 تا 1.5 متر آماده کاشت نهال کنید

مرحله 2: در این مرحله باید پاجوش ها از نخل نر و نخل ماده جدا شوند. برای این کار لازم است که با یک تبری که لبه تیز و نازکی دارد، اقدام نمایید.

مرحله 3: پاجوش ها را در چاله های حفر شده با فاصله 8 الی 10 متر از هم بکارید. این فاصله برای این است که عده ای از باغداران در زیر نخل ها، گیاهان زراعی مثل برنج، گندم و… می کارند.

مرحله 4: اطراف پاجوش های تازه کاشته شده را با برگ نخل ها بپوشانید. این امر برای در امان ماندن آن ها از گزند حیوانات و نور و گرمای بیش از حد خورشید انجام می شود.

مرحله 5: پس از گذشت مدت زمان مشخصی باید نهال های کاشته شده را به موقع آبیاری کنید. برای آبیاری نخل ها با توجه به منطقه ای که در آن نخلستان دارید، شیوه مناسب را به کار گیرید.

مرحله 6: استفاده از کودهای مناسب حیوانی و شیمیایی فسفات و اوره را فراموش نکنید.

مرحله 7: نخل ها را در زمان مناسب و با استفاده از شیوه درست، گرده افشانی کنید.

گرده افشانی چیست؟

برای باردهی نخل ها باید گرده افشانی را انجام دهید. گرده افشانی به انتقال دانه گرده گل نخل نر به گل نخل ماده می گویند که معمولا در دمای 21 تا 27 درجه سانتی گراد اوایل بهمن الی اواخر اسفند ماه انجام می شود. همچنین سازگاری ژنتیکی نخل نر و ماده برای گرده افشانی اصولی بسیار مهم است.

مراحل برداشت

رطب در واقع مرحله قبل از رسیده شدن کامل و تغییر رنگ میوه نخل است و برای برداشت آن، باغداران معمولا در تابستان دست به کار می شوند. به همین جهت با استفاده از نردبان های مخصوص و یا بالابرها به بالای نخل رفته و خوشه رطب را از درخت جدا می کنند. در برخی مناطق برای جلوگیری از ریزش میوه بر روی زمین و کاهش ضایعات، قبل از برداشت به خوشه ها توری می بندند و آن ها را به طورکامل در توری محکمی قرار می دهند.

پس از انتقال رطب عسلی به پایین نخل، میوه های خراب و سالم، ریز و درشت را از هم جدا می کنند و آن ها را به کارگاه سورتینگ می فرستند. در آن جا توسط دستگاه های مخصوص، رطب تازه را شسته و بسته بندی می کنند.

سورتینگ و بسته بندی رطب عسلی برای فروش

سورتینگ رطب عسلی برای فروش

سورتینگ و بسته بندی رطب عسلی برای فروش

سورت کردن و  بسته بندی انواع خرماها و رطب از گذشته تا به الان در کشور توسط نیروهای انسانی انجام می شود. اما امروزه صفر تا صد کار یعنی از زمان برداشت رطب تا بسته بندی، توسط دستگاه های مخصوصی انجام می گیرد که به نسبت بهداشتی تر از شیوه سنتی است.

  • در بخش قبلی گفته شد که پس از انتقال رطب به پایین نخل، میوه های سالم و ناسالم، ریز و درشت از هم جدا شده و به کارگاه فرستاده می شود.
  • در کارگاه با استفاده از دستگاه های خط تولید سورت رطب، آن ها را شستشو داده و با دستگاه روغن زنی، آن ها را روغن کاری می کنند.
  • سپس رطب ها را خشک کرده و آن ها را بر روی نوار نقاله قرار می دهند تا رطب های از نظر کنترل کیفی بازبینی شوند.
  • در آخر رطب های دستچین شده را در بسته بندی های کارتنی، سطلی و… قرار می دهند و به بازار عرضه می کنند.
  • توجه داشته باشید که بسته بندی های شکیل و زیبا، در افزایش قیمت رطب عسلی بسیار تاثیرگذار است.

نکات مهم هنگام خرید رطب عسلی

توجه به یک سری نکات در هنگام خرید رطب عسلی، بسیار مهم می باشد. چون همانطور که رطب مرغوب بسیار مغذی و مفید است، رطب نامرغوب و فاسد نیز می تواند به بدن ضرر برساند. توصیه می کنیم که از فروشندگان معتبر در این زمینه، خرید خود را انجام دهید، زیرا این افراد به دلیل عرضه رطب با کیفیت محبوب شده اند. البته از این نکته غافل نشوید که افراد سودجو همواه در همه عرصه ها حضور دارند.

  1. خرید رطب از فروشنده معتبر
  2. بررسی کیفیت رطب از لحاظ تازگی
  3. بررسی جعبه رطب از نظر سالم بودن
  4. له نبودن رطب های درون بسته بندی
  5. نبود آشغال و حشرات در جعبه بسته بندی
  6. داشتن نشان سلامت
  7. توجه به تاریخ تولید و انقضا
  8. تست رطب برای حس مزه شیرین و تازگی آن
  9. و…
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *