خرید عمده رطب مضافتی

خرید عمده رطب مضافتی | خرما مضافتی

قیمت رطب مضافتی

خرید عمده رطب مضافتی

نخل یکی از درختانی است که بیشتر در نیم کره شمالی زمین و کشورهای ایران، عربستان، عراق، الجزایر و… رشد می کند. این درخت در مناطقی که از نظر اقلیم (آب و هوا) جزء مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است، به خوبی سازگار بوده و به بار می نشیند. میوه کاملا رسیده نخل، خرما نام دارد که در قرآن کریم بسیار از این میوه نام برده شده است. از همین جهت برای مسلمانان، نخل و خرما مقدس بوده و از آن در ماه های رمضان و محرم بیشتر استفاده می کنند.

سفارش دهید

خرما برای این که به طور کامل رسیده و یا به اصطلاح پخته شود، باید 5 مرحله را به ترتیب حبابوک، کیمری، خارک، رطب و خرما طی کند. رطب که چهارمین مرحله می باشد، در بعضی از انواع خرماها مثل مضافتی، کبکاب، خضراوی و شکر کاملا رسیده و آبدار است. رطب مضافتی نسبت به خرمای آن طعم شیرین و بافت نرم تری دارد و همین امر باعث شده که رطب آن بسیار پرطرفدارتر باشد.

جدول قیمت رطب و خرما مضافتی

خرمای مضافتی یکی از انواع خرماهای محبوب سبد غذایی مردم است. رطب آن به علت بافت نرم و رطوبت زیادی که دارد، بیشتر مورد پسند مشتریان بوده و همین امر باعث شده که این رقم رطب پرفروش تر باشد. توجه داشته باشید که بازار رطب و خرمای مضافتی در داخل کشور و برای مصرف مردم بسیار پرفروش است اما به علت رطوبت زیاد آن و مدت زمان نگهداری کم، ارزش تجاری بالایی ندارد.

برای خرید رطب و خرما مضافتی تازه و با قیمت مناسب باید در فصل برداشت آن یعنی اواسط تابستان اقدام کنید. اما خرید این رقم خرما در فصل هایی به غیر از فصل برداشت از برندها و فروشگاه های معتبری که در زمینه فعالیت می کنند، امکان پذیر است. تعیین قیمت رطب و خرما مضافتی به چند عامل مثل کیفیت رطب از نظر تازگی، نوع بسته بندی، برند و یا فروشگاه عرضه کننده آن، نوسانات بازار و مواردی از دست، بستگی دارد.

قیمت رطب و خرما مضافتی
نوع قیمت
رطب مضافتی 1 کیلوگرم: 98 هزار تومان
خرما مضافتی 1 کیلوگرم: 75 هزار تومان

رطب و خرما مضافتی را بیشتر بشناسیم

خرما مضافتی را با بیشتر با نام رطب مضافتی بم می شناسیم چرا که خاستگاه اصلی این نوع رطب شهر بم واقع در استان کرمان است. اما در مناطق دیگری نظیر استان سیستان و بلوچستان، ایرانشهر و اصفهان نیز کشت می شود. خرمای مضافتی تازه رطوبتی 20 الی 25 درصد دارد و این در حالیست که رطب آن بین 35 تا 40 درصد از آب تشکیل شده است. در جدول زیر، ویژگی های رطب مضافتی را بیشتر توضیح داده ایم.

ویژگی های رطب مضافتی
نوع ویژگی توضیحات
رنگ ابتدا قرمز سپس قهوه ای تیره
شکل بیضی
پوست براق، نازک و صاف
میزان رطوبت 35 تا 40 درصد
شرایط نگهداری در جای خشک و خنک با دمای 5- تا 5+ درجه سانتی گراد
مدت زمان نگهداری کمتر از 2 سال
طبع گرم و تر

خرما مضافتی مرحله آخر و کاملا رسیده و تغییر رنگ داده رطب مضافتی است. رنگی مشکی و پوستی براق و ضخیم دارد و همچنین آب و میزان رطوبت آن نسبت به رطب مضافتی کمتر است. این خرما همانند رطب آن، طبعی گرم و تر دارد و در دسته خرماهای نرم و تر قرار می گیرد. دمای نگهداری آن در سردخانه ها همانند رطب بین 5- تا 5 درجه سانتی گراد می باشد.

خواص اعجاب انگیز رطب و خرما مضافتی

رطب مضافتی چه طبعی دارد؟

خواص اعجاب انگیز رطب مضافتی

همان طور که در متن فوق ذکر شد، رطب مضافتی از آب فراوانی تشکیل شده است که در افطار تا سحر ماه مبارک رمضان برای رفع تشنگی و تقویت بدن مورد مصرف قرار می گیرد. علاوه بر رطوبت و بافت نرم آن، ویژگی ها و خواص دیگری همانند خرما دارد که از آن ها می توان ویتامین های C، B، A و… همچنین مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، فیبر و… را نام برد. البته ماده معدنی پتاسیم در رطب مضافتی به وفور وجود دارد و برای افرادی که کمبود پتاسیم دارند، بسیار مفید است.

رطب یا خرما مضافتی با وجود کالری کمتر، انرژی بیشتری به بدن تزریق می کند که نشان از ارزش غذایی بالای آن است. با مصرف 100 گرم رطب مضافتی، مواد و ترکیبات نام برده در جدول زیر به بدن انسان وارد می شود.

ارزش غذایی در 100 گرم رطب و خرما مضافتی
نوع مواد مقدار
کالری 156
کربوهیدرات 42 گرم
فیبر 4 گرم
پروتئین 2 گرم
چربی 0
قند (فروکتوز) 38 گرم
آهن 0.6 میلی گرم
کلسیم 80 میلی گرم
ساکارز 5.44 گرم
پتاسیم 1.35 گرم
گلوکز 30.96 گرم
سدیم 41.97 میلی گرم

همچنین مصرف رطب و خرما مضافتی در پیشگیری و درمان انواع بیماری هایی مثل آلزایمر، یبوست، بیماری قلبی، دیابت، سرطال روده و… می تواند کمک کننده باشد. علاوه بر مورادی که نام برده شد، تقویت و بهبود دستگاه های بدن در اثر مصرف رطب مضافتی امکان پذیر است.

  • فیبر موجود در رطب مضافتی باعث سلامت دستگاه گوارش از جمله روده ها می شود.
  • در رطب مضافتی چندین آنتی اکسیدان مفید برای بدن وجود دارد که از ایجاد بیماری هایی مثل دیابت جلوگیری می کند.
  • تامین انرژی بدن در طول روز برای ورزشکاران و در افطار برای روزه داران از خاصیت های مصرف این رطب است.
  • کنترل و درمان کم خونی با آهن موجود در رطب مضافتی ممکن می باشد.
  • وجود منیزیم و پتاسیم در این رطب به سلامت استخوان ها کمک می کند.
  • در کنترل فشار خون، کم کردن اضطراب، افزایش آرامش و آرام شدن اعصاب موثر است.
  • و…

نحوه کشت و برداشت رطب و خرما مضافتی

کاشتن نخل خرما همانند بسیاری از درختان میوه، به صورت نهال است و از دانه استفاده نمی شود. این درخت برای این که به بار بنشیند، باید نر و ماده آن در یک نخلستان کاشته شود. پس از این که نخل ها کاشته شد، باغداران باید آن ها را تقویت و آبیاری نمایند تا محصول با کیفیتی برداشت کنند.

خرمای مضافتی در مرحله رطب و قبل از تیره تر شدن رنگ آن، برداشت شده و به سردخانه ها منتقل می شود. رطب مضافتی دارای آب و رطوبت فراوانی است که نگهداری و انبار کردن آن به سادگی خرماهای دیگر نیست. برای همین از نوع مضافتی، رطب آن بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و خرمای آن طرفدار زیادی ندارد.

مراحل کاشتن و مراقبت

خواستگاه اصلی رطب مضافتی، شهر بم استان کرمان می باشد که با نام رطب مضافتی بم سرشناس است. برای این که نخلستانی پر از نخل های خرمای مضافتی داشته باشید، باید در ابتدا از نخلی که این نوع خرما را بار می دهد، پاجوش بگیرید. پاجوش ها جوانه هایی بر روی ساقه یا ریشه نخل هاست که با تبر تیز آن ها را از نخل مادر جدا می کنند. در ادامه، مراحل کاشت نخل های رطب مضافتی را ذکر کرده ایم.

مرحله اول: آماده کردن زمین

در کل خرما در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر به عمل می آید چرا که باد شدید، باران زیاد، گرد و خاک و… روی باردهی نخل ها تاثیر می گذارد. پس اگر در این مناطق قصد دارید که کشت و کار خرما راه اندازی نمایید، باید در ابتدا زمین مورد نظر خود را که برای نخلستان در نظر گرفته اید، آماده کنید. زمین انتخاب شده را شخم بزنید و به صورت ردیفی، چاله هایی به اندازه یک الی 1.5 متر و با فاصله 8 تا 10 متر از هم حفر کنید.

مرحله دوم: کاشت پاجوش ها

پاجوش هایی از نخل ماده و نخل نر که هر دو از نوع مضافتی هستند، جدا کرده و در چاله ها بکارید. پاجوش ها و گیاهی مناسب کاشت است که 2 یا 3 ساله باشد.

مرحله سوم: محافظت از پاجوش ها

اطراف نهال های تازه کاشته شده را با برگ خرما بپوشانید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کنید.

مرحله چهارم: آبیاری و کود دهی

نهال ها را با روش های متناسب منطقه و یا روش ها نوین آبیاری قطره ای، آبیاری نمایید. همچنین برای تقویت نهال ها باید از کود حیوانی یا کود شیمیایی مناسب، استفاده کرد.

مرحله پنجم: گرده افشانی

گرده افشانی یعنی دانه گرده نر را به آذین گل ماده منتقل کنید. این عمل در دو ماه پایانی سال یعنی بهمن و اسفند ماه در شرایط خاصی انجام می شود. شرایط لازم برای گرد افشانی اصولی، دمای 21 تا 27 درجه سانتی گراد، عدم بارندگی، رطوبت و باد شدید، سازگاری ژنتیکی دو نخل نر و ماده و… می باشند.

گرده افشانی توسط طبیعت و انسان ها قابل انجام است که البته در حالت طبیعی، گرده افشانی خیلی کم و ناچیز می باشد. اما برای داشتن محصول با کیفیت، انسان ها باید گرده افشانی را به روش سنتی و یا مکانیکی انجام دهند. باز در این جا روش مکانیکی از همه نظر اطمینان بخش تر است که در آن از دستگاه و ماشین آلات مخصوصی استفاده می کنند.

مرحله ششم: ثمر بخشی

یک نخل از زمانی که کاشته می شود تا زمانی که میوه می دهد، بین 4 تا 8 سال طول می کشد. اما پس از به بار نشستن و داشتن ارتفاع مناسب، هر ساله از اوایل پاییز آماده شده و تا اوایل تیر ماه به مدت 8 الی 9 ماه میوه دادن آن به طول می انجامد.

مراحل برداشت

زمان برداشت رطب و خرما مضافتی در اواخر تابستان یعنی شهریور ماه است. قبل از این که رطب به طور کامل تغییر رنگ بدهد، آن را از نخل جدا کرده و در بسته بندی های مخصوص به سردخانه منتقل می کنند. دمای سردخانه ای که رطب مضافتی در آن ها نگهداری می شود، بین 5- تا 5+ درجه سانتی گراد است.

در زمان برداشت کارگرهایی که نحوه بالارفتن از نخل را آموزش دیده اند، با نردبان های بلند و یا ماشین آلات بالابر به بالای درخت رفته و خوشه های رطب را جدا می کنند. خوشه ها را به پایین منتقل کرده و آن ها در صندوق ها یا سبدهایی قرار می دهند تا به سردخانه منتقل کنند. پس از این که رطب ها را سورت و بسته بندی کردند، آن ها را برای فروش به بازار می فرستند. بسته بندی صادراتی با بسته بندی عادی برای فروش داخل کشور متفاوت است.

سورتینگ و بسته بندی رطب و خرما مضافتی برای فروش

بسته بندی رطب مضافتی برای فروش

سورتینگ و بسته بندی رطب مضافتی برای فروش

همان طور که گفته شد، پس از انتقال خوشه رطب ها به پایین نخل، آن ها را در صندوق هایی قرار می دهند. در بعضی مناطق در همان نخلستان نیروهای انسانی مستقرند و رطب ها را از خوشه های آن جدا می کنند. سپس با جداسازی رطب های سالم و ناسالم آن ها را تفکیک و به کارگاه سورت و بسته بندی منتقل می نمایند.

خط تولید سورتینگ رطب و خرما مضافتی

در خط تولید سورت رطب و خرما مضافتی، ماشین آلات و دستگاه هایی نظیر دستگاه سورتینگ، نوار نقاله دستچین، پولیش، روغن زن رطب، شستن و خشک کردن و دستگاه های بسته بندی وجود دارد که هر کدام کار بخصوصی انجام می دهند.

1. سورتینگ

در بخش اول رطب ها وارد دستگاه سورتینگ شده تا از نظر سایز و درجه بندی تفکیک شوند.

2. پولیش

در این بخش خرما ها را از هر گونه گرد و غبار، پاکسازی و تمیز می کنند.

3. نوار نقاله

رطب ها در این دستگاه بار دیگر دستچین شده و به نوعی جهت کنترل کیفی توسط اپراتور بازبینی می شوند.

4. شستشو

بعد از کنترل کیفی، رطب ها و خرماها با آب شسته می شوند.

5. خشک کن

رطب های شسته شده روی نوار کانوایر قرار می گیرند تا آب روی آن ها خشک شود.

6. روغن زنی

در این قسمت از روغن مجاز خوراکی برای براق کردن رطب و خرما مضافتی استفاده می کنند.

بسته بندی رطب مضافتی

اکنون رطب ها آماده بسته بندی هستند که این امر به دو شیوه سنتی و مدرن انجام می گیرد که در متن زیر، هر دوی آن ها را توضیح داده ایم.

شیوه سنتی

در شیوه سنتی، نیاز به نیروی انسانی است و با دخالت دست، رطب و خرما مضافتی بسته بندی می شود. این روش بسیار غیربهداشتی و غیرحرفه ای است و بسته بندی ها جلوه چندان مشتری پسندی ندارد.

شیوه مدرن

اما در دنیای امروزه که ماشین آلات به تمامی کارها وارد شده اند، بسته بندی خرما و رطب نیز از این قاعله بی نصیب نمانده اند. با استفاده از دستگاه های بسته بندی نظیر دستگاه بسته بندی سلفونی، فویل سیل، وکیوم و پیلوپک تک نفره می توان بسته بندی های بهداشتی و منظمی داشت.

نکات مهم هنگام خرید رطب مضافتی

برای خرید رطب و خرما مضافتی تازه با قیمت مناسب باید نکاتی را مد نظر داشته باشید. چرا که در حیطه بازار به خصوص بحث قیمت و کیفیت همواره افرادی هستند که کالای بی کیفیت را به قیمت بسیار زیاد به مشتری عرضه می کنند. با در نظر داشتن نکاتی مثل آن چه که در ادامه متن ذکر شده، به راحتی می توان رطب و خرمای تازه با قیمتی منصفانه خریداری کرد.

  • خرید رطب و خرما مضافتی از فروشگاه ها و برندهای معتبر و سرشناس اولین قدم برای جلوگیری از منفعت سودجویان است.
  • بررسی رطب از لحاظ تازگی و سلامت کالا مهم ترین بخش خرید می باشد.
  • توجه به تاریخ تولید و انقضا خرما نیز الزامیست.
  • رطب و خرما مضافتی له و پرس شده نباشد چرا که به دلیل داشتن بافت نرم آن ممکن است، سودجویان شما را گول بزنند.
  • در بسته بندی رطب حشرات، گرد و خاک، آشغال و امثالهم وجود نداشته باشد.
  • رنگ اصلی رطب و خرما مضافتی، قهوه ای تیره و یا مشکی با پوستی براق است لذا در هنگام خرید این مورد را در نظر داشته باشید.
  • اگر رطب شکرک داشت، به احتمال زیاد یا کهنه بوده و یا در جای مناسبی نگهداری نشده است لذا از خرید آن پشیمان شوید.
  • دقت داشته باشید که بر روی جعبه رطب و خرما مضافتی، نشان سلامت را ببینید.
  • حتما از رطب تست کنید چرا که ممکن است به دلیل گرمای زیاد و نگهداری نامناسب آن، ترش مزه باشد، در حالی که رطب و خرما مضافتی طعمی شیرین و دلچسب دارد.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *