خرید عمده سیب زمینی آگریا/جیلی/سانتا
سیب زمینی یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین محصولات غذایی است که البته انواع گوناگونی نیز دارد. تفاوت انواع سیب زمینی به میزان نشاسته، رنگ، طعم و اندازه آن ها بستگی دارد. طول مدت کشت هم می تواند اساس نوع دیگری از طبقه بندی این ماده غذایی سودمند باشد که در این صورت، سیب زمینی به پنج دسته زودرس، نیمه زودرس، میان رس، دیر رس و نیمه دیر رس طبقه بندی می شود. مشخص است که این نوع از دسته بندی، برای کشاورزان، تولیدکنندگان و استفاده در صنعت، بسیار حائز اهمیت می باشد.
از جمله ارقام متعدد سیب زمینی، می توان به آگریا، سانتا، جیلی، ساوالان و خاوران اشاره کرد که همگی از انواع دیررس هستند و کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله اختصاصا به ارقام آگریا، جیلی و سانتا خواهیم پرداخت.
قیمت عمده سیب زمینی آگریا/جیلی/سانتا
می توانید قیمت انواع سیب زمینی های آگریا، جیلی و سانتا را در جدول زیر ملاحظه بفرمایید. البته توجه داشته باشید که در هنگام خرید، ممکن است با قیمت هایی متفاوت مواجه شوید؛ چراکه عواملی مانند فصل و نوسانات ارزی، بر نرخ خرید سیب زمینی نیز تاثیر گذارند.
قیمت خرید عمده انواع سیب زمینی | |
نوع سیب زمینی | قیمت بر حسب 1 کیلوگرم |
سیب زمینی آگریا | 10000 تومان |
سیب زمینی جیلی | 5500 تومان |
سیب زمینی سانتا | 3500 تومان |
کاربرد سیب زمینی آگریا/جیلی/سانتا
شاید جالب باشد که بدانید بیش از 4000 نوع سیب زمینی گوناگون وجود دارد که ارقام متعدد سیب زمینی، بر اساس ویژگی های خاص خود، کاربردهای متفاوتی نیز دارند. در قسمت زیر به معرفی سه نوع از این سیب زمینی ها می پردازیم.
کاربرد سیب زمینی آگریا
علاوه بر تازه خوری، این نوع سیب زمینی محبوب برای برشته کردن، کباب کردن و همچنین تهیه چیپس توصیه می شود. ظاهر نوع آگریا، به شکل بیضی کشیده (حالت تخم مرغی) و زردرنگ می باشد. همچنین لازم به ذکر است که این رقم از سیب زمینی، به بیماری های ساق سیاه و فایتوفتورا مقاوم است.
کاربرد سیب زمینی جیلی
سیب زمینی “جیلی” که گاها “جلی” نیز نامیده می شود، دارای پوست و گوشته زرد زنگ و حالت بیضی شکل می باشد. این نوع از سیب زمینی به بیماری های ساق سیاه، بلایت، اسکب و ریزوکتونیا مقاومت نشان می دهد.
کاربرد سیب زمینی سانتا
سیب زمینی ساتینا از نظر ظاهری، حالت گردی دارد و رنگ پوست آن نیز زرد می باشد که این نوع از سیب زمینی، بیش تر برای تازه خوری توصیه می شود.
خواص سیب زمینی آگریا/جیلی/سانتا
سیب زمینی حاوی ویتامین c، ویتامین B6، فیبر و پتاسیم است و به همین دلیل برای این ماده غذایی محبوب، می توان خواص متعددی را برشمرد:
- افزایش سلامت قلب و بهبود سیستم ایمنی بدن
- کاهش کلسترول و فشار خون
- تقویت استخوان ها به دلیل دارا بودن پتاسیم
- بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
البته توجه داشته باشید که در مصرف سیب زمینی زیاده روی نکنید، چراکه حاوی کربوهیدرات بوده و می تواند افزایش وزن شما را به دنبال داشته باشد. همچنین بهتر است به جای سرخ کردن، از روش هایی مانند کبابی یا آب پز کردن که سالم تر هستند، استفاده نمایید.
شرایط و نحوه کاشت و برداشت آگریا/جیلی/سانتا
زمان لازم برای کشت سیب زمینی های دیررس آگریا، جیلی و سانتا که مناسب نگه داری در انبار هستند، معمولا بین 18 الی 20 هفته می باشد. زمان برداشت نیز بسته به زمان کاشت و رقم سیب زمینی، می تواند از تیر تا مهرماه متغیر باشد. مراحل گوناگون کاشت سیب زمینی، شامل سه مرحله مختلف جوانه زنی، کاشت و برداشت است.
القای جوانه زنی
قیل از اقدام به کاشت، می بایست غده های سیب زمینی را به مدت 2 الی 4 هفته در فضای باز قرار داد تا جوانه بزنند. برای انجام این کار، سر ضخیم غده ی سیب زمینی را در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا در نهایت جوانه ای به طول حدودا 2 سانتی متر رشد کند.
کاشت سیب زمینی
سیب زمینی های جوانه زده، به همراه کود در شیارهایی به عمق 7.5 الی 13 سانتی متر کاشته می شوند. بین ردیف های کاشت سیب زمینی باید فاصله ای به میزان 40 الی 70 سانتی متر وجود داشته باشد. هم چنین مابین بوته های سیب زمینی موجود در یک ردیف، 20 الی 30 سانتی متر فضا مورد نیاز است. توجه داشته باشید که خاک مناسب کاشت سیب زمینی، دارای PH مابین 5.5 تا 7.5، شوری کم و میزان بالای مواد آلی می باشد.
برداشت سیب زمینی
هنگامی که برگ و ساقه گیاه کاملا خشک باشد، زمان برداشت سیب زمینی فرا رسیده است. البته پس از این زمان هم می توان به مدت چندهفته سیب زمینی ها را در زیر خاک نگه داشت، اما حتما پیش از بارندگی، باید نسبت به برداشت محصول اقدام نمود. پس از برداشت سیب زمینی ها نیز محیط انبار کردن این محصولات، باید خشک باشد و از نفوذ رطوبت و نور جلوگیری گردد، چراکه امکان دارد سیب زمینی ها جوانه زده و غیر قابل مصرف شوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.