خرید عمده شیره خرما
شیره خرما یکی از فرآورده های انواع مختلف خرماست که به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می شود. این ماده غذایی همانند خرما سرشار از مواد معدنی و ترکیبات آلی است که برای بدن مفید می باشد. شیره خرما را برای پیشگیری و درمان بیماری هایی مثل کم خونی تجویز می کنند چرا که منبع غنی از آهن است.
برای تهیه شیره باید از خرماهایی مثل انواع خرما تر یا نیمه خشک که شهد و شیره فراوانی دارند، استفاده نمود لذا خرمای مضافتی، خاصویی، کبکاب و… برای پخت شیره مناسب است. قیمت شیره های صنعتی نسبت به شیره هایی که به شیوه سنتی درست می شوند، کمتر می باشد. همچنین تولیدکنندگان شیره به خصوص صنعتی، فروش خود را بر مبنای عمده قرار می دهند تا سود مورد نظر حاصل شود. برای خرید شیره به میزان کم جهت مصارف خانگی، از فروشگاه ها و یا افراد مطمئنی که شیره سنتی تهیه می کنند، می توان اقدام کرد.
جدول قیمت شیره خرما
قیمت شیره خرما به عواملی مثل نوع خرمای استفاده شده، روش تهیه آن (سنتی یا صنعتی)، غلظت شیره، تولید کننده، بسته بندی و… بستگی دارد. معمولا شیره خرمایی که از خرماهای خشک نظیر زاهدی گرفته می شود، گران تر از شیره خرماهای تر و نیمه خشک است چرا که هر چقدر خرما خشک تر باشد، وزن و زمان پخت بیشتری نیاز دارد.
همچنین شیره تهیه شده در شیوه سنتی معمولا 3 برابر گران تر از شیره صنعتی می باشد. برای خرید شیره خرما به صورت عمده بهتر است از طریق تولیدکنندگان یا کارخانجات این ماده غذایی اقدام کنید چرا که قیمت به صرفه ای دارد. اما افرادی که در تهیه شیره های سنتی فعالیت می کنند، معمولا فروش به صورت کم و تک دارند. همچنین توجه داشته باشید که شیره سنتی معمولا غلیظ تر و بهتر از نوع صنعتی می باشد. در جدول زیر قیمت عمده هر دو نوع شیره را ذکر کرده ایم.
قیمت شیره خرما | ||
نوع شیره | وزن | قیمت |
شیره خرما صادراتی | 1 کیلوگرم | 19 هزار و 700 تومان |
شیره سنتی | 1 کیلوگرم | 80 هزار تومان |
انواع شیره خرما + خواص آن
همان طور که گفته شد، شیره خرما بیشتر از خرماهایی که نیمه خشک و تر هستند، تهیه می شود. اما از خرماهای خشکی مثل زاهدی نیز شیره می گیرند و به دلیل پخت فراوان و استفاده از تعداد زیادی خرما، گران تر و نایاب تر از باقی شیره هاست. شیره خرما دو نوع صنعتی و سنتی دارد که به روش تهیه آن مربوط است. خواص شیره خرما همانند خرما می باشد با این تفاوت که تزریق مواد مغذی به بدن توسط یک قاشق شیره ممکن است با خوردن 100 گرم خرما انجام نشود.
ارزش غذایی شیره خرما
شیره خرما همانند انواع خرماهای خشک و تر، از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. عناصر و املاح معدنی موجود در این ماده مغذی شامل پروتئین، ویتامین های C، و گروه B، آهن، فسفر، کلسیم، پتاسیم و… می باشد که به نسبت های مختلفی در شیره موجودند.
ارزش غذایی در 100 شیره خرما | |
نوع مواد | مقدار |
کالری | 115 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 23.46 گرم |
قند | 21.50 گرم |
فیبر | 1.72 گرم |
آب | 83.22 گرم |
پروتئین | 3.34 گرم |
چربی | 1.76 گرم |
آهن | 0.25 میلی گرم |
کلسترول | 6.97 میلی گرم |
کلسیم | 121.03 میلی گرم |
فولات (B9) | 8.21 میکروگرم |
نیاسین (B3) | 0.49 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.52 میلی گرم |
ویتامین A | 26.20 میکروگرم |
تیامین (B1) | 0.05 میلی گرم |
ویتامین K | 0.87 میکروگرم |
ویتامین B2 | 0.18 میلی گرم |
کولین (B4) | 16.84 میلی گرم |
سدیم | 41.21 میلی گرم |
پتاسیم | 300.97 میلی گرم |
مس | 0.10 میلی گرم |
منیزیم | 23.47 میلی گرم |
منگنز | 0.09 میلی گرم |
فسفر | 96.11 میلی گرم |
سلنیم | 2.18 میلی گرم |
روی | 0.53 میلی گرم |
خواص شیره خرما
- تقویت و استحکام استخوان ها
- پیشگیری و درمان پوکی استخوان
- پیشگیری و درمان کم خونی
- انرژی زا و مقوی
- رفع خستگی و ضعف
- کنترل قند خون
- کاهش کلسترول خون
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش بخصوص معده و روده بزرگ
- زیبایی بخشیدن به پوست و کنترل ریزش مو
- کنترل علائم قاعدگی در بانوان
- بارداری و زایمان راحت
- تقویت قوای جنسی در آقایان
- و…
طرز تهیه شیره خرما در منزل
برای تهیه شیره خرما به دو روش صنعتی و سنتی می توان اقدام کرد. در شیوه صنعتی پس از خریداری خرما و شستن آن ها با دستگاه های مخصوص، به بخش هسته گیری منتقل شده و سپس آن ها را آماده تهیه شیره می کنند. در روش سنتی که از دیرباز در کشور مرسوم بوده و معمولا توسط مادربزرگ ها تهیه می شد، صفر تا صد کار با دخالت دست همراه می باشد. اگر چه روش صنعتی روشی بهداشتی تر است اما شیره ای که به صورت دستی درست می شود، عطر و طعم و همچنین غلظت بهتری دارد.
مواد لازم برای تهیه شیره خرما در منزل | |
نوع مواد | مقدار |
خرما | به میزانی که مورد نظر شماست. |
آب جوش | به مقدار وزن خرما |
قابلمه گود | یک عدد |
زمان آماده کردن | 15 دقیقه |
زمان پخت | 45 دقیقه |
طرز تهیه شیره خرما
- خرماها را بشویید و سپس هسته ها و کلاهک های آن ها را جدا کنید.
- خرماهای شسته شده را در قابلمه ای گود ریخته و سپس آب جوش را به آن اضافه نمایید.
- بعد از مرحله دوم، به مدت نیم ساعت در قابلمه بماند.
- حال قابلمه را روی شعله بگذارید تا آب به جوش آید.
- زیر شعله را کم کنید تا به مدت 5 دقیقه خرماها با آب بجوشد.
- پس از نرم شدن خرماها، قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که نیم ساعت بماند.
- خرماها را در سبدی که ابعاد آن ریز است، بریزید و فشار دهید تا شیره جدا شود.
- اگر گوشت و پوست خرما از صافی رد شد، باید آن ها را جدا کنید تا رقیق شود.
- حال شیره را روی حرارت بگذارید و زیر آن را کم کنید.
- شیره را مدام هم بزنید تا آرام بجوشد.
- مواظب باشید که شیره ته نگیرد.
نکات مهم در هنگام تهیه شیره خرما
- از خرماهای شیره دار استفاده کنید.
- در صورت استفاده از خرمای خشک مثل زاهدی، زمان پخت افزایش می یابد.
- شیره خرمایی که غلطت کمی دارد، کپک می زند.
- برای نگهداری شیره خرما باید آن را در ظرف در بسته و جای خشک و خنک قرار دهید.
- به مدت یکسال می توان آن را نگهداری نمایید.
بسته بندی شیره خرما برای فروش
شیره خرما یکی از محصولاتی است که می توان آن را بدون شکر سفید و تنها از خرما تهیه کرد. این شربت میوه ای بسیار مغذی بوده و می توانید در وعده صبحانه، به صورت شربت در فصل تابستان، تهیه انواع شیرینی ها مثل حلوا و… از طعم لذیذ آن بهره مند شوید.
بسته بندی به روش سنتی
برای تهیه شیره خرمای تازه می توانید به شیوه سنتی آن را در منزل درست کنید و یا از یک فرد مطمئن آن را خریداری نمایید. شیره سنتی معمولا در بطری ها بسته بندی می شوند و بیشتر برای مصارف شخصی و فروش تکی کاربرد دارند.
بسته بندی به روش صنعتی
همچنین برخی کارخانجات در سطح کشور در زمینه تهیه و توزیع شیره خرما به روش صنعتی فعالیت می کنند. پس از سورت و شستشوی خرما و جداکردن هسته های آن ها، وارد خط تولید شیره می شوند. زمانی که شیره تولید می شود، حال نوبت بسته بندی است که در ادامه انواع آن را توضیح داده ایم.
نکته: در همه بسته بندی ها باید تاریخ تولید و انقضا، مواد تشکیل دهنده، آدرس کارخانه تولید کننده، قیمت، نام برند و… بر روی جعبه یا بطری درج شود.
انواع بسته بندی شیره خرما | ||
ردیف | نوع بسته بندی | محل عرضه |
1 | بسته بندی بطری |
|
2 | بسته بندی ظروف یکبار مصرف |
|
3 | بسته بندی صادراتی |
|
نکات مهم هنگام خرید شیره خرما
برای خرید شیره تازه و خالص، باید به فاکتورهای مهمی از جمله ته نشینی شیره توجه کنید. زیرا شیره ای که خالص است، حتما ته نشین شده و برای استفاده از آن باید هر بار ظرف را تکان داد تا یک دست شود. اما شیره ای که تقلبی و غیراصل می باشد، همچین ویژگی ندارد و ته نشین نمی شود. موارد مهمی که باید در هنگام خرید شیره به آن توجه داشته باشید، در متن زیر ذکر شده است.
- اگر مشتری شیره سنتی هستید، حتما از فرد مطمئنی که بهداشت را رعایت می کند، تهیه کنید.
- شیره های صنعتی را از فروشنده ها با برند سرشناس و اصل خرید نمایید.
- رنگ شیره باید شفاف و تیره بوده و بافت یک دستی داشته باشد.
- شیره خرمای تازه و اصل حتما باید ته نشین شود.
- شرایط نگهداری شیره سنتی و صنعتی باید رعایت شده باشد.
- تاریخ تولید و انقضای مندرج بر روی بسته بندی شیره صنعتی را با دقت بررسی کنید.
- طرفداران شیره سنتی به بوی شیره توجه کنند که نباید بوی سوختگی بدهد.
- غلظت متعادل (نه خیلی رقیق نه خیلی غلیظ) مهم است.
- در شیره خرما نباید شکرک وجود داشته باشد چرا که شکرک نشان از کهنگی و کیفیت پایین آن است.
- و…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.