خرید عمده لپه
لپه دانه ای پوست کنده شده و خشک است که ارزش غذایی فراوانی دارد. در حالت کلی دانه های از هم جدا شده حبوبات را لپه می گویند. لپه محصولی فراوری شده است که از انواع نخود لپه ها با درجات کیفی متفاوت تولید می شود و در نرخ های متفاوتی هم به بازار عرضه می گردد.
شاید برای شما هم سوال شود که چگونه از نخود، لپه تهیه می شود؟ به طور معمول برای تهیه لپه بذر نخود را در آب خیس کرده تا به راحتی بتوان پوست آن را جدا کرد. سپس با ایجاد فشار های لازم آن را دو نیم نموده، در آخر آن را خشک می کنند تا به محصول مورد نظر دست یابند. در ادامه مطلب انواع لپه در بازار ایران را مورد برسی قرار خواهیم داد.
لیست قیمت عمده لپه
امروزه بسیاری از مایحتاج ما به صورت غیر حضوری و اینترنتی هم تهیه می شود که خرید حبوبات از این قائده حدا نمی باشد. به طوری کلی خرید اینترنتی حبوبات به ما امکان مشاهده و برسی محصول را می دهد بدون انکه نیاز باشد وقت زیادی را برای آن بگذاریم. اما توجه کنید که خرید محصولات خوراکی اعم از حبوبات، به اطلاعات کافی نیازمند است. ما در این مقاله لیستی از قیمت عمده لپه و همچنین اطلاعاتی ضمن تشخیص کیفیت آن برای شما قرار داده ایم .
قیمت عمده انواع لپه | |
انواع | قیمت بر حسب یک کیلوگرم |
لپه آذرشهر | 65 هزار تومان |
لپه استرالیا | 44 هراز تومان |
لپه اتیوپی | 47 هزار تومان |
لپه تانزانیا | 55 هزار تومان |
لپه نخودچی | 40 هزار تومان |
انواع لپه در دو دسته بندی
به طور کلی عامل تمایز گونه های لپه، محل کاشت و اندازه دانه های آن است. اسم هر نوع لپه با نخود لپه تولید شده کشور آن همخوانی دارد. بنابراین می توان گفت که اولین وجه تمایر گونه های این محصول، بسته به تولید داخل یا وارداتی بودن آن است.
انواع لپه را در دو نوع طبقه بندی می کنند | |
وارداتی یا داخلی بودن نخود لپه آن | بر حسب اندازه و سایز دانه های لپه |
وارداتی یا داخلی بودن نخود لپه آن
با توجه به جدول بالا، اولین دسته بندی لپه براساس وارداتی بودن و یا تولید داخلی بودن آن می باشد. اگر بخواهیم مختصر توضیح دهیم، در صورتی که لپه های تولید شده از نخودی باشد که در مزارع داخلی کشت شود، این محصول تولید داخل بوده یا محصول خود ایران است.
لپه ای که در ایران تولید می شود از نخود زرد کردستان، نخود شیرازی، نخود نیشابوری و نخود چگینی می باشد. البته علاوه بر مواردی که ذکر شد، نخود لپه های وارداتی هم در جهت تهیه لپه مورد استفاده قرار می گیرد.
اندازه و سایز دانه های لپه
نوع دوم دسته بندی بر اساس اندازه و سایز دانه های لپه است که شامل لپه های ریز، متوسط و درشت می شود.
لازم به ذکر است که در سال های اخیر با توجه به نوسانات بازار،حجم واردات نخود لپه ها به شدت کاهش یافته است. به طوری که می توان گفت که نخود تانزانیا در حال حاضر در بازار ایران وجود ندارد. بنابر این لپه ای هم از آن تولید نخواهد لازم به ذکر است، در حال حاضر لپه اتیوپی استرالیا و لپه های روس که خودشان دارای نمونه های زیادی هستند و در کیفیت های مختلفی به بازار عرضه می شوند
عوامل موثر بر قیمت لپه
لپه هایی که نخود لپه آن ها از مزارع و از کشورهای خارجی (مانند اتیوپی و استرالیا و غیره) وارد کارخانه های لپه سازی می شوند و در آنجا به لپه تبدیل می شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت یکی از هزینه هایی که واردات لپه به دنبال دارد، مبالغ تهیه، آماده سازی و توزیع آن می باشد.
طبیعی است که مهم ترین عامل تعیین کننده قیمت این محصول، ایرانی یا خارجی بودن آن باشد.
کیفیت لپه ها از نظر ظاهری و پخت با یکدیگر تفاوت دارد که در این حالت، کیفیت و فیمت بالای لپه به شرح زیر است:
- یکدست بودن و نبودن دانه های لپه
- سالم بودن دانه ها
- خوشرنگ بودن دانه ها
- ریز و درشت بودن دانه هاظ
- تازه یا کهنه بودن محصول
- تمیزی محصول و عدم وجود ضایعات در آن
- کیفیت پخت آن
- حجم خریدی که شما به صورت عمده از محصول مورد نظر دارید
نکاتی که باید ضمن خرید لپه با کیفیت به آن توجه کرد
اگر کمی دقت کنید متوجه خواهید شد که لپه از جمله حبوبات پر مصرف ایرانی بوده که بنا بر همین موضوع، خرید و فروش آن هم بازار گرمی را به خود اختصاص داده است. مراکزی زیادی هستند با عنوان مرکز فروش و تولید عمده لپه فعالیت بسزایی دارند. اما به طور کلی بزرگترین یا به عبارتی قطب تولید لپه ایرانی، آذرشهر می باشد.
نکاتی کاربردی حین خرید عدس | |
تازه بودن محصول | امساله بودن لپه از جمله عوامل خوش خوراکی آن می باشد. به عبارتی هرچه زمان برداشت تا استفاده ار این محصول کمتر باشد، ترد تر خواهد بود. |
ریز یا درشت بودن آن | به طور کلی هرچه سایز دانه های حبوبات کوچکتر باشد، کیفیت پخت آن بالا تر و در نتیجه پرطرفداتر خواهد شد. |
رنگ لپه | رنگ روشن تر دانه های لپه نشانه پخت آسان تر و خوش طعم تر بودن آن است. چراکه هرچه رسیدگی به این محصول بیشتر باشد، رنگ دانه های روشن تر خواهد بود. |
میزان ضایعات بار | همانطور که میدانید به دلیل زمانبر بودن جدا کردن ضایعات حبوبات ار آن برای پخت غذا، افراد همیشه به دنبال محصول خالص تر می باشند. به دین منظور میزان ضایعات حبوبات من جمله عوامل تعیین کننده قیمت آن است. |
حجم دانه های شکسته و خراب | از قدیم الایام تا به امروز همیشه ظاهر زیبای غذا های ایرانی مورد توجه عام بوده است. بنابر همین موضوع استفاده از دانه های سالم حبوبات در غذاها از حمله ارکان پخت یک غذای خوب می باشد. |
انواع لپه موجود در بازار ایران
در بازار حبوبات کشور لپه های مختلفی وجود دارد که هر کدام قیمت خاص خود را دارد. برخی از آن ها وارداتی بوده و برخی دیگر در کارخانه های لپه سازی آذرشهر تولید، سورت و بسته بندی می شوند. در بازار لپه برخی محصولات هستند که نخود لپه آن ها ایرانی بوده و از نخود لپه چگنی، نخود زرد و نخود شیرازی برای تهیه آن استفاده می کنند. این لپه ها به لپه آذرشهر معروف هستند و قیمت آن ها در بازه های مختلف از سال متفاوت است. برخی دیگر از لپه ها هستند که نخود لپه آن ها از کشورهای دیگر وارد شده و در کارخانه های لپه سازی آذرشهر به لپه تبدیل می شود. برخی از این نخود لپه ها از اتیوپی، استرالیا و تانزانیا وارد شده و در ایران به صورت لپه در می آید. همانطور که گفته شد، کیفیت این محصولات چه از نظر ظاهر و اندازه و چه از نظر کیفیت پخت متفاوت است.
لپه ایرانی
نکته قابل توجه این است که شهرستانی واقع در تبریز به نام آذرشهر بزرگترین و مهم ترین پایگاه تولید لپه در کشور می باشد. این تولیدات سالانه به بالای 96 درصد می رسد. لپه های ایرانی از نخود لپه های ایرانی اعم از نخود زرد کردستان، نخود سیاه، نخود شیرازی و نخود لپه چگینی تولید می شود. بهترین، باکیفیت ترین و گرانترین لپه متعلق به ابران است.
این لپه ها از نظر ظاهری هم عالی هستند چراکه اندازه ریز، خوشرنگ، خوشپخت و حتی دار ای دانه های زیبا هستند.
لپه اتیوپی
نخود لپه های این محصول در کارخانه آذرشهر تولید می شود. لپه اتیوپی شباهت زیادی به لپه ایرانی دارد و بعد از لپه ایرانی با کیفیت ترین محصول در بازار ایران است.
لپه اتیوپی از پر مصرف ترین لپه ها در ایران است که حجم خرید و فروش آن بسیار بالاست. علاوه بر آن مواد اولیه تهیه لپه اتیوپی که همان نخود لپه اتیوپی می باشد، سالانه توسط شرکت های بازرگانی به کشور وارد و در کارخانه های لپه سازی به لپه تبدیل می شوند.
قیمت خرید این محصول نسبت به کیفیت بالای آن، ارزان بوده و بنابر همین موضوع رضایت بالای مشتریان خود را به همراه دارد.
انواع لپه درجه یک اتیوپی | |
عنوان | توضیحات |
لپه معمولی اتیوپی | این لپه ای است که در مرحله اول تولید به دست مس آید و کیفیت آن در حد معمول است. |
لپه سورت اتیوپی | این دسته از لپه اتیوپی که به آن دستچین هم می گوبند همان لپه معمولی است که توسط ماشین الات مختلف سورت و دستچین می شود که با کیفسیت ترین تنوع لپه اتیوپی است . انئدازه آن ریز و ظاهری مثل لپه ایرانی دارد. |
لپه کندور اتیوپی | همان لپه سورت اتیوپی است با این تفاوت که اندازه دانه های آن کمی بزرگتر از لپه سورت اتیوپی است. |
لپه استرالیا
این نوع لپه هم در کارخانه آذرشهر برای درست کردن لپه استفاده می شود. این محصول پس از لپه ایرانی و اتیوپی رتبه یوم را از لحاظ کیفی دارد. همچنین اندازه این نوع لپه درشت تر و رنگ آن هم روشن تر است.
قیمت لپه استرالیا در حد متوسط بوده و ارزان تر از دو لپه معرفی شده دیگر است.
لپه تانزانیا
نخود لپه این کشور هم در کارخانه آذرشهر ضمن تولید لپه استفاده می شود و دارای اندازه های ریز و درشت است. سطح کیفی آن تقریبا با لپه استرالیا برابر بوده اما از نظر خوراکی بیشتر در موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
انوع لپه های وارداتی
با توجه به اینکه کارخانه های آذرشهر تولید بیش از 95 درصد لپه کشور را دارند، اما همچنان این میزان توانایی تامین مصرف خانوار های ایرانی را ندارند و این موضوع سبب واردات آماده لپه های خارجی شدند.
لپه کانادا، لپه روسیه، لپه گرجستان، لپه قزاقستان، لپه نخود فرنگی مستقیما از کشورهای مربوطه وارد ایران می گردد.
- دارای دانه های درشت، شکسته و یک لایه آرد بر روی دانه ها هستند.
- دارای کیفیت و قیمت پایین، و مناسب برای مصارف خاص می باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.