خرید عمده میوه خشک
میوه جزء جدانشدنی سبد غذایی ما انسان هاست که انواع مختلفی دارد. این ماده مغذی برای سلامتی بدن بسیار ضروری است، از این رو پزشکان توصیه اکید بر مصرف روزانه آن دارند. در فصول مختلف میوه های مربوط به آن فصل که برای بدن مفید هستند، یافت می شوند اما در فصل هایی به غیر از فصل برداشت دیگر نمی توان شاهد فراوانی آن میوه بود. لذا برای بهره بردن از خواص میوه ها در تمامی فصول، از شیوه های مختلفی مثل مربا، کمپوت، میوه خشک و… استفاده می کنند.
در این جا ما راجع به میوه خشک صحبت می کنیم که اصلا چگونه می توان میوه را با حفظ خواص بی نظیر آن خشک کنیم؟ در ابتدا بگوییم که میوه خشک میوه ایست که آب و رطوبت خود را طی روش های مختلف مثل نور خورشید، از دست داده و منقبص شده است. میوه خشک جزء خشکبار و آجیل به حساب می آید و یک میان وعده بسیار مغذی است. همچنین آن را می توان جایگزین خوبی برای مواد خوراکی فرآوری شده و ناسالمی مثل چیپس، پفک، شکلات، پاستیل و… قرار داد.
جدول قیمت میوه خشک – خرید عمده
همان طور که می دانید، میوه خواص شگفت انگیزی برای بدن دارد. میوه را می توان با شکل های متفاوتی مصرف نمود مثل مربا، لواشک، خشک کردن، ترشی و... که هر کدام در فصول مختلف کاربرد دارد. به طور مثال در فصل تابستان انواع آلو، آلبالو، زردآلو و در فصل پاییز کیوی، سیب و… را می توان خشک کرد و در فصل های دیگر که آن میوه به شکل تازه در دسترس نیست، از خشک آن استفاده کرد.
میوه خشک همانند میوه تازه تمامی خواص را دارا نیست اما در مواقع ضروری می توان آن را جایگزین کرد. همچنین به خاطر شیوه های خشک کردن متفاوت مثل حبه ای، پفکی و چیپسی می توان آن را به جای مواد فرآوری شده با قند و چربی مصنوعی قرار داد. به دلایلی که ذکر شد، میوه خشک در سبد غذایی اکثر انسان ها وجود دارد لذا برای خرید باید از قیمت بازار آن مطلع باشید. خرید عمده و تکی میوه خشک از طریق فروشگاه های سراسر کشور امکان پذیر می باشد.
البته با پیشرفت فضای اینترنت و کسب و کار مجازی، امکان خرید این نوع خشکبار از این طریق نیز مهیا شده است. توجه داشته باشید که عواملی مثل نوع بسته بندی، نوع میوه خشک و مورادی از این دست، بر روی قیمت آن تاثیرگذار است. در جدول زیر قیمت انواع میوه خشک را در حال حاضر مشاهده می کنید.
قیمت انواع میوه خشک – خرید عمده | ||
ردیف | نوع میوه خشک | قیمت میوه خشک (یک کیلوگرم) |
1 | قیسی | 170 هزار تومان |
2 | هویج خشک | 104 هزار تومان |
3 | لیمو خشک (اسلایس شده) | 250 هزار تومان |
4 | زردآلو خشک | 152 هزار تومان |
5 | توت خشک | 260 هزار تومان |
6 | انجیر خشک | 180 هزار تومان |
7 | کشمش | 48 هزار تومان |
8 | گوجه خشک | 185 هزار تومان |
9 | آلو بخارا | 75 هزار تومان |
10 | پیاز خشک | 55 هزار تومان |
11 | کدو حلوایی خشک | 250 هزار تومان |
12 | آلبالو خشک | 100 هزار تومان |
13 | لیمو خشک (لیمو سالم) | 70 هزار تومان |
14 | سیب خشک | 250 هزار تومان |
15 | آناناس خشک | 490 هزار تومان |
16 | پرتقال خشک | 170 هزار تومان |
17 | آلوشابلون خشک (اسلایس شده) | 195 هزار تومان |
18 | نارگیل خشک | 320 هزار تومان |
19 | کیوی خشک | 500 هزار تومان |
20 | توت فرنگی خشک | 710 هزار تومان |
21 | موز خشک | 580 هزار تومان |
22 | انبه خشک | 500 هزار تومان |
23 | خرما خشک زاهدی | 75 هزار تومان |
24 | زغال اخته خشک | 220 هزار تومان |
انواع میوه خشک
میوه های خشک انواع مختلفی دارند اما برخی از آن ها را میوه خشک گران و برخی دیگر را میوه خشک ارزان می نامند. عمده تفاوت این دو نوع میوه خشک را می توان در 3 مورد زیر پیدا کرد.
قیمت میوه تازه آن میوه خشک
میوه هایی که تازه آن ها گران تر هستند مثل آناناس، موز، نارگیل و در کل میوه های استوایی، میوه خشک گران تری نیز دارند. سیب خشک، آلبالو خشک، آلو خشک، کیوی خشک و… جزء خشکبار ارزان تری نسبت به میوه های خشک استوایی هستند.
شیوه خشک کردن
روش خشک کردن میوه مثل استفاده از نور خورشید، دستگاه های پیشرفته، فر، سایه و… در قیمت و دسته بندی میوه های خشک موثر است. این اقلام اسامی مختلفی دارند که می توان میوه خشک چیپسی، حبه ای، پفکی، ورقه ای، نازک و… را نام برد. هر کدام از مواردی که نام برده شد، دارای قیمت و کیفیت متفاوتی هستند. مثلا میوه های خشک پفکی بر خلاف میوه های خشک دیگر که از طریق حرارت خشک می شوند، از طریق انجماد کردن و با سیستم سرمایشی خشک می شوند، خشکبار گران تری بوده و البته طرفداران زیادی نیز دارد.
میزان نازکی و ضخامت میوه خشک
اگر میوه ای که قصد خشک کردن آن را دارند ضخامت کمی داشته باشد، روند خشک شدن آن بسیار سریع بوده و رطوبتی ندارد. اما میوه هایی با ضخامت بیشتر آب و رطوبت کمی برای آن ها باقی مانده که در بازار طرفداران بیشتری را به خود اختصاص می دهد.
خواص میوه خشک
همان طور که می دانید، میوه خواص بینظیری دارد و مصرف آن برای سلامتی ارگان های بدن لازم و ضروری می باشد. مصرف میوه در اشکال مختلف مثل میوه خشک نیز می تواند همان خواص را برای سلامتی بدن داشته باشد اما به نسبت میوه تازه این خاصیت کمتر است. چرا که بیشترین خواص میوه در آب و رطوبت آن نهفته و میوه خشک نیز حداکثر تا 2 درصد رطوبت میوه تازه را در خود دارد.
با این تفاسیر نمی توان از خواص میوه خشک غافل شد. انواع میوه خشک برای سلامتی سیستم دفاعی و ایمنی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت چشم و بهبود بینایی، تغذیه استخوان ها، پوست، مو و… مفید می باشد. در ادامه مثال هایی از خواص انواع میوه های خشک را برای جای جای بدن ذکر کرده ایم.
درمان یبوست و سلامتی دستگاه گوارش
در آلو خشک، برگ زردآلو خشک، موز خشک، سیب خشک، انجیر خشک و… فیبر زیادی نهفته است لذا برای افرادی که از یبوست رنج می برند، نسخه خوبی می باشد. همچنین مصرف مداوم این میوه های خشک به سلامت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند.
مصرف میوه خشک = لاغری
انرژی بالا و در عین حال قند و چربی کم میوه های خشک مثل سیب خشک، زردآلو خشک، کشمش و… برای افرادی که رژیم لاغری دارند، بسیار مفید است.
مصرف میوه خشک = چاقی
کسانی که قصد چاق شدن دارند، مصرف نارگیل خشک به آن ها توصیه می شود.
ایمن شدن بدن در برابر بیماری ها
میوه های خشکی مثل کیوی خشک، لیمو خشک، سیب خشک، آلو خشک و… بدن را در برابر بیماری ها محافظت می کند. همچنین داشتن این تنقلات و میان وعده های خوشمزه در سبد غذایی خود به شما در داشتن بدنی سالم کمک می کند.
مصرف میوه خشک موثر در تنظیم فشار خون
زردآلو خشک، کشمش، آلبالو خشک، آلوشابلون خشک، موز خشک، انجیر خشک و… در تنظیم کردن فشار خون افراد موثر می باشد.
طرز خشک کردن میوه در منزل
خشک کردن میوه با روش های مختلفی امکان پذیر است که همین امر بر روی قیمت آن نیز تاثیر می گذارد. روش های خشک کردن میوه شامل ساده ترین روش مثل کمک گرفتن از نور خورشید و یا صنعتی ترین شیوه مثل استفاده از دستگاه های پیشرفته می باشد. از گذشته تا امروز، خشک کردن میوه در فصل برداشت میوه هایی مثل سیب، انگور، آلو، آلبالو و… در خانه های ایرانی با استفاده از کمترین امکانات و نور خورشید و یا مکانی که سایه دارد، مرسوم است.
اما در دنیای امروزی با پیشرفت علم و ساخت دستگاه های مجهز به سیستم های حرارتی یا برودتی، به راحتی هر چه تمام تر میوه ها را خشک کرده و صنعت آن را رونق بخشیدند. خشک کردن میوه با روش صنعتی و مکانیزه، روندی مشابه روش سنتی دارد اما با این تفاوت که کل کار به صورت مکانیزه است و دست هیچ گونه دخالتی در آن ندارد. همچنین در طی روند خشک کردن میوه ها آن ها را در محلول هایی قرار می دهند تا رنگ و شکل آن ها دستخوش تغییرات نشود.
مراحل خشک کردن میوه
مرحله 1: میوه ها را شسته و خشک نمایید.
مرحله 2: آن ها را به ورقه هایی با ضخامت دلخواه (نازک یا کلفت) برش داده و یا حبه حبه کنید.
مرحله 3: یکی از روش های زیر را برای خشک کردن انتخاب نمایید.
روش خشک کردن میوه | ||
نوع روش | روش | نحوه خشک کردن |
سنتی | نور خورشید | میوه ها را بر روی یک سینی یا پارچه زیر نور آفتاب قرار دهید. |
سایه | پس از شستشو و خشک کردن میوه ها، آن ها را با ضخامت دلخواه برش داده و در مکانی که سایه دارد قرار دهید. | |
فر | سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و میوه های برش خورده را روی آن قرار دهید. سپس سینی را در طبقه پایین فر و با حرارت کم قرار داده تا آب آن ها تبخیر شود. | |
ماکروویو | ||
دستگاه میوه خشک کن خانگی | میوه های برش خرده را روی سینی دستگاه گذاشته و آن را بر روی حرارت و درجه دلخواه تنظیم نمایید. | |
صنعتی | دستگاه های میوه خشک کن پیشرفته در ابعاد بزرگ | دستگاه های حرارتی یا برودتی که در کارگاه ها وجود دارد و میوه های زیادی را خشک و بسته بندی می کنند. |
بسته بندی میوه خشک
پس از تولید میوه های خشک چه به روش سنتی در منزل و چه به روش صنعتی در کارگاه ها، باید برای نگهداری و یا فروش آن ها را به روش های مختلفی بسته بندی کرد. بسته بندی باید یک سری شرایط داشته باشد تا به خوبی از محصول شما نگهداری کرده و یا بازار را از رقبا بگیرد. بسته بندی باید در عین زیبایی و نظم بخشیدن به محصول، بتواند به خوبی از آن در برابر آسیب های نور آفتاب، رطوبت، حشرات و… نگهداری نماید. انواع بسته بندی میوه های خشک را در متن زیر مشاهده می کنید.
- بسته بندی با ظروف پلاستیکی یا فلزی
- بسته بندی با کیسه های شفاف و زیپ دار
- بسته بندی وکیوم
- بسته بندی های ظروف کریستالی
- و…
نگهداری میوه خشک
پیش تر در متن فوق گفتیم که میوه تازه هر فصل برای بدن خواص زیادی دارد. مثلا در فصول سرد سال که بیماری سرماخوردگی زیاد است، خداوند بزرگ برای ما میوه هایی مثل کیوی، پرتقال، انار، لیمو و… ارزانی داشته که منبع غنی از ویتامین C هستند. ویتامین C برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و التیام زخم بسیار مفید است. اما چگونه می توان از تمامی میوه ها در تمامی فصول بهره برد؟
ما انسان ها از روشی های مختلفی من جمله خشک کردن میوه ها استفاده می کنیم. در متن بالا شیوه های خشک کردن میوه ها را ذکر کردیم اما پس از خشک کردن، این خشکبار نیاز به مراقبت دارند تا مدت طولانی بتوان از آن ها استفاده کرد. بسته به نوع میوه ای که خشک می کنید، زمان نگهداری بین 4 ماه تا یک سال است اما باید شرایط لازم را برای این مدت زمان در نظر داشته باشید. شرایطی مثل دمای خنک یخچال یا سردخانه ها، جای خشک و به دور از رطوبت، بسته بندی های محکم و کاملا وکیوم شده و نبود نور مستقیم و یا حذف کامل آن برای نگهداری میوه های خشک ضروری است.
نکات مهم خرید میوه خشک
افرادی که قصد خرید میوه خشک را به صورت عمده و یا برای مصارف خانگی دارند، باید در ابتدا برندهای معتبر و تولیدکنندگان سرشناس را شناسایی کنند. سپس با بررسی قیمت های مختلف بازارهای حضوری و مجازی، به یک جمع بندی واقع بینانه در رابطه با قیمت اصلی میوه خشک مرغوب برسند. در نهایت با بررسی و توجه به نوع بسته بندی و تاریخ مندرج بر روی بسته، به خرید میوه خشک اقدام کنند. در ادامه، یک سری شرایط و نکات لازم برای خرید میوه خشک را برای شما قرار داده ایم.
- شناسایی برند و تولید کننده معتبر
- داشتن بسته بندی بهداشتی
- تاریخ انقضاء و تولید مندرج بر روی بسته بندی
- مقایسه قیمت ها و یافتن علت گرانی یا ارزانی آن محصول
- بررسی میوه های خشک از نظر سالم بودن و نداشتن کپک
- و…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.