خرید میوه خشک

خرید میوه خشک

قیمت میوه خشک

خرید میوه خشک

میوه یکی از نعمت های خداوند بزرگ به ما انسان هاست که انواع مختلفی دارد. برخی از آن ها در مناطق گرمسیر و برخی دیگر در منطقه های معتدل یا سردسیر رشد می کنند. اقلیم حاکم بر کشور ما 4 فصل است به این معنا که اکثر میوه ها را در تمامی فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان در جای جای کشورمان می توان پیدا کرد. البته در هر فصل میوه های مختص به آن در تمامی مناطق به وفور یافت می شود اما اگر فصل آن بگذرد، دیگر این گونه نیست. لذا انسان ها برای این که بتوانند در تمامی فصول و در همه وقت از انواع میوه ها به خصوص میوه های تابستانی لذت ببرند، به فکر چاره افتادند.

سفارش دهید

راه های متفاوتی مثل درست کردن مربا، ترشی، خشک کردن میوه ها در مدل های مختلف، لواشک، کمپوت و… وجود دارد تا بتوان از طعم میوه ها در تمامی روزهای سال بهره مند شد. موضوع بحث ما میوه خشک است که انواع مختلفی مثل پفکی، چیپسی، حبه ای و… دارد. میوه خشک به دلیل از دست دادن آب و رطوبت خود به حالت خشک شده در می آید اما اغلب خواص میوه را حفظ می کند. در ادامه می توانید بیشتر با این میان وعده مغذی آشنا شوید.

جدول قیمت میوه خشک

میوه خشک یکی از میان وعده های سالم و مغذی برای همه سنین است. البته به دلیل تنوع بالا در نوع و شکل های مختلف، جایگزین خوبی برای تنقلات ناسالم مثل پفک، چیپس و… به ویژه برای کودکان و نوجوانان می باشد. همچنین استفاده از آلو خشک، زردآلو خشک و خرما خشک از دیرباز در غذاها و سفره های ایرانی مرسوم بوده است. لذا این خشکبار لذیذ در سبد غذایی اکثر خانواده های ایرانی در اشکال مختلف قرار می گیرد.

از این رو اطلاع از قیمت میوه خشک و این که چه عواملی بر روی آن تاثیرگذار است، حائز اهمیت می باشد. از جمله فاکتورهای مهمی که بر قیمت میوه خشک تاثیر دارند، می توان نوع بسته بندی، برند تولید کننده، نوع میوه (آناناس، موز، آلو، کیوی و…)، روش خشک شدن میوه ها (آفتاب، سایه، دستگاه و…)، میزان تازگی و… را نام برد. در ادامه، جدولی از قیمت انواع میوه های خشک را قرار داده ایم.

قیمت انواع میوه خشک
ردیف نوع میوه خشک قیمت میوه خشک (یک کیلوگرم)
1 قیسی 170 هزار تومان
2 هویج خشک 104 هزار تومان
3 لیمو خشک (اسلایس شده) 250 هزار تومان
4 زردآلو خشک 152 هزار تومان
5 توت خشک 260 هزار تومان
6 انجیر خشک 180 هزار تومان
7 کشمش 48 هزار تومان
8 گوجه خشک 185 هزار تومان
9 آلو بخارا 75 هزار تومان
10 پیاز خشک 55 هزار تومان
11 کدو حلوایی خشک 250 هزار تومان
12 آلبالو خشک 100 هزار تومان
13 لیمو خشک (لیمو سالم) 70 هزار تومان
14 سیب خشک 250 هزار تومان
15 آناناس خشک 490 هزار تومان
16 پرتقال خشک 170 هزار تومان
17 آلوشابلون خشک (اسلایس شده) 195 هزار تومان
18 نارگیل خشک 320 هزار تومان
19 کیوی خشک 500 هزار تومان
20 توت فرنگی خشک 710 هزار تومان
21 موز خشک 580 هزار تومان
22 انبه خشک 500 هزار تومان
23 خرما خشک زاهدی 75 هزار تومان
24 زغال اخته خشک 220 هزار تومان

انواع میوه خشک

بسته بندی میوه خشک

انواع میوه خشک

همان طور که در متن فوق گفته شد، میوه خشک یک نوع میان وعده سالم می باشد که در اثر از دست دادن آب و رطوبت خود خشک و منقبض شده است. تقریبا می توان گفت که همه میوه ها را می توان به شیوه های مناسب خشک کرد و به جای خوراکی های ناسالم استفاده نمود. میوه های خشک را می توان در 2 دسته بندی گذاشت که در ادامه هر کدام را توضیح داده ایم.

دسته بندی اول: نوع میوه خشک با توجه به شیوه خشک کردن آن

شیوه های خشک کردن میوه ها مثل استفاده از دستگاه میوه خشک کن، فر، نور خورشید، انجماد کردن و… می باشد. در هر کدام از این روش ها، یک عنوان می توان به میوه خشک نسبت داد، مثل میوه خشک پفکی که از طریق انجماد کردن میوه مورد نظر می باشد. در جدول زیر می توانید دسته بندی میوه های خشک را با توجه به شیوه خشک کردن آن ببینید.

انواع میوه خشک با توجه به شیوه خشک کردن آن
روش خشک کردن عنوان  میوه های مورد نظر
خشک کردن میوه با کمک نور خورشید میوه خشک معمولی/ میوه خشک چیپسی/ میوه خشک حبه ای سیب/ انگور/ موز/ زردآلو/ کیوی/ به/ آناناس/ نارگیل و…
خشک کردن میوه با کمک فر
خشک کردن میوه با کمک بخاری یا شوفاژ
خشک کردن میوه با کمک دستگاه میوه خشک کن
خشک کردن میوه با کمک دستگاه میوه خشک کن انجمادی میوه خشک پفکی سیب/ کیوی/ موز/ انبه/ پرتقال/ انجیر/ توت فرنگی/ زردآلو/ خربزه و…

دسته بندی دوم: نوع میوه خشک با توجه به نوع میوه

در تمامی مناطق سردسیر، گرمسیر و معتدل نوع خاصی از میوه رشد می کند. مثلا در مناطق استوایی میوه هایی مثل انبه، آناناس، موز و… وجود دارد که میوه تازه و خشک آن ها جزء میوه های گران به حساب می آیند. در ادامه طبقه بندی میوه های خشک را با توجه به نوع میوه قرار داده ایم.

میوه های مناطق استوایی: آناناس، موز، جک فروت و…

میوه های مناطق معتدل: توت، آلبالو، انگور، زغال اخته، آلو، گلابی، سیب و…

میوه های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری: انجیر، انگور و…

نکته 1: همان طور که مستحضرید، میوه های مناطق معتدل برای خشک کردن بیشتر در دسترس اند و تمامی افراد با هر میزان درآمدی می توانند میوه های خشک آن ها را در سبد خرید خود قرار دهند.

نکته 2: یک نوع دسته بندی دیگر وجود دارد که با توجه به دو دسته بندی بالا خیلی مرسوم نیست. دسته بندی میوه های خشک با توجه به ارگانیک یا صنعتی خشک کردن آن ها که می توان آن را زیر مجموعه دسته اول دانست.

خواص میوه خشک

میوه های خشک همانند میوه های تازه از خواص بینظیری برخوردارند اما خاصیت میوه های خشک کمتر از تازه آن هاست. از جمله خواص میوه های خشک می توان خواصی مثل کاهش درد مفاصل، بهبود عملکرد سیستم گوارشی، کاهش کلسترول و فشار خون و… را نام برد. البته بیشترین خواص میوه های آبدار مثل آناناس، انگور، پرتقال و… در آب و رطوبت آن هاست که با خشک کردن، بیشترین میزان آن تبخیر می شود اما با این وجود هنوز خاصیت های شگفت انگیزی دارند. در ادامه خواص برخی از میوه های خشک معروف ذکر شده اند.

آلبالو خشک

آلبالو خشک یکی از تنقلات خوشمزه برای تمامی افراد است که در عین حال خواص درمانی نیز دارد. این میوه خشک جایگزین مناسب استامینوفن است و می توان نام دیگر آن را ضد درد طبیعی نامید. دارا بودن مواد مغذی مثل کلسیم، آهن، منیزیم و سدیم و… از جمله ویژگی های آلبالو خشک است که برای سلامتی رگ های بدن کارساز می باشد. همچنین طبع سرد و خشک آن در کاهش فشار خون به خوبی عمل می کند.

آناناس خشک

میوه آناناس از جمله میوه های بوده که در دسته پر خاصیت ترین ها برای بدن معرفی شده است. مصرف آناناس به شکل های مختلف مثل کمپوت، میوه تازه و خشک آن مرسوم می باشد که البته دارا بودن بیشترین خاصیت برای میوه تازه آن بر کسی پوشیده نیست. التیام زخم، داروی ضد التهاب، داشتن آنتی اکسیدان بالا و… از خواص شگفت انگیز میوه خشک آناناس است.

آلو شابلون خشک

خاصیت های بسیاری برای آلوشابلون خشک ذکر شده که از مهم ترین آن ها می توان به پیشگیری از سرطان، خاصیت درمانی برای بیماری های قلبی، رقیق کردن خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و… اشاره کرد. آلوشابلون خشک دارای ویتامین هایی مثل A، B، C و… است که هر کدام برای سلامت بدن مفیداند.

موز خشک

از خوش طعم ترین تنقلات می توان موز خشک را نام برد. علاوه بر طعم خوب آن، خواص بی نظیری مثل کمک به کاهش افسردگی، درمان یبوست، پیشگیری از بیماری های کلیوی، بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن، تنظیم کردن فشار خون، درمان کم خونی، زیبایی پوست و… را داراست.

آلو خشک

تراکم استخوان ها، درمان یبوست، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش و… از خاصیت هایی است که می توان برای آلو خشک نام برد. به علاوه این میوه خشک دارای فیبر، پروتئین، ویتامین K ،C، پتاسیم و… نیز می باشد.

انجیر خشک

خواص انجیر خشک شامل کاهش کلسترول، کاهش فشارخون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کمک به انعقاد خون، سلامتی و استحکام استخوان ها و… می باشد. با مصرف انجیر خشک می توان خواب راحتی داشت و مواد معدنی زیادی مثل پتاسیم، منیزیم، کلسیم و… را به بدن تزریق کرد.

سیب خشک

افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می توانند سیب خشک را با تنقلات پر کالری و چاق کننده، جایگزین نمایند. سیب خشک علاوه بر دارا بودن فیبر که برای درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش مفید است، پروتئین، ویتامین K و B نیز دارد. همچنین مصرف این مواد خوراکی خوشمزه به تنظیم فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

زردآلو خشک

تقویت بینایی و چشم ها با مصرف زردآلوی خشک امکان پذیر است. همچنین خواصی مثل کاهش وزن، سلامت دستگاه گوارش، درمان یبوست، تنظیم فشارخون و… از جمله مواردیست که برای زردآلوی خشک ذکر شده است.

انگور خشک (کشمش)

یکی از پر مصرف ترین میوه های خشک، انگور خشک شده با نام معروف کشمش است. کشمش با وجود داشتن انرژی بالا، دارای فیبر، پروتئین، آهن و… زیادی بوده که برای کاهش وزن به افراد توصیه می شود. درمان یبوست و کاهش فشارخون از جمله خواص شگفت انگیز کشمش است.

کیوی خشک

افرادی که از دیابت رنج می برند، می توانند از کیوی خشک شده برای مصرف روزانه بهره ببرند. این میوه خشک دارای فیبر، چربی کم، فسفر، آهن، منیزیم، مس، پتاسیم، ویتامین آ، گروه ب، ث، ای و… است. مقدار بالای ویتامین C موجود در کیوی خشک، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و می تواند بدن را در برابر سرماخوردگی های پیاپی در فصول سرد سال ایمن نگه دارد.

نارگیل خشک

افرادی که رژیم لاغری دارند، نارگیل خشک مصرف نکنند چرا که این میوه چربی بسیار زیادی دارد. خاصیت های نارگیل خشک شامل سلامتی استخوان ها، جلوگیری از آلزایمر، تنظیم کردن کلسترول خون، پیشگیری از کم خونی، تامین مواد معدنی بدن و… می باشد. همچنین این میوه خشک سرشار از کلسیم، فیبر، پروتئین، ویتامین C و… است.

لیمو خشک

میوه خشک لیمو در سبد غذایی اکثر افراد به خصوص ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد. مصرف لیمو خشک شده در غذا یا چای به دلیل داشتن ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن در برابر انواع بیماری ها به خصوص سرماخوردگی مفید است.

خشک کردن میوه در منزل

بسته بندی و نگهداری میوه خشک

خشک کردن میوه در منزل

بسیاری از خانواده های خوش ذوق ایرانی که از محصولات ارگانیک و ساخته دست خود استفاد می کنند، از خشک کردن میوه نیز در فصول مختلف غافل نمی شوند. خشک کردن میوه ها به دو روش سنتی (خانگی) و مدرن انجام می شود که در ادامه هر کدام را توضیح داده ایم.

خشک کردن میوه به روش مدرن

در شیوه مدرن خشک کردن میوه، از دستگاه های مخصوص که به تکنولوژی های گرمایی یا سرمایی مجهزند، بهره می گیرند.

خشک کردن میوه به روش سنتی

در روش سنتی خشک کردن میوه ها از نور خورشید، فر یا ماکرویو، شوفاژ، بخاری و استفاده از مکانی که سایه طولانی مدت دارد، بهره می گیرند. مراحل خشک کردن میوه ها به شکل زیر است.

مرحله اول: خرید میوه های کاملا سالم در فصل برداشت آن میوه چرا که در این مواقع قیمت مناسب تری دارد.

مرحله دوم: میوه ها را به خوبی بشویید و با پارچه تمیز آن ها را خشک نمایید.

مرحله سوم: برخی میوه ها مثل پرتقال بهتر است با پوست خشک شوند و برخی دیگر بدون پوست لذا در صورت نیاز پوست آن ها را بگیرید.

مرحله چهارم: میوه ها را با روش و ضخامت دلخواه ورقه ورقه کنید.

مرحله پنجم: با توجه به شرایط و محیط زندگی خود می توانید از روش های مختلف نام برده در جدول زیر بهره بگیرید.

روش های خشک کردن میوه
ردیف عنوان روش خشک کردن روش خشک کردن
1 استفاده از نور خورشید میوه ها را جدا جدا روی سینی یا یک پارچه قرار داده و در معرض نور خورشید قرار دهید.
2 استفاده از فر کاغذ مومی را روی سینی فر گذاشته و میوه ها را روی آن بچینید. سپس سینی را در طبقه پایین فر قرار داده تا با حرارت کم آب و رطوبت آن تبخیر شود.
3 استفاده از بخاری یا شوفاژ میوه ها را روی یک سینی نسوز قرار داده و سینی را روی بخاری یا شوفاژ بگذارید. اگر فویل آلومینیومی دارید، می توانید آن را روی بخاری یا شوفاژ قرار داده و میوه ها را روی آن بچینید.
4 استفاده از سایه برخی میوه ها مثل لیمو، آلو و انگور را می توان در سایه خشک کرد. این روش همانند روش نور خورشید است.
5 استفاده از دستگاه های میوه خشک کن کوچک خانگی میوه ها را روی سینی دستگاه گذاشته و آن را طبق دفترچه آن برای هر بافت میوه تنظیم نمایید.

بسته بندی میوه خشک

تمامی محصولات من جمله میوه خشک برای عرضه به بازار و یا نگهداری نیاز به بسته بندی دارند. این بسته بندی باید ویژگی هایی نظیر شکیل و زیبا بودن، حفظ میوه خشک در برابر آسیب های نور خوردشید و یا رطوبت، نگهداری در برابر گزند حشرات و آفت ها و… داشته باشد. بسته بندی های میوه خشک شامل استفاده از کیسه های پلاستیکی شفاف، کاغذهای کرافت، ظروف پلاستیکی، کریستالی و قوطی های فلزی می باشد.

بسته بندی میوه خشک علاوه بر داشتن موراد فوق، باید بازار را ازان خود کند. یعنی در عین داشتن زیبایی و نگهداری میوه های خشک، باید بروز و مورد پسند مشتری قرار بگیرد. استفاده از مواد خوب در تهیه بسته بندی ها و البته به صرفه برای تولید کننده و خریدار را می توان از فاکتورهای مهم این مسئله دانست. آلو خشک، کشمش و انواع خرمای خشک مثل زاهدی جزء اقلامی است که به خارج از کشور صادر می شود. لذا در کنار کیفیت و مرغوبیت میوه خشک، باید بسته بندی خوبی داشته باشد.

نگهداری میوه خشک

میوه های خشک در دسته خشکبار قرار دارند و کمتر از میوه تازه در معرض آسیب و خرابی قرار می گیرند. این خشکبار بسته به نوع میوه را می توان بین 4 ماه تا یک سال در دما و محیط مناسبی نگهداری نمود. در صورتی که میوه های خشک را در شرایط خوبی نگهداری کرد، مدت زمان طولانی تری می توان از کیفیت خوب آن ها بهره برد. اما سوال اینجاست که شرایط نگهداری میوه های خشک چگونه است؟

  • داشتن دمای خنک مثل دمای یخچال یا سردخانه ها
  • نبود نور مستقیم آفتاب
  • جای خشک و به دور از رطوبت
  • بسته بندی مناسب کاملا وکیوم و محکم
  • جای تمیز

نکات مهم خرید میوه خشک

برای خرید میوه خشک باید به نکات مهمی توجه نمایید. زیرا در تمامی صنف ها افراد سودجو وجود دارند که در ازای عرضه محصول نامرغوب، پول گزافی از خریدار دریافت می کنند. با در نظر داشتن نکاتی مثل موارد زیر، می توانید میزان کلاهبرداری ها را به حداقل برسانید.

  • تهیه میوه خشک از برند معتبر و تولید کننده سرشناس
  • خرید میوه خشک با قیمت مناسب بازار
  • بسته بندی ها از لحاظ سالم بودن
  • بررسی میوه خشک از لحاظ رنگ، سالم بودن، نداشتن کپک و…
  • توجه به تاریخ انقضاء و تولید آن
  • زیر نظر داشتن محیط نگهداری میوه خشک
  • و…
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *