خرید میوه خشک پفکی
یکی از مدل های خشک کردن میوه، پفکی است و بر خلاف مدل های دیگر که با حرارت خشک می شوند، از طریق انجماد و دستگاه های فریزر درایر صورت می گیرد. طرز تهیه میوه خشک پفکی با دستگاه فریزر درایر این گونه است که در ابتدا میوه را منجمد می کنند و سپس توسط فشار یا حرارت، آبی که انجماد شده مستقیما به گاز تبدیل می شود. در این جا رنگ، شکل، اندازه، کیفیت و… میوه حفظ شده و تنها رطوبت آن تا 95 درصد و بیشتر حذف می شود.
با حذف رطوبت و حفظ شدن بافت آن، میوه ترد شده و به شکل پفک در می آید. میوه های خشک شده به روش حرارت با میوه های خشک شده به روش انجمادی دارای تفاوت هایی هستند. در ادامه متن مقاله، علاوه بر تفاوت این دو مدل حرارتی و انجمادی، خواص، قیمت، طرز تهیه و… را ذکر کرده ایم.
جدول قیمت میوه خشک پفکی
پیش تر گفتیم که میوه خشک پفکی با روش انجماد تهیه می شود. همین امر باعث شده که بیشترین مواد مغذی میوه، شکل، رنگ و… حفظ شده و به شکل پفکی و ترد در آید. به همین دلیل این مدل میوه خشک طرافداران ویژه خود را دارد و در برنامه غذایی اکثر افراد قرار می گیرد. خریداران این خشکبار لذیذ در اولین قدم برای خرید، باید از قیمت بازار اطلاع یابند تا بتوانند علت گرانی و ارزانی در برخی فروشگاه ها را پیدا نمایند.
توصیه ما این است که قبل از خرید هر محصولی به خصوص مواد غذایی در ابتدا یک زمانی را برای بررسی و تحقیق در رابطه با قیمت و پیدا کردن فروشگاه های معتبر نمایید. در این حالت می توانید علت گرانی حباب دار و ارزانی شبهه دار را پیدا نموده و محصول خود را با کیفیت اصلی و قیمت مناسب خود تهیه کنید. همچنین یک سری عوامل متعدد بر روی قیمت میوه خشک پفکی تاثیرگذار است که آگاهی از آن ها در خرید بهتر به شما کمک می کند. این عوامل شامل فروشگاه و برند تولید کننده، نوع بسته بندی، نوع میوه، خرید کلی یا جزئی، وزن و… می باشد. در جدول زیر، قیمت میوه خشک پفکی را قرار داده ایم.
قیمت میوه خشک پفکی | |
نوع میوه خشک پفکی | قیمت میوه خشک پفکی (یک کیلوگرم) |
هر نوع میوه خشک پفکی | 200 هزار تومان |
تفاوت میوه خشک با میوه خشک پفکی
انواع میوه خشک با میوه خشک پفکی علی رغم این که هر دو خشکبار هستند، تفاوت هایی با هم دارند. تفاوت عمده آن ها در این است که انواع میوه های خشک را با نور آفتاب، سایه، فر و… خشک می کنند اما در مدل پفکی، میوه را منجمد کرده و سپس خشک می کنند. لازم به ذکر است که تمامی میوه های خشک اعم از معمولی، چیپسی، پاستلی، حبه ای، پفکی و… خواص یکسانی دارند و همگی آن ها رطوبت خود را از دست داده اند. بد نیست بدانید که اگر میوه های خشک شده پفکی را در آبمیوه قرار دهید، به شکل تازه در آمده و انگار که میوه تازه را میل می کنید.
تفاوت شماره 1: شیوه خشک شدن
انواع مدل ها با نور آفتاب، سایه، فر، ماکروویو، دستگاه میوه خشک کن و… خشک می شوند اما در مدل پفکی آن ها را منجمد می کنند.
تفاوت شماره 2: میزان رطوبت
رطوبت انواع میوه های خشک بیشتر از رطوبت میوه های خشک پفکی است. به همین دلیل در نوع پفکی، میوه ترد و شکننده می باشد.
تفاوت شماره 3: حفظ شکل، رنگ و بافت میوه
در مدل پفکی شکل، رنگ و بافت میوه بیشتر حفظ می شود.
خواص میوه خشک پفکی
مصرف هر ماده خوراکی برای بدن یک سری خواص و مضرات به همراه دارد. خواص میوه و فرآورده های آن مثل میوه خشک بر کسی پوشیده نیست؛ به این معنا که خاصیت های آن بسیار بیشتر از مضرات می باشد. برای خرید این میان وعده لذیذ و پر از خاصیت، تقریبا باید مبلغ زیادی بپردازید اما در مقابل فواید سودمندی که برای بدن دارد، این امر قابل چشم پوشی است. ویتامین هایی مثل E ،C، گروه B و ویتامین A از عمده ویتامین های موجود در میوه تازه و میوه خشک می باشد.
همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم، فیبر و… را می توان در میوه های خشک پیدا کرد. این مواردی که ذکر شد، برای سلامتی بدن، پیشگیری بیماری ها و حتی درمان آن ها مفید واقع می شود. در ادامه متن، برخی از خواص میوه های خشک پفکی پرطرفدار و معروف را ذکر کرده ایم.
خواص میوه خشک پفکی | |
تقویت بینایی | کنترل قند خون |
درمان کم خونی | کاهش فشار خون |
موثر در کاهش التهابات بدن | تنظیم کردن کلسترول خون |
پیشگیری از پوکی استخوان | تراکم استخوان ها |
آنتی اکسیدان | پیشگیری از سرطان |
سلامت قلب و عروق | درمان یبوست |
بهبود عملکرد دستگاه گوارش | درمان دیابت |
درمان مشکلات پوستی مثل پسوریازیس و اگزما | پیشگیری از بیماری های عفونی |
مناسب برای رژیم لاغری و یا چاقی | درمان مشکلات تیروئید |
تسکین دل درد | کمک به درمان اسهال |
مفید برای زنان باردار | میان وعده مغذی برای جایگزینی تنقلات ناسالم |
برطرف نمودن ضعف | تقویت سطح انرژی بدن |
طرز خشک کردن میوه به شکل پفکی
میوه خشک به دو صورت سنتی و مدرن تهیه می شود که در مدل سنتی از نور آفتاب و یا سایه، فر، ماکروویو، دستگاه میوه خشک کن خانگی، بخاری و شوفاژ بهره می گیرند. اما در شیوه صنعتی از دستگاه های میوه خشک کن در ابعاد بزرگ تر و همچنین یک سری مواد افزودنی استفاده می کنند. اما طرز درست کردن میوه خشک پفکی با تمامی میوه های خشک دیگر متفاوت است. دستگاهی که برای خشک کردن میوه به صورت پفکی استفاده می کنند، فریزردرایر نام دارد که تکنولوژی انجماد را در دستور کار خود قرار می دهد.
مرحله 1: میوه های سالم را در فصل برداشت آن ها تهیه کنید زیرا قیمت مناسب تری دارد.
مرحله 2: پس از شستشوی میوه ها آن ها را خشک می کند.
مرحله 3: میوه ها را در ابعاد مختلف برش می دهند.
مرحله 4: در این بخش میوه های برش خورده را توسط دستگاه مخصوص منجمد می کنند.
مرحله 5: با حرارت یا فشار مستقیم و لحظه ای به یک باره آب یا یخ موجود در میوه را تبخیر می کنند.
نکته 1: در این روش از مواد افزودنی نمی توانند استفاده کنند زیرا به دستگاه ها آسیب می رسد.
نکته 2: در منزل نمی توان این روش را به کار برد زیرا دستگاه های خشک کردن میوه پفکی ابعاد بزرگ و قیمت زیادی دارند.
بسته بندی میوه خشک پفکی
میوه های خشک پفکی به دلیل داشتن خواص و فواید زیاد و همچنین استفاده از آن ها در انواع بستنی، تزئین کیک، اسموتی و… مورد استقبال افراد مختلف قرار می گیرند. این مدل میوه خشک رطوبت کمتری نسبت به میوه های خشک دیگر دارد و به همین خاطر از وزن کمتری نیز برخوردار است. شکل ترد و پفکی، رنگ و بافت میوه در این روش حفظ شده و همین امر باعث می شود که در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار گیرد.
علاوه بر موارد نام برده، نوع بسته بندی نیز می تواند در تصمیم گیری افراد برای خرید این خشکبار تاثیرگذار باشد. همچنین برای نگهداری میوه خشک باید بسته بندی اصولی صورت گیرد تا از فساد این ماده غذایی جلوگیری شود. بسته بندی برای نگهداری و فروش میوه خشک پفکی باید یک سری ویژگی ها نظیر آن چه که در متن زیر ذکر شده، داشته باشد.
بسته بندی میوه خشک پفکی | |
بسته بندی برای نگهداری | بسته بندی برای فروش |
استفاده از بسته بندی های وکیوم و محکم برای محافظت از هر گونه آسیب | طراحی زیبا و بروز و متناسب با هر سلیقه |
قرار دادن بسته بندی ها در جای خشک و خنک | استفاده از مواد به صرفه و با کیفیت در تهیه بسته بندی ها |
به دور نگه داشتن بسته بندی از نور مستقیم خورشید | استفاده از بسته بندی های فلزی و شیشه ای |
نگهداری میوه خشک پفکی
برای افزایش طول عمر هر محصول باید بسته بندی و نگهداری از آن را اصولی انجام دهید. بنابراین پس از خشک کردن میوه به شکل پفکی باید آن را در برابر هر گونه آسیب که باعث فاسد شدن و کپک زدن آن می شود، حفظ نمود. شرایط نگهداری میوه خشک پفکی اصلا پیچیده نیست و اگر آن ها را رعایت کنید، بیش تر از 20 سال می توان آن را نگهداری نمود. شرایط حفظ و نگهداری میوه خشک در زیر توضیح داده شده است.
دمای خنک
میوه خشک را باید در دمای خنک رو به سردی نگهداری نمود تا از رشد باکتری ها درون آن جلوگیری شود. بنابراین توصیه می کنیم که خشکبار خود را در یخچال و سردخانه ها نگهداری نمایید. البته به این مورد توجه کنید که باید از یخ زدگی میوه خشک پفکی جلوگیری شود.
جای خشک
برای نگهداری میوه خشک پفکی باید آن را در جای خشک و به دور از رطوبت قرار دهید. لذا رطوبت باعث فاسد شدن و کپک زدن خشکبار شما می شود.
محیط و مکان تاریک
نور خورشید برای اکثر مواد غذایی مضر است لذا میوه خشک را در معرض نور مستقیم قرار ندهید.
نکات مهم هنگام خرید میوه خشک پفکی
در هنگام خرید میوه خشک پفکی دقت داشته باشید که حتما از فروشنده معتبر خرید خود را انجام دهید. لذا فروشندگان یا فروشگاه های معتبر و سرشناس وجه کاری خود با عرضه محصول بی کیفیت خراب نمی کنند. میوه خشک پفکی رطوبت کمتر از 2 درصد دارد و به همین دلیل ترد و پفکی است. همچنین رنگ میوه و شکل آن باید طبیعی باشد، بنابراین در حین خرید باید به این نکته نیز توجه نمایید. نور آفتاب به رنگ و شکل و شمایل میوه خشک آسیب می زند، پس حتما محیط نگهداری این خشکبار را بررسی نمایید. نکات زیر در هنگام خرید این میان وعده لذیذ می تواند کمک کننده باشد.
- توجه به بسته بندی میوه خشک از نظر سالم بودن
- بررسی محیط نگهداری خشکبار
- تغییر شکل ندادن میوه خشک
- داشتن رنگ طبیعی و بافت میوه
- درج تاریخ تولید و انقضاء بر روی بسته
- دارا بودن نشان سلامت و استاندارد
- خرید از فروشنده معتبر
- داشتن قیمت مناسب بازار
- و…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.