اینجا با 10 مورد از خواص مهم ذرت آشنا شوید

اینجا با 15 مورد از خواص مهم ذرت آشنا شوید

خواص ذرت در طب سنتی

خواص ذرت

در حال حاضر ذرت یکی از مهم ترین و پرطرفداران ترین نوع غلات به شمار می آید که به خاطر خواص و فواید که در درون خود دارد، تحت هیچ شرایطی از محبوبیت او در بین مواد غذایی کم نمی شود. همان طو رکه می دانید در تهیه تهیه ذرت مکزیکی، بسیاری از غذاها، سالادها و حتی گرفتن آرد از این محصول بی نظیر به طور دائم استفاده می شود که بسیاری از افراد برای صرفه جویی در هزینه ها به خرید عمده ذرت روی آوردند. میزان تقاضا در رابطه با این دانه های خوشمزه در بعضی از مواقع موجب افزایش قیمت آن شده است که به طور معمول قیمت عمده ذرت دارای نرخ های مناسب تری نسبت به خرید به صورت جزئی هستند.

ارزش غذایی ذرت

ذرت این دانه خوراکی خوشمزه یکی از غلات پرطرفدار در جهان محسوب می شود که به خاطر داشتن فیبر و بسیاری از مواد معدنی و مغذی در درون خود یک گزینه مناسب برای قرار دادن در سبد غذایی روزانه به شمار می آید. در ادامه مقاله، میزان دقیق هر یک از مواد تشکیل دهنده در هر 100 گرم ذرت پخته و بو داده به صورت جداگانه در جدول زیر درج نموده ایم.

ارزش غذایی 100 گرم ذرت و پاپ کورن
مواد مغذی  ذرت پخته پاپ کورن
چربی کل 1.50 گرم 4.54 گرم
کربوهیدرات 20.98 گرم 77.90 گرم
پروتئین 3.41 گرم 12.94 گرم
قندها 4.54 گرم 0.87 گرم
کربوهیدرات خالص
کلسیم 3.00 میلی گرم 7.00 میلی گرم
مس 0.05 میلی گرم 0.26 میلی گرم
آهن 0.45 میلی گرم 5.07  میلی گرم
منیزیم 26.00 میلی گرم 144.00 میلی گرم
فسفر 77.00 میلی گرم 358.00 میلی گرم
پتاسیم 218.00 میلی گرم 329.00 میلی گرم
سلنیوم 0.20 میکروگرم
سدیم 253.00 میلی گرم 8.00 میلی گرم
روی 0.62 میلی گرم 3.08 میلی گرم
آب 73.41 گرم 3.32 گرم
کلسترول
ویتامین B1 0.09 میلی گرم 0.10 میلی گرم
ویتامین B2 0.06 میلی گرم 0.08 میلی گرم
ویتامین B3 1.68 میلی گرم 2.31 میلی گرم
ویتامین B6 0.14 میلی گرم 0.16 میلی گرم
ویتامین B9 23.00 میکروگرم 31.00 میکروگرم
ویتامین B12
ویتامین C 5.50 میلی گرم
ویتامین E 0.09 میلی گرم 0.29 میلی گرم
ویتامین K 0.40 میکروگرم 1.20 میکروگرم
ویتامین A 13.00 میکروگرم 10.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
فواید مصرف ذرت

خاصیت ذرت

‌‌آشنایی با 15 خواص شگفت انگیز ذرت

از نظر کارشناسان تغذیه، ذرت یکی از غله های پر فایده و مفیدی به شمار می آید که داشتن آن در رژیم غذایی می تواند ما را در داشتن یک زندگی سالم یاری نماید. این دانه خوشمزه به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر و کربوهیدرات می تواند در بسیاری از درمان بیماری ها تاثیرگذار باشد که در این مقاله سعی داریم به صورت جزئی به بررسی هر یک از آن ها بپردازیم.

1. کاهش سطح کلسترول خون

از نظر کارشناسان ذرت یا ذرت بو داده در دسته بندی کامل ترین غلات در نظر گرفته شده اند که هر کدام از میزان زیادی فیبر برخودار می باشند. داشتن فیبر در جدول غذایی روزانه موجب کاهش میزان کلسترول بد یا LDL در سطح خون می شود. احتمالا پس از خواندن این مطلب این سوال در ذهنتان ایجاد که آیا میزان کلسترول خوب یا HDL با مصرف ذرت دستخوش تغییر می شود؟ که در پاسخ می بایست گفت خیر این کاهش بر سلول های HDL موثر نمی باشد و آن ها همانند سابق وظایف خود را در سطح بدن انجام می دهند.

2. کمک به حفظ سلامت مو

از ویتامین های موجود در ذرت می توان به A ،E ،B اشاره داشت که هر کدام در بهبود اختلالات مو تاثیر شگفت انگیزی از خود نشان می دهند. ویتامین های مذکور در رشد، جلوگیری از ریزش مو، افزایش گردش خون در پوست سر و استحکام تارهای مو موثر می باشند. همچنین وجود ویتامین C، لییکوپن و آنتی اکسیدان در این غلات پرخاصیت ترمیم فولکول های مو را با خود به همراه دارد که در مستحکم شدن آن ها تاثیرات چشم گیری از خود به جای می گذارد.

3. بهبود وضعیت پوست

یکی از مواردی که در حفظ سلامت پوست از تاثیر بالایی برخودار است، میزان ویتامین E در سطح بدن می باشد. این مواد مغذی در بهبود جای زخم، آب رسانی و تولید کلاژن به پوست کمک می کند و باعث ترمیم بافت و سلول های آن می شود. از آن جایی که ذرت حاوی مقدار زیادی ویتامین E است، می تواند فرآیند پیری پوست را به تاخیر انداخته و شما را در داشتن پوستی شفاف یاری کند.

4. جلوگیری از ابتلا به سرطان

این محصول از خاصیت آنتی اکسیدانی بهره مند می باشد که می تواند با سلول های رادیکال آزاد در بدن مقابله کرده و از آسیب اکسیداتیو در بدن جلوگیری نماید. علاوه بر موارد ذکر شده این خوراکی خوشمزه دارای ماده به نام اسید فرولیک می باشد که موظف است با سلول های سرطانی در بدن مقابله کند و خطر ابتلا به سرطان سینه بعد از یائسگی و سرطان کبد را کاهش دهد.

5. مفید در دوران بارداری

یکی از مواد غذایی که خانم ها می‌ توانند در دوران بارداری از آن استفاده نمایند و از خاصیت هایش بهره مند شوند ذرت می باشد. مادران باردار می توانند با مصرف ذرت از یبوست و نقایص هنگام تولد جلوگیری کنند و سیستم ایمنی بدن خود را بالا ببرند. البته توجه داشته باشید وضعیت افراد در دوران بارداری با یکدیگر متفاوت می باشد و می بایست قبل از مصرف هر نوع ماده غذایی با پزشک خود مشورت نمایید. همچنین قابل ذکر است مصرف بیش از اندازه ذرت می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی و سوهاضمه شود.

6. حفظ سلامت و بهبود قلب

طبق تحقیقات، روغن موجود در ذرت دارای خواص آنتی‌آتروژنیک بر میزان کلسترول است. به‌ همین‌ خاطر، خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی‌ عروقی را کاهش می‌ دهد. به‌خصوص، روغن ذرت بهترین راه برای افزایش سلامت قلب است و این به‌ خاطر آن است که ذرت حاوی اسید‌های چرب بهینه است. اسید‌های چرب امگا۳ باعث حذف کلسترول‌ های بد از بدن می‌ شوند و این کار احتمال این که شریان‌ ها گرفته شوند را کاهش می‌ دهد، فشار خون را پایین می‌ آورد، و احتمال حمله‌ قلبی و سکته را نیز کم می‌ کند

7. پیشگیری از ابتلا به بیماری دیورتیوکلار

این بیماری به وظیعیتی گفته می شود که در دیوار های روده بزرگ، کیسه های غیر معقولی دیده شود و از علائم آن می توان به مواردی همچون گرفتگی شکم، یبوست، نفخ و در بعضی موارد خونریزی اشاره داشت. پزشکان بعد از انجام 18 سال آزمایش در رابطه با این بیماری به این نتیجه رسیده اند که مصرف فیبر برای درمان و حتی پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری پرعارضه کمک کننده می باشد. از آن جایی که ذرت در تمام انواع خود همچون بو داده، آب پز شده، خام و… از مقدار زیادی فیبر بخوردار است، می تواند گزینه خوبی برای مبتلان به این بیماری محسوب شود.

8. بهبود وضعیت سلامت چشم ها

یکی از مواد مورد نیاز بدن که می تواند بهبود سلامت چشم ها تحت تاثیر خود قرار می دهد و کمک به تقویت شدن آن ها می کند، مصرف رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان به خصوص کاروتنوئید ها می باشد. زاگزانتین و لوتئین از جمله کارتنوئید های غالب در ذرت هستند که تقریبا 70 درصد از کل محتوای آن را به خود اختصاص داده اند. ترکیبات ذکر شده در چشم به عنوان رنگدانه های ماکولا شناخته می شود که در قسمت شبیکه قرار دارد و وظیفه آن ها محافظت از آسیب اکسیداتیو ناشی از نور آبی می باشد.

از آن جایی که دژنراسیون ماکولا و آب مروارید از شابع ترین اختلالات بینایی و علل اصل نابینایی در جهان به شمار می آید، شما می توانید با داشتن ذرت در سبد غذایی روزمره خود، خطر ابتلا به بیماری ذکر شده را در زندگی خود کاهش دهید.

9. به هضم کمک می‌ کند

ذرت شیرین حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که فیبر محلول به هضم کمک کرده و از یبوست پیشگیری می‌ کند. کسانی که دچار سندرم روده‌ تحریکپذیر و اسهال هستند، میتوانند برای تسکین بیماری خود از خواص ذرت شیرین بهره ببرند.

10. کمک به افزایش وزن

ذرت جزو غذاها پر کالری در جدول رژیم غذایی به شمار می آید که در بسیاری از مناطق جهان جزو غذاهای اصلی محسوب می شود. انرژی موجود در این غلات خوشمزه در هر 100 گرم معادل با 342 کالری محاسبه می شود که یک گزینه مناسب برای افرادی است که خواستار افزایش وزن سریع هستند.

11. بهبود و حفظ دستگاه گوارش

با توجه به شیوه های نادرست زندگی و داشتن رژیم غذایی نامناسب، بسیاری از افراد دارای مشکلات گوارشی می باشند و از یبوست رنج می برند. کارشناسان تغذیه برای درمان این موارد، قرار دادن فیبر را در رژیم غذایی به آن ها توصیه می کنند. یک فنجان ذرت معادل با 18.4 درصد از نیاز روزانه بدن برای دریافت فیبر را تامین می کند. از دیگر مزایای مصرف ذرت می توان به مواردی همچون درمان یبوست، کاهش خطر ابتلا به بواسیر و سرطان روده اشاره داشت.

12. افزایش سطح انرژی

ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در ذرت شیرین مسؤولیت تنظیم ترشح انسولین را به عهده دارند. شاخص گلیسمی ذرت شیرین ۵۸ است و به همین دلیل یک سوپرفود برای افراد مبتلا به دیابت به شمار می‌ رود. ذرت شیرین به کنترل دیابت کمک می‌ کند. به‌طور مشابه ترکیبات فیتوشیمیایی فنولیک موجود در این ماده‌ غذایی در کنترل فشار خون بالا مؤثر هستند.

13. کمک به درمان کم خونی

مقدار بسیار بالا فولات و آهن موجود در ذرت می تواند به افزایش سطح گلبول قرمز در بدن کمک کند و در نتیجه باعث پیشگیری و‌ یا درمان بیماری کم خونی‌و‌آنمی در بدن را با خود به همراه داشته باشد. قابل ذکر است که در هر ۱۰۰ گرم ذرت ۲.۷ گرم آهن وجود دارد که در‌ واقع، این مقدار برای برطرف کردن نیازضروری گزینه خوبی محسوب می‌شود.

14. کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

ذرت منبع خوب تیمین است که از آنتی اکسیدان های تشدید کننده فعالیت های مغزی است و به سنتز آتیکولین کمک کرده و باعث بهبود حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در دوران سالمندی می شود.

15. تقویت سیستم ایمی بدن

ویتامین C موجود در ذرت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با چندین نوع ویروس مختلف در بدن مقابله می کند. توصیه می شود که در دوران اپیدمی کرونا هستیم حتما در مواد غذایی خود از ذرت استفاده کنید.

مضرات مصرف ذرت

مضرات مصرف ذرت

انسان ها هر ماده غذایی را در طول زندگی خود برای ادامه حیات و رشد از آن استفاده می کنند، دارای خواص و مضرات مخصوص به خود می باشد. در واقع نمی توان گفت یک ماده غذایی به طور کامل مغذی یا مضر است. دانه های ذرت نیز از ایم قائده مستثنی نیستند و همان طور از خواص و فواید شگفت انگیری برخودار می باشند، ضرر هایی نیز برای بدن ما به همراه دارند که به  طور کلی هیچ کدام از آن ها خط آفرین به شمار نمی آیند اما چشم پوشی از بعضی از موارد ممکن است به سلامتی آسیب برساند. عوارض جانبی مصرف ذرت به شرح زیر است:

1. مضر برای افراد دیابتی

افراد مبتلا به دیابت به طور همیشگی می بایست در مصرف مواد غذایی رعایت های لازمه برای ثبیت قند  خون انجام دهند. از همین رو ذرت به علت داشتن قند و کربوهیدرات بالا می تواند منجر به بالا رفتن قند خون دراین گونه افراد شود.

2. خطر ابتلا به پلاگر

در بسیاری از مناطق سراسر جهان، ذرت جزو غذاهای اصلی و روزمره مردم محسوب می شود که این موضوع در طولانی مدت ممکن است موجب بروز مکشلاتی همچون خطر ابتلا به پلاگرا با خود به همراه داشته باشد. پلاگرا همان کمبود ویتامین است، اگر بخواهیم به طور جزئی این مورد را توضیح دهیم می توان گفت در بدن انسان اسیدآمینه هایی مانند نیاسین، لیسین . تریپتوفان وظیفه محاظفت از پلاگرا را برعهده دارند و از همین رو مقدار موارد مذکور در غلات ذرت بسیار پایین می باشد. اگر ذرت به عنوان یک ماده غذای مورد مصرق قرار می گیرد می بایست به همراه آن خوراکی هایی سرشار از ویتامین قرار دهید تا خطر ابتلا به پلاگرا را اهش دهید.

3. واکنش حساسیتی

بدن برخی از افراد در مقابل جذب پروتئین با مشکلاتی مانند حساسیبت و آلژری رو به رو می شود و به همین علت مصرف ذرت به دلیل داشتن پروتئین خوراکی موجود در درون خود ممکن است دچار علائمی همچون راش پوستی ، استفراغ، تورم غشای مخاطی، آسم و آنافیلاکسی شوند.

4. خطر ابتلا به چاقی

همان گونه که در تیتر خواص گفته شد، ذرت به علت داشتن قند، کربوهیدرات و فیبر می تواند موجبات افزایش وزن را فراهم آورد. به همین علت افرادی که دارای اضافه وزن یا رژیم غذایی تعیین شده ای می باشند، می بایست در مصرف این خوراکی خوشمزه پرهیزات لازمه را انجام دهند.

5. افزایش خواب آلودگی

به طور مصرف نشاسته موجب بیحالی و خواب آلودگی می شود، از همین رو ذرت به خاطر داشتن مقدار بالای نشاسته در درون خود می تواند خواب آلودگی و رخوتی را در افراد ایجاد کند.

6. پوسیدگی دندان

همانطور که در موارد قبلی به آن اشاره بسیاری از افراد از ذرت به عنوان غذای اصلی در روزمره استفاده می نمایند که این موضوع ممکن است سبب پوسیدگی دندان ها را باخود به همراه داشته باشد. از دلایل این عارضه می توان به موارد دارا بودن قند و عدم وجو کلسیم در این مواد غذایی اشاره کرد که هر کدام در طولانی مدت می تواند اثرات مخربی با خود به همراه داشته باشد.

7. معده درد و سوء هاضمه

حتما این سوال در ذهن بسیاری از شما پیش می آید که چطور ممکن است یک ماده غذایی برای دستگاه گوارش در عین حال که مفید است مضر نیز باشد. در پاسخ به این سوال می بایست گفت درست است که ذرت حاوی مقدار بالایی فیبر در درون خود بوده و به دفع سموم از بدن کمک می کند اما اگر این ماده غذایی را بیش از اندازه مصرف کنید می تواند سوء هاضمه و ناراحتی معده را در بدن شما به ارمغان بیاورد. همچنین ذرت به خاطر داشتن درصد بالایی از نشاسته می تواند موجب ایجاد نفخ در بدن شما شود. به همین علت می بایست در مصرف آن حد اعتدال را رعایت نمایید.

8. پوکی استخوان

اشخاصی که از ذرت به عنوان یک غذای اصلی در رژیم غذایی خود استفاده می نمایند می بایست به این نکته توجه داشته باشند که این ماده غذایی به علت نداشتن کلسیم می تواند باعث پوکی استخوان شود. برای جلوگیری از این اتفاق، قرار دادن خوراکی های حاوی کلسیم در رژیم غذایی روزانه از الزامات حفظ سلامتی محسوب می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *