با روش ساده تهیه خوراک لوبیا سفید خوشمزه آشنا شوید

با روش ساده تهیه خوراک لوبیا سفید خوشمزه آشنا شوید

انواع خوراک لوبیا

تهیه خوراک لوبیا سفید ساده

یکی از دغدغه های خانم های خانه دار و حتی شاغل، تهیه سه وعده غذای خوشمزه و مفید برای اعضای خانواده می باشد. خوراک لوبیا یکی از غذاهای خوش طعمی است که در بسیاری از کشورهای دنیا با فرهنگ های مختلف دیده می شود و می تواند گزینه مناسبی برای وعده های متفاوت باشد. این خوراک لذیذ را می توان با انواع لوبیا تهیه کرد و به دلیل خواص شگفت انگیز لوبیا (برخورداری از میزان بالایی از کربوهیدرات، فیبر، آهن و…) این غذا طرفداران بسیاری دارد. این خوراک مقوی همچنین به خاطر داشتن ویتامین B12 و مقدار قابل توجهی از پروتئین به عنوان جایگزین مفیدی برای گوشت، بسیار مورد توجه گیاهخواران می باشد.

انواع خوراک لوبیا سفید

لوبیای سفید یکی از انواع لذیذ و پرفایده لوبیا می باشد که در تهیه خوراک لوبیا نیز به کار می رود. علاوه بر این، خوراک لوبیا سفید را هم می توان به روش های گوناگون بسته به ذائقه فردی و با چاشنی های مختلف آماده و سرو نمود که دو نوع رایج آن، خوراک لوبیا سفید با گوشت و بدون گوشت می باشد. شما می توانید به جای گوشت از موادی مانند سیب زمینی، قارچ یا فلفل قرمز و سبز برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا سفید

تهیه مواد اولیه تازه و سالم تاثیر بسزایی در طعم غذای شما خواهد داشت. جهت تهیه لوبیای سفید و انواع دیگر آن با قیمت مناسب تر نیز می توانید خرید عمده لوبیا از عمده فروشی های مواد غذایی را امتحان نمایید. در ادامه مواد اولیه برای پخت یک خوراک لوبیا سفید ساده و خوشمزه را مشاهده می کنید و می توانید با خواندن این مقاله یک وعده مقوی را به عنوان نهار یا شام برای اعضای خانواده تدارک ببینید.

مواد لازم ( برای 4 نفر) مقدار لازم
لوبیا سفید 4 پیمانه
پیاز 2 عدد متوسط
سیر 1 یا 2 حبه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
گوشت گوسفندی (اختیاری) 500 گرم

آماده سازی و پخت خوراک لوبیا سفید

آماده سازی این خوراک بسیار خوشمزه در حدود 2 ساعت زمان نیاز خواهد داشت که در این قسمت مراحل آن را گام به گام توضیح می دهیم.

مرحله اول:

  1. ابتدا لوبیا ها را شسته و برای گرفتن نفخ لوبیا، آن ها را به همراه آب درون یک ظرف کاسه مانند ریخته به طوری که آب حدود یک بند انگشت روی لوبیا ها را بگیرد.
  2. تقریبا 10 تا 12 ساعت اجازه می دهیم تا لوبیا ها خیسانده شوند. توجه داشته باشید که در طی این مدت بهتر است چند مرتبه آب آن ها را عوض کنید.
  3. پس از گذشت این زمان لوبیاها را آبکش کرده و درون یک قابلمه متوسط ریخته و با سه یا چهار لیوان آب روی اجاق گاز قرار می دهیم تا پخته شود.
  4. حرارت را در ابتدا زیاد کنید تا آب به جوش آید و پس از آن اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

مرحله دوم:

  1. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه روغن تفت می دهیم تا کمی سبک و نرم شوند.
  2. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به آن ها اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا خامی زردچوبه نیز گرفته شود.
  3. در صورت تمایل می توانید دو حبه سیر را به صورت رنده شده یا پوره به پیازها اضافه کنید.
  4. پس از آن که پیازها کاملا طلایی و سرخ شدند، رب گوجه را به مواد بیفزایید.
  5. رب را همراه با مخلوط پیاز خوب تفت دهید تا سرخ شده و خامی آن گرفته شود.

مرحله سوم:

  1. در این مرحله لوبیاها را که کمی نرم شده اند (نه کاملا پخته)، به مخلوط پیاز و رب گوجه اضافه می کنیم.
  2. اگر آب آن ها خشک شده، آب اضافه کرده و بر روی حرارت ملایم قرار داده تا تمام مواد مزه یکدیگر را به خود بگیرند و خوراک لوبیا کم کم جا بیفتد. در این حین می توانید نمک غذا را چک کنید و درصورت نیاز اضافه نمایید.
  3. در پایان می توانید یک ربع تا بیست دقیقه قبل از سرو غذا مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه نموده تا رنگ و بوی دلنشینی به خوراک لوبیا سفید خود بدهید.
  4. این خوراک خوشمزه را می توانید به همراه آبلیموی تازه و گلپر نیز سرو کنبد و برای تزئین و عطر غذا نیز از جعفری و پیازچه استفاده نمایید.

یک راه میانبر برای تهیه خوراک لوبیا سفید

برای آسان تر شدن مراحل تهیه این خوراک می توانید لوبیاها را پس از خیساندن، بدون پخته شدن به طور جداگانه، به مخلوط پیاز و رب اضافه کرده و اجازه دهید لوبیا سفیدها از ابتدا با مواد اصلی پخته شوند.

خوراک لوبیا سفید با گوشت

در صورتی که تمایل داشته باشید خوراک لوبیا سفید خود را با گوشت میل کنید، می توانید ابتدا گوشت های نگینی شده در ابعاد دلخواه خود را با 2 تا 3 لیوان آب بپزید و سپس آن را به مخلوط لوبیا، پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید تا همه مواد خوراک لوبیا سفید روی حرارت ملایم به مدت 1 ساعت جا بیفتند.

خوراک لوبیا سفید با مرغ

برای تهیه خوراک لوبیا سفید با مرغ به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. ابتدا سینه مرغ را به ابعاد دلخواه نگینی نمایید.
  2. سپس پیاز را همراه زردچوبه تفت داده و مرغ ها را به آن اضافه کنید.
  3. پس از اینک ه مرغ ها کمی تفت خورد، لوبیا های نیم پز شده را با آب به آن ها اضافه نموده تا تمام مواد کنار بکدیگر مزه گرفته و به مدت یک ساعت کاملا پخته شوند.

خوراک لوبیا سفید با سیب زمینی

برای اضافه کردن سیب زمینی به خوراک لوبیا سفید، زمانی که لوبیا ها نیم پز شدند می توانید سیب زمینی های نگینی شده را به خوراک اضافه کرده و اجازه دهید همراه تمام مواد بپزند. در نظر داشته باشید سیب زمینی مقداری نمک غذای شما را گرفته و ممکن است سبب بی نمک شدن آن شود. پس طعم شوری خوراک را حتما چک کنید.

چگونه به خوراک لوبیا سفید خود لعاب دهیم؟

لعاب دادن به غذاهای آبکی مانند سوپ یا خوراک های مختلف سبب خوشمزه تر شدن آن ها و نشان دهنده هنر یک آشپز است. لذا در اینجا دو راه برای لعاب گرفتن خوراک لوبیا سفید را توضیح می دهیم.

  • می توانید یک یا دو عدد سیب زمینی را پوست کنده نگینی درشت خرد کرده و به خوراک اضافه نمایید تا با لوبیا ها بپزند. برای لعاب بیشتر می توانید سیب زمینی ها را به قطعات درشت تر تقسیم کنید و هنگامی که پخته شدند آن ها را له کرده و دوباره به خوراک اضافه کنید.
  • اضافه کردن آرد به غذا نیز سبب لعاب دادن آن خواهد شد. پس می توانید مقداری آرد را در یک ماهیتابه سرخ کرده و به خوراک لوبیا سفید خود بیافزایید.

چند نکته مهم برای داشتن یک خوراک لوبیا سفید حرفه ای و خوشمزه

هنر آشپزی یک هنر ظریف و پر از نکات کلیدی و مهم است که با رعایت کردن آن ها و اضافه کردن به دستور پخت های خود، غذایی خوش طعم تر و حرفه ای تر خواهید داشت. در ادامه چند نکته کوچک اما مهم در تهیه یک خوراک لوبیا سفید لذیذ و مقوی را متذکر می شویم.

  • اگر زمان کمی برای خیساندن لوبیا ها داشتید می توانید یک عدد خیار را به دو نیم کرده و در آب همراه لوبیاها قرار دهید تا نفخ آن ها زودتر گرفته شود.
  • توجه داشته باشید که در هنگام پخت جداگانه لوبیاها اجازه ندهید خیلی پخته و له شوند زیرا باید حدود یک ساعت دیگر نیز با پیاز، رب و…، پخته شده و مزه بگیرند.
  • در حین فرآیند آماده سازی، چندین بار نمک و ادویه غذا را چک کنید، زیرا افزودن موادی مانند سیب زمینی کمی نمک غذا را می کاهد. همچنین برای پخت گوشت نیز نمک را در انتها و زمانی که گوشت کاملا پخته شد، اضافه کنید.

تزیین خوراک لوبیا سفید

تزیین غذا یکی از عوامل مهمی است که علاوه بر نمایش زیبایی و سلیقه میزبان، سبب افزایش اشتهای اعضای خانواده یا میهمانان خواهد شد. خوراک لوبیا سفید را می توانید بسته به سلیقه و هنر خود به صورت های مختلف تزیین نمایید.

خوراک لوبیا سفید با تزیین تخم مرغ

  • برای این کار می توانید پس از سرو خوراک در ظرف مخصوص، به ازای هر فرد یک تخم مرغ به صورت نیمرو آماده کرده و روی خوراک قرار دهید.

تزیین خوراک لوبیا سفید با سیب زمینی

همانطور که در تصویر نیز مشاهده می کنید، می توانید برای تزیین از سیب زمینی سرخ شده به صورت خلالی استفاده نمایید. یه صورتی که سیب زمینی ها را به طور جداگانه سرخ نموده و پس از ظرف کردن خوراک لوبیا، به صورت دایره ای کنار هم قرار دهید تا به شکل گل دربیاید.

تزیین خوراک لوبیا سفید با قارچ

بسته به خلاقیت خود می توانید از موادی مثل قارچ نیز جهت زیباسازی خوراک خود استفاده کنید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *