طرز تهیه آش عدس به روش سنتی و ساده
همانطور که می دانید، خواص عدس بسیار زیاد است که از جمله آن ها می توان به داشتن فیبر، پروتئین، پتاسیم، آهن و ویتامین های گروه B اشاره کرد. تمامی موارد یاد شده باعث می شوند تا غذاهای حاوی عدس (که دارای تمامی خواص ذکر شده هستند) گزینه مناسبی برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن باشند. از جمله غذاهای طبخ شده با عدس می توان به عدس پلو، آش عدس، عدسی و سوپ عدس اشاره کرد. طرز تهیه سوپ عدس از طریق مراجعه به لینک فوق و اطلاع از نحوه تهیه آش عدس با مطالعه این مقاله میسر می گردد.
طرز تهیه آش عدس با رشته
تقریبا تمامی انواع دستورهای پخت آش عدس خوشمزه هستند؛ احتمالا اگر شما نیز علاقه مند به آش رشته باشید، آش عدس با رشته نیز باب طبع شما خواهد بود.
مواد لازم آش عدس با رشته
در جدول زیر مواد لازم جهت پخت آش عدس با رشته برای 4 نفر نوشته شده است:
مواد لازم جهت تهیه آش عدس با رشته (برای 4 نفر) | |
عدس | 2 پیمانه |
سبزی آش | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد (متوسط) |
رشته آش | 150 گرم |
نمک، فلفل، روغن و زرد چوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش عدس با رشته
برای طبخ آش عدس با رشته بر اساس دستور زیر عمل کنید.
- در ابتدا و چند ساعت زودتر عدس را در آب خیسانده و دو یا سه بار آب آن را تعویض نمایید.
- سپس شروع به سرخ کردن پیازها که به صورت خلالی خرد شده اند کنید.
- هنگامی که پیاز از حالت خامی خارج و کمی سبک شد، ادویه ها شامل نمک، فلفل و زرد چوبه را به آن اضافه نموده و کمی تفت دهید.
- سپس عدس های خیس خورده را آبکشی کرده و به پیازها اضافه کنید و حدود 4 لیوان آب روی آن ریخته و اجازه دهید به مدت یک ساعت بپزد.
- پس از طی این مدت، سبزی آش که شسته و خرد شده است را به محتویات اضافه کنید و بسته به غلظت آش، مقداری آب (از نصف لیوان تا یک لیوان) نیز به قابلمه بیفزایید.
- پس از حدود 40 دقیقه، رشته ها را نیز اضافه نمایید و حدود 30 دقیقه بعد، آش آماده سرو می باشد و می توانید با مقداری پیاز داغ نیز آن را تزیین کنید.
طرز تهیه آش عدس با ماش و برنج
ماش نیز دارای خواص بسیار زیادی می باشد که از جمله آن می توان به ویتامین های گروه B، آنتی اکسیدان ها، آهن، پتاسیم و روی اشاره کر؛ بنابراین ترکیب خواص عدس با ماش، غذایی سالم و مقوی به ما خواهد داد. برنج هم دارای خواص منحصر به فردی مانند بهبود سلامت پوست و کاهش فشار خون می باشد.
مواد لازم جهت تهیه آش عدس با ماش و برنج
موارد لازم برای تهیه این نوع از آش عدس، در جدول زیر قرار دارد:
مواد لازم جهت تهیه آش عدس با ماش و برنج (برای 4 نفر) | |
عدس | 1 پیمانه |
ماش | 1 پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
سبزی آش | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد (متوسط) |
نمک، فلفل، روغن و زرد چوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش عدس با ماش و برنج
نحوه تهیه آش عدس با ماش و برنج مطابق با مراحل زیر است:
- چند ساعت پیش از شروع آشپزی، عدس ها را در آب خیس کرده و آب آن را دو یا سه بار عوض کنید.
- ماش را نیز به مدت یک تا دو ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد.
- سپس ماش و عدس را آبکشی کرده و درون یک قابلمه و به همراه آب کافی بریزید و اجازه دهید تا به مدت 1 ساعت بپزد.
- در مرحله بعدی برنج شسته شده و سبزی خرد شده را به همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تمامی مواد 1 ساعت دیگر نیز روی حرارت باشند.
- سپس شروع به سرخ کردن پیازهای خلال شده نمایید و بعد از نرم و سبک شدن پیازها، به آن زردچوبه زردچوبه اضافه کنید. هنگامی که پیازها سرخ شدند، آن ها را به قابلمه آش اضافه کرده و مدتی صبر کنید تا آش جا بیفتد.
- اکنون آش شما آماده سرو کردن می باشد؛ نوش جان!
فوت و فن های تهیه آش عدس
هنگام پخت آش عدس، به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
- خیس کردن عدس و تعویض چندباره آب، باعث می شود تا نفخ آن گرفته شود.
- ممکن است برخی افراد تمایل داشته باشند تا به جای ماش، از بلغور نیز استفاده کنند که دستور آن تفاوتی ندارد.
- برای خوش طعم و مقوی تر شدن غذا، توصیه می شود به آن مقداری آب قلم و یا عصاره گوشت نیز بیفرایید.
- برای لعاب بیش تر آش می توانید یک قاشق آرد را با آب حل کرده و به آن اضافه کنید.
- می توان ماش را از دستور پخت حذف کرد و با استفاده از برنج و عدس آش را تهیه نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.