طرز تهیه عدس پلو مجلسی به روش ساده

طرز تهیه عدس پلو مجلسی به روش ساده

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو مجلسی به روش ساده

عدس پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی به شمار می رود که دارای انواع و اقسام مختلفی می باشد. این غذای پرطرفدار به خاطر داشتن عدس و کشمش، خاصیت های بسیاری را در درون خود جای داده است. کلسیم، آهن، منیزیم و ویتامین های گروه B دراین غذای ایرانی به مقادیر زیادی یافت می شود که هر یک از این ها برای رشد و تامین انرژی در سطح بدن از الزامات به شمار می رود. دراین مقاله به روش پخت عدس پلو با گوشت چرخ کرده پرداخته شده اما می توانیم انواع مشهور این غذای لذیذ را در ایران مطابق با لیست مندرج در ادامه مطلب دسته بندی کنیم:

  • عدس پلو با مرغ
  • عدس پلو با چرخ کرده مرغ
  • عدس پلو با گوشت تکه ای
  • عدس پلو ساده
  • عدس پلو لبنانی
  • عدس پلو با سویا
  • عدس پلو شیرین
  • عدس پلو مغانی
  • عدس پلو خرم آباد
  • عدس پلو یزدی
  • عدس پلو فارس
  • و …

مواد لازم برای تهیه عدس پلو مجلسی

علاوه بر خواص عدس، مزه بسیار مطلوب این غذایی ایران همواره طرفداران بساری دارد. قبل از اقدام به پخت این غذای خوشمزه نیاز است که مواد لازم آن را مطابق با جدول درج شده آماده کنید. البته توجه داشته باشید که مقادیر مندرج در جدول زیر مناسب برای تهیه غذای 4 نفر در نظر گرفته شده است.

مواد لازم برای طرز تهیه عدس پلو مجلسی برای 4 نفر
مواد لازم میزان
گوشت چرخ کرده

(می توان از گوشت تکه ای، گوشت لقمه ای، چرخ کرده مرغ، مرغ و سویا نیز استفاده کرد)

300 گرم
برنج 3 پیمانه
عدس 2 پیمانه
پیاز 2 عدد متوسط
کشمش پلویی 4 قاشق غذاخوری
خرما پوست گرفته 8 عدد
خلال پسته 1/2 فنجان
زعفران دم کرده 3 قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
 دارچین به مقدار لازم
نمک / فلفل / زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت عدس پلو مجلسی

به طور کلی پخت عدس پلو با گوشت چرخ کرده دارای دو مرحله دم کردن برنج و درست کردن مواد آن است که شما می توانید با استفاده از دستور و مراحل درج شده در ادامه مقاله اقدامات لازم برای پختن آن را انجام دهید.

(مراحل پخت عدس پلو)

در مرحله اول شما می بایست پخت برنج و عدس را به صورت جداگانه ولی همزمان، مطابق با دستور زیر به انجام برسانید.

1. خیس کردن مواد

  • برای تهیه عدس پلو مجلسی در ابتدا برنج را درون یک ظرف قرار داده و آب را تا سطح روی آن میریزیم و چندین بار این کار را انجام می دهیم تا آب موجود در برنج شفاف شود.
  • سپس برنج را در درون  آب سرد قرار می دهیم و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم. مدت زمان خیساندن با توجه به نوع برنج متفاوت است  اما معمولا در نظر گرفتن 30 دقیقه تا 2 ساعت برای انجام این فرآیند کافی است.
  • همچنین خیس کردن عدس نیز برای پخت این غذا، خالی از لطف نمی باشد زیرا با انجام این عمل، نفخ حبوبات مد نظر از بین می رود و هضم آن آسانتر می شود.

2. پخت عدس

  • بعد از مرحله خیس کردن عدس و آب کش کردن، آن را درون یک قابلمه به همراه دو لیوان آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به مقدار کمی پخته شود.
  • مدت زمان لازم برای انجام این عمل به طور حدودی 30 تا 35 دقیقه می باشد و پس از طی شدن زمان مورد نظر عدس ها را آب کش کنید.
  • توجه نمایید برای زیبایی ظاهری عدس پلو، نباید اجازه دهیم عدس ها نرم شوند زیرا در مرحله دم کردن له و شفته می شوند.

3 پخت برنج به روش آب کش

همزمان با فرآیند جوشاندن عدس، پخت برنج را نیز انجام می دهیم که به شرح زیر است:

  • در ابتدا درون یک قابلمه تا نصفه آب بریزید و بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. زمانی که آب در حال جوش بود یک قاشق غذا خوری به آن نمک اضافه کنید.
  • سپس برنجی که از قبل درون آب قرار داده اید را آبکش کنید و به قابلمه آب جوش انتقال دهید و با کفگیر یک بار به هم بزنید تا یک دست شود. سپس برنج را به مدت 8 دقیقه به حال خود رها کنید.
  • پس از گذشت زمان مورد نظر یک دانه از برنج را با دو انگشت خود فشار دهید اگز نرم شده بود یعنی زمان آب کشیدن برنج است اما اگر سفت بود زمان بیشتری برای پخته شدن نیاز دارد.
  • پس از نرم شدن برنج، آن را درون یک آب کش ریخته و خیلی سربع بر روی آن آب سرد بریزید. این عمل موجب خارج شدن نشاسته اضافه در برنج می شود.
  • اکنون بلافاصله آبکش را بلند کرده و تکان دهید تا برنج های قرار گرفته در انتهای آب کش جا به شوند که تحت حرارت موجود له نشوند.

4. مخلوط کردن عدس با برنج

  • پس از پختن برنج و عدس و همچنین انجام فرآیند آب کش کردن، آن ها را به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید. این عمل را آهسته انجام دهید تا از له شدن و شکسته شدن مواد مورد نظر جلوگیری شود.

5. دم کردن برنج

  • در این مرحله یک قابلمه مناسب با حجم غذای خود انتخاب کنید و بر روی گاز با حرارت زیاد قرار دهید. در داخل قابلمه یک قاشق غذا خوری روغن ریخته و ته دیگ مد نظر را ( نان لواش / سیب زمینی ورقه شده) بر کف آن قرار دهید.
  • در مرحله بعدی برنج و عدس مخلوط شده را درون قابلمه ریخته و بر روی آن نصف لیوان آب به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و حرارت شعله را زیاد کنید تا زمانی که برنج شروع به بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را به همراه درب آن بر روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید برنج یا حرارت کم به مدت 30 تا 45 دقیقه دم بکشد.

(مراحل پخت مواد روی عدس پلو)

برای پخت مواد روی عدس پلو، استفاده از گزینه های زیادی همچون مرغ، چرخ کرده مرغ، گوشت تکه ای، گوشت لقمه ای و سویا امکان پذیر است که مراحل طبخ هر یک از موارد ذکر شده، همانند گوشت کرده می باشد. برای پخت مواد گوشت کرده مطابق با دستور زیر عمل کنید :

1. پخت گوشت چرخ کرده

برای پخت گوشت چرخ کرده لازم است یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن در درون تابه تفت دهید. پس از سبک و شیشه شدن پیازها گوشت چرخ کرده را به همراه کمی دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به پیازها اضافه کنید. حالا گوشت را با ادویه و پیا کمی تفت دهید و پس از آن درب تابه می گذارید تا گوشت چرخ کرده با حرارت ملایم . بعد از سرخ شدن گوشت ها برای بهتر شدن طعم و رنگ آن، زعفران دم کرده را به تابه اضافه می کنیم.

2. سرخ کردن پیاز

در ابتدا یکی از پیازها را به صور خلالی خرد کنید و سپس یک تابه مناسب به همراه مقدار لازم روغن مایع بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا کمی گرم شود. سپس پیازهای خلالی شده را به آن اضافه کنید و تا زمان طلایی شدن آن ها را تفت می دهید. پس از سرخ شدن پیازها، از تابه خارج کنید و برای تزئین کنار بگذارید.

3. تفت دادن کشمش/ خلال پسته/ خرما

کشمش، خلال پسته و خرمای پوست گرفته شده را به صورت جداگانه کمی تفت دهید، تا براق و خوش رنگ شوند. این مواد برای تزئین روی غذا به کار می رود و وجود هر یک، بسته به ذائقه افراد اختیاری است.

پس از انجام تمامی مراحل فوق، غذای شما آماده است و می توانید با توجه به سلیقه خود اقدامات لازم برای تزئین آن به وسیله مواد چرخ کرده، کشمش، خلال پسته، پیاز سرخ شده، خرما و زعفران را انجام دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *