قیمت عمده ذرت

قیمت عمده ذرت

 

قیمت عمده ذرت

پادشاه غلات! درست شنیدید، ذرت به دلیل تولید زیاد دانه، ملقب به پادشاه غلات است و پس از گندم و برنج رتبه سوم در مهم ترین ماده غذایی را به خود اختصاص داده و یکی از محبوب‌ترین غلات در جهان به شمار می آید. ذرت از خانواده Poaceae مخصوص نواحی گرم و معتدل بوده و از لحاظ فتوسنتزی، گیاهی چهار کربنه به شمار می رود. ذرت علاوه بر این که طعم بسیار دلپذیری دارد، خواص بی نظیری چون فیبر و بسیاری از ویتامین‌ ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ ها نیز در این دانه خوراکی دیده می شود. از این رو ممکن است افراد زیادی جذب خرید این محصول گیاهی خوش مزه شده و به دنبال لیست قیمت آن باشند.

سفارش دهید

لیست قیمت انواع ذرت

قیمت ذرت با توجه به انواعی که دارد متفاوت می باشد اما به دلیل خواص بی شمار آن، دارای قیمت مناسب است. از این رو، توصیه می شود که از آن در فصول مختلف سال استفاده نمایید. اما به طور کلی، پاپ کورن و ذرت شیرین که انواع محبوبی از ذرت هستند، دارای قیمت هر یک کیلو گرم حول محور 54 هزار تومان می باشند که ممکن است به دلایل دیگری که در ادامه به آن می پردازیم، دستخوش کاهش یا افزایش قیمت شوند.

انواع ذرت و درجه بندی آن

اگر بخواهیم ذرت را از لحاظ شکل ظاهری و نوع آن با هم مقایسه کنیم، می توانیم آن را به چند دسته زیر  تقسیم نماییم:

ذرت دندان اسبی

  • نام لاتین: (Dent corn)

ذرت دانه ای و علوفه ای معمول ترین نوع ذرت در جهان اند. حال چرا این نوع ذرت به دندان اسبی معروف است؟ زمانی که دانه ذرت خشک می شود، نرم بخش فوقانی آن که دارای نشاسته است خشک شده و دارای فرو رفتگی می شود که آن را به شکل دندان می سازد و رنگ آن نیز، از سفید تا زرد متغیر است. دانه‌های ذرت دندان اسبی، ۷۰ درصد نشاسته آن را آمیلوپکتین و بقیه را آمیلوز تشکیل می‌دهد.

ذرت بلوری (سخت، کهربایی)

  • نام لاتین: (Flint corn)

این ذرت حالت بلوری یا شیشه ای با دانه های گرد داشته و رنگ های متنوع ای چون سفید، کرم نارنجی و… دارد. این گیاه بسیار زودرس بوده و عملکرد آن از ذرت دندان اسبی کمتر و مصرف علوفه ای دارد. (مصرف این ذرت به عنوان غذای دامی است.)

ذرت آردی

  • نام لاتین: (Floury corn – Soft corn)

درون دانه های ذرت آردی که در زبان انگلیسی به آن سافت کورن گویند، نشاسته نرم وجود دارد و رنگ آن سفید می باشد. به دلیل آن که این ذرت به منظور نشاسته سازی مورد استفاده قرار می گیرد، از این رو به آن ذرت نشاسته ای نیز می گویند که عملکرد آن از ذرت دندان اسبی و بلوری کمتر است.

ذرت شیرین یا قندی

  • نام لاتین: (Sweet corn)

این نوع ذرت به دلیل قند زیاد نسبت به نشاسته سایر انواع ذرت، شیرین یا قندی نام گذاری شده است. دانه‌ های این نوع ذرت کروی شکل بوده و در زمان رسیده شدن، چروکیده می‌ شوند. دانه‌ های این گیاه در هنگام برداشت نزدیک به ۷۰ درصد رطوبت داشته و هنگامی که ذرت قندی به انتهای مرحله‌ی شیری و آغاز خمیری شدن می رسد، آن را برداشت کرده و به‌ صورت بلال تازه به فروش می رسد. (بلال همان ذرت شیرین می باشد.)

ذزت بو دادنی

  • نام لاتین: (Pop corn)

این نوع ذرت را اکثر مردم می شناسند و تنها مصرف کننده آن انسان ها هستند و دارای نشاسته بسیار سخت و در لیست ذرت های زود راس قرار می گیرد. زمانی که این غله در برابر حرارت و گرما قرار می گیرد، دانه های آن باز شده و حجم چند برابری پیدا می کند. هر چه حجم نهایی دانه ها در برابر گرما بیشتر شود، نشان دهنده کیفیت بالای این ذرت می باشد.

ذرت غلاف دار

  • نام لاتین: (Pod corn)

جد ذرت های قدیمی! ذرت غلاف دار از نوع بسیار قدیمی این گیاه بوده و هر دانه آن به وسلیه غلافی (پوش یا سبوس) پوشیده شده است.

ذرت مومی

  • نام لاتین: (Waxy corn)

وکسی کورن یا ذرت مومی که از نام آن هم می توان به نوع آن پی برد، سطح دانه های آن از موم پوشیده شده و چسبناک و شکننده است. ذرت موم همچون ذرت غلاف دار کشت تجاری نداشته اما نشاسته این ذرت برخلاف دانه های ذرت بلوری یا دندان اسبی فقط از آمیلوپکتین تشکیل شده است.

عوامل تاثیرگزار بر روی قیمت ذرت

حتما برای شما هم پیش آمده است که هنگام خرید ذرت، متوجه انواع قیمت های موجود در بازار شده و برایتان این سوال پیش آید که چه عوامی باعث ایجاد اختلاف بر روی قیمت ذرت می شود؟ یکی از مهم ترین فاکتورهایی که باید به آن پیش از قیمت توجه کنید، کیفیت و مرغوبیت این محصول می باشد. حال عواملی که در ادامه ذکر شده است می تواند در قیمت گذاری نهایی آن موثر واقع شود.

  • کیفیت ظاهری
  • طعم و مزه
  •  خرید عمده ذرت یا خرده
  • نواسانات بازار
  • داخلی یا وارداتی بودن محصول
  • و … مواردی از این قبیل

نگاهی به خواص ذرت

ذرت علاوه بر این که طعم بسیار دلپذیری دارد، خواص بی نظیری نیز در این دانه خوراکی دیده می شود. ذرت سرشار از ویتامین های گروه A ،B ،C ، املاح معدنی، کلسیم، پتاسیم و آهن و نشاسته است. در ادامه به خواص ذرت بیشتر پرداخته ایم:

  • سرشار از فیبر بوده و از یبوست، بواسیر و سرطان روده جلوگیری می نماید.
  •  به علت وجود ویتامین B، باعث رشد بدن می شود.
  • به بهبود اعصاب و سلامت بدن عملکرد بهتر آن کمک می نماید.
  • داشتن فولیک اسید و مقوی بودن آن برای خانم های باردار از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • باعث تحریک عملکرد کلیه می شود.
  • فشار خون را تنظیم می سازد.
  • زئازانتین لوتئین موجود در ذرت، بینایی را بهبود می بخشد.
  • احتمال سکته و حمله قلبی را به خاطر داشتن اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول کاهش می دهد.
  • کربوهیدرات و کالری بالا برای افزایش وزن مناسب می باشد.
  • دارای مس، آهن،منگنز، منیزیوم، سلنیوم و فسفر است.
  • حاوی وازیلین بوده از این رو در مواد آرایشی نیز به کار می رود.

جدول ارزش غذایی ذرت

ارزش غذایی 100 گرم ذرت
مواد مغذی میزان ارزش غذایی
کالری 96
آب 73 درصد
پروتئین 3.4 گرم
کربوهیدرات 21
شکر 4.5
فیبر 2.4
چربی 1.5
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *