خرید عمده لوبیا
لوبیا از حبوبات پر مصرف در سطح جهان شناخته شده که به طور گسترده در انواع غذاهای ایرانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول مغذی با داشتن درصد پروتئین و ویتامین بالا از نظر ارزش تغذیه ای در رتبه قابل توجهی قرار دارد که با توجه به انواع آن، تفاوت هایی در انداره، رنگ، نوع کاشت، برداشت و حتی تهیه و قیمت آن وجود خواهد داشت. به طور کلی این محصول بر حسب نیاز عمده در اندازه های یک، پنج و پنجاه تن عرضه می گردد.
جدول قیمت لوبیا در مهر ماه
قیمت انواع لوبیا بر حسب تن و درجه بندی |
|||
انواع | حداقل مجموع یک تن | حداقل مجموع 5 تن | حداقل مجموع 50 تن |
لوبیا قرمز | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا چیتی | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا چشم بلبلی | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا سفید | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا سیاه | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا کشاورزی | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
لوبیا عروس | خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
خرمنی:
بوجاری: دستچین: |
انواع لوبیا و دسته بندی آن ها
امروزه دانه های لوبیا یکی از منابع غذایی مهم در سراسر جهان می باشد که با توجه به منطقه جغرافیایی هر کشوری از انواع مختلفی برخوردار می باشد. با توجه به دارا بودن موادی معدنی همچون فیبر، آنتی اکسیدان،پروتئین، کربوهیدرات، آهن، منیزنیم، فسفسر و… این حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخودار می باشد. در ادامه به بررسی انواع مختلف لوبیا در ایران پرداخته شده است :
لوبیا قرمز
لوبیا قرمز به خاطر ظاهر و رنگی که دارد به نام لوبیا کلیوی نیز شناخته می شود که در فصل پاییز خرید و فروش آن، رونق زیادی دارد. این نوع حبوبات به دلیل داشتن مبنع غنی پروتئین، می توان از آن به عنوان گوشت قرمز نیز استفاده کرد. از جمله فواید لوبیا قرمز تقویت حافظه، کاهش کلسترول بد، درمان یبوست، تقویت سیستم ایمنی و … می باشد. لوبیا قرمز ایرانی در شهر های ازنا، خمین، زنجان، اقلید و… کشت می شود. با مطالعه جدول زیر می توانید با دسته بندی انواع لوبیا قرمز آشنا شوید:
آشنایی با لوبیا قرمز و انواع آن | |
انواع لوبیا | شکل ظاهری و مشخصات |
لوبیا ایرانی |
|
لوبیا قرقیز |
|
لوبیا اتیوپی |
|
لوبیا چیتی
لوبیا چیتی که نام دیگر آن لوبیا رومی است از جمله حبوبات محبوب و پرطرفدار در بین ایرانیان می باشد. این نوع از لوبیا به دلیل داشتن آمینو اسید فراوان، یک منبع عالی جذب پروتئین برای انسان ها می باشد. لوبیا چیتی در مقایسه با سایر لوبیا از قند کمتری برخوردار می باشد و همچنین مصرف این حبوبات در برنامه غذایی روز مره افراد باعث پیشگیری از ابتلا به مشکلات کلیوی و پوکی استخوان می شود. لوبیا چیتی به دو دسته ایرانی و خارجی تقسیم بندی می شود که از جمله شهر و کشور های پرطرفدار آن اقلید، ازنا، خمین، ازبکستان و قرقیزستان می باشد. از جمله لوبیا چیتی ایرانی در شهر های اقلید، ازنا، خمین، الیگودرز، خنداب کاشت می شود
آشنایی با لوبیا چیتی و انواع آن | |
انواع لوبیا | شکل ظاهری و مشخصات |
لوبیا چیتی ایرانی |
|
لوبیا چیتی خارجی |
لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی سرشار از پروتئین می باشد که هر فرد به طور معمول می بایست 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن خود استفاده کند که این نوع لوبیا به دلیل کم چرب و کم کالری بودن می تواند گزینه خوبی باشد.
آشنایی با لوبیا چشم بلبی و انواع آن | |
انواع لوبیا | شکل ظاهری و مشخصات |
لوبیا چشم بلبی ایرانی |
|
لوبیا چشم بلبلی خارجی |
|
لوبیا سفید
در رابطه با لوبیا سفید نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم و به اندازه لوبیا سفید میتواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد و یک ماده ضدباکتری مناسب محسوب میشود. به علاوه، لوبیا سفید بهترین منبع دریافت اسیدفولیک است و مواد مغذی موجود در آن میتوانند رشد سلولهای سرطانی را در بدن به تعویق بیندازند. فراموش نکنید که لوبیا سفید در مقایسه با سایر لوبیاها بیشترین مقدار سدیم را دارد. لوبیا سفید خمین جز پرطرفدارترین انواع لوبیا سفید در بین شهرهای دیگر می باشد. معروف ترین انواع لوبیا سفید در بازار ایران موارد زیر می باشد :
- لوبیا مرمر
- لوبیا یاس
- لوبیا دانشکده
- لوبیا صدف
لوبیا سیاه
لوبیا سیاه از جمله حبوباتی است که انتی اکسیدان و اسیدفولیک بسیاری درون خود جای داده است و از این نظر یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب می شود. این نوع از لوبیا به دلیل داشتن مزه منحصر به فرد خود که طعمی بین گوشت قرمز و قارچ دارد، دارای طرفداران زیادی می باشد. لوبیا سیاه به دلیل داشتن فیبر زیاد باعث کاهش کلسترول خون، جلوگیری از تنگی عروق،کنترل درمان خون و … می شود.
لوبیا کشاورزی
لوبیا کشاورزی به طور عمده و منحصرا در ایران کشت می شود و به ندرت امکان رشد آن در منطق دیگر جهان وجود دارد. این محصول در هنگام برداشت به نام “لوبیا سبز” شناخته می شود که از پوست و دانه آن استفاده می شود اما هنگامی که پوست غلاف سفت می شود، دانه های آن که به رنگ سفید یا قرمز می باشد به نام “لوبیا کشاورزی” در بین مردم شناخته می شود.
لوبیا عروس
لوبیا عروس نسبت به انواع دیگر دیگر لوبیاها از اندازه بزرگ تری برخودار می باشد که بافتی نرم مانند سیب زمینی پخته شده و طعم آن همانند فندوق می باشد. این محصول در اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز در بازار قابل عرضه می باشد. لوبیا عروس سرشار از منگز می باشد که به عنوان یک انتی اکسیدان می تواند تاثیر خوبی بر عمکرد متابولیسمی بدن داشته باشد.
نحوه کاشت و برداشت لوبیا
کاشت لوبیا
از عوامل موثر در کاشت لوبیا می توان به آب و هوا، منطقه جغرافیایی، میزان رطوبت خاک، مقدار آب در دسترس کشاورز اشاره کرد که هر کدام به نحوی در رشد و پرورش لوبیا نقش دارند. بعد از بررسی موارد ذکر شده می بایست در انتخاب بذر محصول مورد نظر، خصوصیاتی از جمله تازه، خالص، سالم در نظر گرفت و بهتر از بذز این محصول از مکان مطمن خریداری شود. از آن جایی که ریشه لوبیا 9 الی 12 سانتی متر در خاک نفوذ می کند، نیاز است که زمین تا حدود 30 سانتی متر شخم زده شود که بهترین زمان برای شخم زدن فصل پاییز می باشد. بذر لوبیا به دو صورت خشکه کاری و هیرکاری برای کشاورزان قابل انجام می باشد.
برداشت لوبیا
طول دوره برداشت لوبیا به عوامل مختلفی مانند زمان، رقم، دمای هوا، تراکم بوته، نوع خاک، میزان مصرف کود اوره، آبیاری و از این قبیل فرآیندها بستگی داردو لوبیا ها از نظر رشد و مدت زمان نهایی محصول به سه بخش تقسیم می شوند که به شرح زیر می باشد :
دسته بندی طول دوره رسیدن لوبیا | |
دوره رسیدن | مدت زمان |
زودرس | 94 الی 85 روز |
میان رس | 95 الی 104 روز |
دیررس | 105 الی 115 روز |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.