7 اصل اساسی کاشت بادام زمینی

7 اصل اساسی کاشت بادام زمینی

7 اصل اساسی کاشت بادام زمینی

7 اصل اساسی کاشت بادام زمینی

بادام زمینی یک دانه بومی برزیل است که امروزه مناطق مختلفی از جهان به کشت این محصول پرطرفدار مشغول هستند. میوه این گیاه به طور تقریبی 4 سامنتی متر است که دارای یک پوسته شکننده نازک می باشد که در درون آن دانه های بادام زمینی قرار دارد. روش کاشت بادام زمینی به صورت بذر افشانه ای کپه ای یا ردیفی با دست می باشد که امروزه برای به دست آوردن کیفیت بهتر، از دستگاه های کاشت و بذر افشان استفاده می شود.

سفارش دهید

7 اصل اساسی کاشت بادام زمینی

بادام زمینی یکی از دانه های پر روغن مهم در محصولات کشاورزی می باشد که به طور طبیعی از اصول مخصوص به خود در کاشت و برداشت برخودار می باشد. این محصول حدود 45 درصد روغن را از حجم کل در درون خود جای داده است که 35% آن پروتئین می باشد. در مرحله رشد ، گل های این گیاه پس از جوانه زدن به سمت پایین خم می شوند و دانه های آن در زیر خاک تبدیل به میوه نهایی می شوند. دراین مقاله سعی داریم به اصول کاشت و برداشت این دانه خوراکی بپردازیم با ما همراه باشید.

 1- آب و هوای مناسب

کاشت بادام زمینی بیشتر در مناطق گرمسیر و نواحی معتدل صورت می پذیرد و در مناطق معتدل و خنک تاریخ کشت را طوری تنظیم می کنند که در هنگام برداشت با باران های پاییزی همزمان نشود. بهترین محیط رشد این گیاه در مناطق مرطوب است اما اگر به دلیل شرایط آب و هوای خشک مزرعه خود می توانید با مرطوب نگه داشتن خاک شرایط مناسب برا برای رشد این گیاه فراهم کنید. دما مناسب گیاه بادام زمینی 22 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد و همچنین قابل ذکر است این محصول به سرما حساس بوده و در صورت کاهش دما بهتر از با پلاستیک به طور کامل پوشانده شود.

2- نحوه صحبح کاشت

بذر های بادام زمینی در عمق 5 تا 7 سانتی متر قرار داده و فاصله آن ها در یک ردیف در فاصله 15 تا 18 سانتی متری از هم دیگر قرار دهید. برای کاشت بادام زمینی بهتر از قبل از کاشت بذر گیاه را به 48 ساعت در آب خیس نمایید تا پوسته نازک روی بذر آب لازمه را جذ خود کنند که در این صورت گیاه در زمان کمتری جوانه می زند. اگر در مرحله کاشت از بذور موجود استفاده می کنید می بایست 24 ساعت در دمای 40 درجه بماند و نیازی به خیساندن آن ها وجود ندارد.

3- نحوه صحیح آبیاری

خاک مناسب برای رشد این محصول کشاورزی ماسه و لومی می باشد به همین علت کشاورز می بایست با بررسی های دقیق هر زمانی که خاک گیاه به طور کامل خشک شد اقدامات لازم برای آبیاری مجدد آن انجام دهد ولی این نکته را فراموش نکنید آبیاری بیش از اندازه به محصول باعث خراب شدن آن می شود.

4- نحوه صحیح کود دهی

کود دهی گیاخ بادام زمین به این صورت می باشد که برای هر یک هکتار به 100 کیلوگرم ازت، 75 کیلوگرم پتاسیم، 65 کیلو گرم کلسیم و 18 کیلوگرم فسفر خالص برای رشد مناسب نیاز دارد.

5- نور مناسب کاشت

یکی از مهم ترین شرایط رشد گیاه بادام زمینی نور مناسب و زیاد می باشد که اگر به طور کامل تامین بشود جای نگرانی برای شما وجود ندارد.

6- انتخاب خاک مناسب

بهتر است برای کاشت بادام زمینی از خاک های با بافت شنی و لومی استفاده کرد به دلیل اینکه این گونه بافت ها زهکشی مناسبی در خاک همراه خود دارد.

7- توجه به آفات و بیماری ها گیاه

برای کنترل آفت هایی مانند کرم غوزه پنبه ، زنجره باقلا و کارادینا نیازمند قارچ کش های مانب و زینب می باشید. همچنین برای محافظت های بهتر، می توانید با استفاده از حصار های مشبک در عمق 5 تا 8 سانتی متری در زیر زمین، از محصولات خود برابر جانوران و حشرات کوچک حافظت کنید.

زمان مناسب برداشت بادام زمینی

به طور معمولی پس از گذشت 120 تا 150 روز از  زمان کاشت محصول بادم زمینی آماده برداشت می باشد که بهترین زمان برای برداشت این محصول کشاورزی در اواخر تابستان یا اوایل پاییز می باشد. زمانی که وضعیت برگ های محصول بادوم زمینی رو زرد شدن برود خبر از فرا رسیدن زمان برداشت گیاه را می دهد که غلاف گیاه در هنگام رسیدن به رنگ آجری تبدیل می شود.

جزئیات نگه داری از بادام زمینی

بادام زمینی دارای دو روش خشک کردن سنتی و مکانیزه می باشد که در روش سنتی می بایست به شرایط جوی هوا توجه بسیار داشته باشید زیرا هوای مرطوب باعث پوسیدگی و فساد آن ها و گرمای زیاد باعث خشک شدن آن ها و کاهش کیفیت محصولات را به همراه دارد. پس از آن که بادام ها را به روش اصولی خشک کردید می بایست اقدامات لازم را که برای ذخیره سازی دانه ها انجام دهید. محصولات نهایی را داخل کیسه های توری و در هوای خنک که تهویه مناسبی دارد نگه داری کنید تا زمانی که آن ها بو داده کنید. دانه های بادام زمینی به علت داشتن روغن بسیار در درون خود مستعد فاسد شدن می باشند به همین علت بهتر از آن ها را در ظروف در دار بسته بندی کنید و سپس به داخل سردخانه انتقال دهید. نگه داشتن این محصولات در یخچال تا چند ماه ودر فریزر تا چند سال عمر آن ها را افزایش می دهد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *