طرز پخت برنج پاکستانی
برنج به عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی در بین ایرانیان شناخته شده که جای ثابتی در برنامه غذایی مردم کشورمان را از آن خود کرده است. این ماده غذایی ارزشمند اغلب به همراه انواع پروتئین ها، خورشت ها و حتی سبزیجات تهیه و سرو می شود؛ به همین منظور دانستن چگونگی پخت آن لازمه زندگی هر فرد می باشد. البته لازم به ذکر است که پخت این محصول با میزان کیفیت آن رابطه مستقیم داشته بنابراین لازم است در هنگام خرید عمده برنج پاکستانی به این امر دقت نمایید. اگر به دنبال یک روش آسان و مناسب برای پخت و پز برنج می باشید توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت برنج پاکستانی
برای پخت برنج ابتدا لازم است مواد مورد نیاز را تهیه نموده و سپس نسبت به پخت و آماده سازی آن اقدام کنید. در جدول زیر می توانید هر یک از این مواد موردنیاز و میزان هر یک از آن ها برای پخب غذای 4 نفر را مشاهده نمایید.
مواد لازم برای پخت برنج پاکستانی برای 4 نفر | |
عنوان مواد | مقدار |
برنج اعلاء پاکستانی | 4 پیمانه |
روغن و نمک | به مقدار کافی |
سیب زمینی، نان یا کاهو برای ته دیگ | به اندازه لازم |
قابلمه یا پلوپز | 1 عدد |
آبکش | 1 عدد |
آب | برای هر پیمانه 1 فنجان |
همچنین جهت آگاهی از قیمت عمده برنج پاکستانی اعلاء و درجه یک به نرخ روز می توانید بر روی لینک موبوطه کلیک نمایید.
بهترین روش های پخت برنج پاکستانی
مردم مناطق مختلف دنیا از روش های متفاوتی برای طبخ این محصول ارزشمند استفاده می کنند اما از بهترین، آسان ترین و آشناترین این روش ها می توان به پخت آبکش و دمی برنج اشاره نمود. اگرچه طرز پخت دمی از لحاظ حفظ منابع غذایی برنج، انتخاب مناسب تری می باشد اما اغلب افراد در مجالس از شیوه آبکش کردن استفاده می کنند، علاوه بر این به دلیل زود هضم بودن برنج آبکش شده، برخی فقط این روش را برای طبخ ترجیح می دهند.
روش پخت آبکش
همان طور که از نام این روش پیداست از آبکش کردن برای پخت برنج استفاده می شود که نحوه و مراحل انجام آن به شرح زیر می باشد.
- ابتدا در ظرفی مقداری آب ریخته و یک قاشق چای خوری نمک را در آن حل نمایید.
- سپس برنج را در محلول آب و نمک بریزید.
- حداقل 30 دقیقه اجازه دهید که برنج خیس بخورد.
- پس از گذشت این مدت، قابلمه ای را تا دو سوم آن پر از آب کرده و روی شعله مستقیم قرار دهید تا جوش بیاید و در این حین به آن حدود دو قاشق چای خوری نمک اضافه نمایید.
- پس از به جوش آمدن آب، برنج ها را با آب شسته و درون قابلمه بریزید. مدت زمان تقربی برای پخت برنج در این مرحله بسته به نوع آن از 8 تا 12 دقیقه می باشد.
- بعد از گذشت 8 دقیقه می توانید چند دانه از برنج را با دست بررسی کنید که اگر دانه های نرم شده و مغز آن کمی سفت باشد در این صورت می توانید برنج را آبکش نمایید.
- پس از آبکش کردن برنج، داخل قابلمه کمی روغن ریخته و مواد ته دیگ مانند نان، سیب زمینی و یا… را در کف آن قرار دهید.
- به آرامی برنج ها را به حالت گنبدی در قابله ریخته و بر روی آن دم کنی قرار دهید و سپس بر روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار بگذارید. توجه داشته باشید که می توانید در مرحله آخر از انواع طعم دهنده ها مانند زعفران برای خوش عطر کردن برنج استفاده کنید.
- سپس درب قابلمه را برداشته و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
- پس از 45 دقیقه تا 1ساعت برنج آماده سرو می باشد.
روش پخت دمی
مراحل اولیه این روش نیز مانند شیوه آبکش می باشد تنها با این تفاوت که پس از خیساندن و شست و شو برنج، مقدار آب کمتری را جوشانده و برنج را داخل آن قرار دهید که این مقدار تا نصف قابلمه کافی می باشد. در این روش بدون استفاده از آبکش اجازه دهید تا آب برنج تبخیر شود و سپس روی آن دم کنی قرار دهید تا پس از گذشت مدرت زمان لام، برنج آماده سرو گردد.
نحوه پخت برنج پاکستانی مجلسی
برای پخت برنج مجلسی هر دو روش فوق مورد استفاده قرار می گیرد اما به دلیل اینکه دانه های برنج در روش آبکشی بیشتر قد کشیده و به صورت تک دانه می شوند، اغلب از این دستور برای طبخ استفاده می کنند. علاوه بر این تهیه انواع ته دیگ های مجلسی از نان، سیب زمینی، کاهو و… تنها در شیوه آبکشی امکان پذیر می باشد. در تهیه این نوع برنج می توانید از انواع مواد طعم دهنده ماننده زعفران، هل و… استفاده کنید چراکه علاوه بر جذاب تر شدن ظاهر غذا موجب بهتر شدن عطر و طعم آن نیز می شود.
14 فوت و فن های پخت برنج پاکستانی
تنها تفاوت افراد عادی با آشپزهای محبوب و خوش آوازه استفاده از فوت و فن های آسان ولی کاربردی در تهیه غذا می باشد. با یادگیری این نکات مهم می توانید خروجی بهتری از آشپزی خود دریافت نمایید و از آن جایی طبخ برنج در کشور ما بسیار حائز اهمیت است بهتر است با ترفندهای پخت آن بیشتر آشنا شوید.
- برنج های تازه را در مدت زمان کوتاه تری در آب و نمک بخیسانید. هرچه برنج کهنه تر باشد مدت زمان مورد نیاز برای خیس خوردن آن نیز طولانی تر خواهد بود.
- در هنگام طبخ برنج از مقدار آب زیاد استفاده نکنید چراکه این امر موجب از بین رفتن حالت طبیعی آن یا به اصطلاح شفته شدن برنج می شود.
- برای قد کشیدن برنج می توانید در هنگام جوشیدن، یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید.
- اگر می خواهید بعد از پخت برنجی سفید و شفاف داشته باشید می بایست در هنگام پخت به آن مقداری آب لیمو یا نارنج اضافه نمایید.
- برای پخت برنج تنها کافیست حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح آن در قابلمه آب بریزید.
- در روش آبکش کردن میزان نمک ریخته در آب برنج مهم نیست چراکه پس از آب کشی با شستشو می توانید مقدار اضافه آن را بگیرد اما در پخت دمی توجه نمایید که نمک برنج زیاد نشود.
- هنگام دم گذاشتن برنج آبکشی می توانید با دسته کفگیر چند حفره روی آن ایجاد کنید تا زودتر دم بکشد.
- از قابلمه بزرگ تر نسبت به حجم برنج استفاده کنید تا دانه ها جای کافی برای قد کشیدن داشته باشند.
- هنگام آبکش کردن برنج بر روی آن آب سرد نریزید چراکه موجب شوک شده و از قد کشیدن دانه های آن جلوگیری می کند.
- اگر برنج شور شد داخل آن چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید تا نمک اضافه را به خود جذب کند.
- در مواقعی که برنج ته می گیرد می توانید با قرار دادن چند تکه نان یا پیاز بر روی آن بوی سوختگی را از بین ببرید.
- در صورتی که برنج بیش از حد جوشید، می توانید با ریختن آب سرد بر روی آن در هنگام آبکشی از شفته شدن آن جلوگیری نمایید. توجه داشته باشید که در این شرایط نباید به برنج روغن یا آب اضافه شود.
- مقدار آب کافی برای هر پیمانه برنج خیس خورده 1 فنجان و برای یک پیمانه برنج خیس نخورده 2 فنجان می باشد.
- در هنگام خیساندن برنج در آب لازم است که به آن نمک نیز اضافه کنید تا هنگام پخت حالت خود را حفظ کرده و وا نرود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.