خرید عمده برنج هندی در کرمان
برنج یکی از محبوب ترین غذا ها در بین مردم ایران و همچنین مردم هندوستان است و بخش اعظمی از کشاورزی این دو کشور را کاشت برنج در بر گرفته است. برنج کاشته شده در هندوستان، به دلیل ظاهر خوب و عطر و بوی دلپذیر، در ایران نیز طرفداران خود را داشته و سهم بزرگی را در بازار برنج دارد. اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که به دنبال خرید برنج هندی عمده هستید، بهتر است قبل از هر چیزی با قیمت، ویژگی ها و نحوه کاشت و برداشت آن آشنا شوید.
(در حال حاضر امکان فروش برنج فراهم نیست)
جدول قیمت برنج هندی
برنج هندی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها قیمت متفاوتی خواهند داشت. این تفاوت قیمت مربوط به تفاوت کیفیت و بسته بندی و مواردی دیگر است. اما می توان به صورت کلی و میانگین قیمت عمده برنج هندی را چیزی حدود ۳۵ هزار تومان دانست. این قیمت با توجه به شرایط و کیفیت ممکن است کمتر و بیشتر شود.
قیمت برنج هندی |
|
نوع |
قیمت |
برنج هندی | 35 هزار تومان |
انواع و اقسام برنج هندی
برنج هندی همان طور که اشاره شد انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها خصوصیات و ویژگی های مختص به خود را داشته که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. از انواع برنج هندی می توان به
- برنج هندی آمبرهر
- قرمز
- قهوه ای
- جاسمین
- باسماتی
- بامبو
- موگرا
اشاره کرد. در بین انواع نام برده شده، برنج باسماتی به خاطر عطر بوی بی نظیر و شکل ظاهری خوبی که دارد و همچنین قیمت مناسبش، از محبوبیت بیشتری در بین ایرانیان برخوردار است. به صورت کلی می توان برنج های هندی را دارای عطر و بوی خوبی دانست و تفاوتی که بیشتر در بین انواع آن وجود خواهد داشت، تقاوت ظاهری بوده که برخی دارای دانه های بلندتر و برخی دارای دانه های تو پر تر هستند.
برنج قرمز و قهوه ای هندی همانطور که از اسم آن ها مشخص است برنج هایی رنگی هستند که علاوه بر ظاهری رنگی و متفاوت دارای خواص بسیار زیادی بوده و با اینکه از نظر مزه و طعم از دیگر برنج ها کیفیت پایین تری دارند، اما به خاطر شکل ظاهری و خواصی که با خود به همراه دارند، همواره مورد توجه افراد قرار گرفته اند. شایان ذکر است که برنج قرمز یکی از بهترین مواد غذایی برای افراد دیابتی بوده و باعث کنترل قند خون خواهد شد.
شرایط کاشت برنج هندی
برنج از جمله محصولاتی است که کاشت و پرورش و برداشت آن بسیار اهمیت داشته و کوچکترین اشتباه می تواند باعث افت کیفیت و نامرغوب شدن محصول نهایی شود. به صورت کلی می توان شرایط لازم برای کاشت برنج را این گونه شرح داد.
- استفاده از مناطق و زمین های مسطح
- بارندگی زیاد ( شاخص ۱۰۰ تا ۲۰۰ سانتی متر)
- دمای بین ۲۳ الی ۳۵
با مهیا بودن شرایط بالا و آبیاری مناسب زمین و زمان بندی درست می توان اینگونه انتظار داشت که برنجی با کیفیت و مرغوب را برداشت نمود. البته قابل توجه است که با توجه به منطقه و نوع برنج اولویت اهمیت هر یک از این مرحله ها تغییر خواهد کرد، اما به صورت کلی می توان این سه المان را از مهمترین بایدهای کاشت برنج هندی دانست.
نحوه کاشتن برنج هندی
روش های مختلفی برای کاشت برنج در عرصه کشاورزی وجود دارد که برای استفاده از هر کدام از آن ها می بایست به شرایط آب و هوایی و نوع خاک زمین مورد نظر توجه نمود. در ادامه به توضیح روش های موجود کشت برنج به صورت جدا گانه پرداخته شده است.
روش بخش
این روش مختص فضا و منطقه ای است که دارای خاک خشک و فقیر است. در این روش نظم خاصی برای قرار دادن بذر در خاک وجود ندارد و به صورت تصادقی بذر را در خاک خواهند ریخت. این روش به نسبت روش های دیگر وقت و نیروی انسانی کمتری را نیازمند است اما به همان نسبت بازدهی کمتری نیز خواهد داشت.
روش حفاری
در متد حفاری نیز نیازی به نیروی انسانی زیادی نبوده و کار شخم زدن و آماده سازی زمین توسط دو نفر به انجام خواهد رسید. این روش در هندوستان بسیار رایج است.
روش نشاکاری
نشاکاری دقیقا همان روشی است که اکثر کشاورزان در مناطق شمالی ایران از آن استفاده می کنند. در این روش ابتدا بذر در آب خیسانده می شود تا جوانه بزند و سپس در زمینی که از قبا شخم زده و آماده شده است قرار داده می شود و مجدد زمین مملو از آب می شود. این روش به نسب دو روش دیگر و با توجه به سیستم آبیاری که برای زمین در نظر گرفته شده نیازمند وقت و نیروی انسانی بیشتری است. شایان ذکر است که این روش نیازمند باران بسیار است و برای مناطقی مناسب تر است که شاخص بارندگی بالایی داشته باشد.
روش ژاپنی
روش ژاپنی نیز یکی دیگر از روش های پرطرفدار در کاشت برنج است. در این روش بذرها در ردیف های مشخص و منطم کاشته شده و برای کاشت از بذرهای با کیفیت و مرغوب استفاده می شود. در این روش به خاطر نظمی که در کاشت وجود دارد، تفکیک محصول از علف های هرز کار بسیار آسانی بوده و به فرایند کار سرعت می بخشد.
برداشت برنج هندی
کشور هند به دلیل داشتن آب و هوای بسیار متنوع، دارای زمان کاشت و برداشت برنج متفاوتی می باشد که به سه دسته تابستانه، پاییزه و زمستانه تقسیم می شود. زمان کاشت و برداشت محصولات به عوامل مختلفی مانند میزان بارنگی، درجه حرارت، نوع خاک، رطوبت هوا و … بستگی دارد.
برنج زمستانه – Kharif
- زمان کاشت: نیمه دوم خرداد ما تا اواسط مرداد ماه
- زمان برداشت: نیمه دوم آبان ما تا اواسط دی ماه
برنج پاییزه – Pre kharif
- زمان کاشت: نیمه دوم ازدیبهشت ما تا اواسط آبان ماه
- زمان برداشت: نیمه دوم شهریور ماه تا اواسط آذر ماه
برنج تابستانه – Rabi
- زمان کاشت: نیمه دوم آبان ماه تا اواسط اسفند ماه
- زمان برداشت: نیمه دوم اسفند ماه تا اواسط تیر ماه
راهکارهای تشخیص برنج هندی تقلبی
یکی از مواردی که برنج هندی را در استان کرمان تحت شعاع خود قرار داده است وجود برنج های تقلبی در سطح بازار می باشد که کار را برای خریداران برنج هندی بسیار دشوار کرده است. اگر بخواهیم ماهیت برنج هندی تقلبی به صورت جزئی مورد آزمایش قرار دهیم در واقع این محصولات نتیجه فرآیند شیمیایی در کشور چین است که به روش غالب ریزی تولید می شود. در ادامه راه کاری های تشخیص برنج اصل هندی از برنج تقلبی ارائه داده ایم.
آتش زدن برنج
مقداری از برنج را مقابل شعله مستقیم آتش قرار دهید اگر دانه های برنج شروع به سوخته شدن کردن مصنوعی بودن خود را اثابت می کنند اما اگر فقط تغییر رنگ بدهند به معنای ارگانیک بودن آن ها می باشد.
استفاده از هاون
مقدار کمی از برنج را درون یک هاون ریخته و بکوبید، اگر برنج ها بعد از کوبیده شدن تبدیل به آرد سفید رنگی بشوند نشان دهنده اصل بودن محصول مد نظر می باشد اما اگر پس کوبیده شدن، شاهد دانه های زرد رنگ باشید، نشان دهنده تقلبی بودن برنج انتخابی است.
کپک زدن
یک پیمانه برنج را در آب بجوشانید و پس از آبکش کردن درون یک ظرف پلاستیکی بریزید و به مدت چند روز در مقابل آفتاب قرار دهید. آگر برنج های مورد آزمایش کپک بزند نشان دهنده ارگانیک بودن محصولات شما می باشد اما اگر برنج هیچ تغییری نکند و فقط خشک شود محصول مورد نظر تقلبی است.
ته نشین شدن در آب
یک مشت برنج را درون یک لیوان پر از آب بریزید. اگر برنج ها به انتهای لیوان بروند و ته نشین شوند به معنای اصل بودن محصول انتخابی می باشد ولی اگر برنج ها پس از ریخته شدن در لیوان بر روی آب شناور شوند محصول انتخابی تقلبی است.
خرید عمده برنج هندی در کرمان
امروزه برنج هندی به خاطر داشتن قیمت مناسب و طعم و عطر خوبی که دارد، طرفداران زیادی را در استان کرمان جذب خود کرده است. همانطور که بیشتر خریدها در حال حاضر به صورت اینترنتی انجام می شود، خرید آنلاین برنج هندی در کرمان نیز از این قاعده مستنثی نیست؛ شما می توانید به شکل جزئی و کلی سفارشات خود را به صورت آنلاین از طریق همین سایت ثبت کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را در درب منزل خود تحویل بگیرید. اسامی شهرستان های استان کرمان که امکان ثبت سفارش غیرحضوری را دارند به شرح زیر می باشد:
- بم
- سیرجان
- رفسنجان
- جیرفت
- بافت
- زرند
- شهر بابک
- بردسیر
- کهنوج
- منوجان
- عنبرآیاد
- کوهبنان
- رودبار جنوب
- قلعه گنج
- ریگان
- فهرج
- انار
- رابر
- نرماشیر
- ارزوئیه
- فاریاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.