آموزش مرحله به مرحله لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی ساده

آموزش مرحله به مرحله لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی ساده

مراحل پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی ساده

آموزش مرحله به مرحله لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی ساده

دسته قابل توجهی از غذاهای اصیل ایرانی به پلوهای دمی اختصاص دارد که با انواع حبوبات پخته می شود. از این میان می توانیم به لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی اشاره کنیم. این پلوی خوشمزه را می توانید به همراه مرغ، گوشت و یا ماهی مطابق با ذائقه و سلیقه خود سرو کنید همچنین اضافه کردن دورچین پیاز سرخ شده و کشمش نیز طعم و مزه این غذا را دو چندان می کند. در ادامه ضمن معرفی انواع مختلف این غذا، به روش پخت و مواد لازم برای طبخ آن نیز اشاره کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

در جدول زیر مواد لازم برای پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی مناسب 4 نفر که مقادیر متوسطی را در بر می گیرد ذکر شده است. در صورتی که قصد تهیه این غذا در حجم زیاد و برای نفرات با تعداد بالا را دارید یکی از پیشنهادهای خوب برای شما خرید عمده لوبیا می تواند باشد. به همین منظور بهتر است با اطلاع از قیمت عمده لوبیا برآوردی از میزان هزینه لازم داشته باشید.

مواد لازم برای پخت لوبیا پلو چشم بلبلی مناسب 4 نفر
لوبیا چشم بلبلی ۱ لیوان
شوید خشک ½ لیوان
برنج 3 _ 4  پیمانه
سینه مرغ / گوشت ( گوشت تکه ای، گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی) / ماهی 1 عدد متوسط / 400 گرم / 3 عدد
پیاز 2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران دم کرده (اختیاری) به مقدار لازم

مراحل پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی ساده

مراحل پخت این غذا را می توانیم به دو بخش پخت برنج و طبخ مرغ، گوشت قرمز یا ماهی تقسیم کنیم. لازم به ذکر است هرچه حبوبات مصرفی در غذاهای این چنینی کیفیت بالاتری داشته باشند، مزه و ظاهر غذای شما بهتر خواهد بود. از جمله انواع این غذا می توان به موارد زیر اشاره کرده:

  • لوبیا پلو چشم بلبلی با مرغ
  • لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده، گوشت تیکه ای، گوشت قلقلی
  • لوبیا پلو چشم بلبلی با ماهی

مراحل پخت دمی لوبیا

در ادامه این به بخش مراحل پخت دمی لوبیا چشم بلبلی به روش آب کش و کته پرداخته ایم.

مرحله 1

از یک شب قبل لوبیا ها را در ظرفی پر از آب ریخته و اجازه دهید تا نفخ آن به خوبی گرفته شود. پس از یک روز خیس خوردن کامل، آب را خالی کرده و مجددا در قابلمه کوچکی با حرارت متوسط به همراه آب قرار دهید تا پخته شود.

مرحله 2

در این مرحله برنج به یکی از 2 روش زیر طبخ می شود.

روش اول: اگر قصد آب کش کردن برنج را دارید، یک قابلمه آب را بگذارید به جوش بیاید یک قاشق نمک ریخته و سپس برنجی که خیس کردید را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه که کمی نرم شد آن را آب کش نمایید. در این بین می توانید از سیب زمینی برای ته دیگ نیز استفاده کنید. پس از آب کش کردن، لایه به لایه لوبیای پخته شده و پودر شوید را به برنج اضافه کنید. برای طبخ لوبیا پلوی مجلسی لازم است از این روش طبخ برنج استفاده نمایید.

روش دوم: در صورتی که قصد دارید به صورت کته برنج آماده کنید کافی است هنگام پخت برنج زمانی که آب به اندازه کافی کشیده شد، لوبیا و شوید را اضافه کنید تا همزمان با هم بپزند.

مرحله 3

برای تهیه دورچین، یک یا دو پیاز متوسط را به صورت نگینی خورد کرده و تفت دهید تا به رنگ طلایی در آید. کشمش را شسته و چند دقیقه بگذارید داخل آب بماند تا متورم و پر آب شود، سپس به مخلوط پیاز اضافه کنید. مراقب باشید در اثر تفت دادن زیاد ممکن است کشمش بسوزد پس حرارت را نیز به صورت ملایم تنظیم کنید. در همین بین به اندازه کافی نمک، فلفل و سایر ادویه ها به مواد اضافه کنید.

مراحل اضافه کردن سینه مرغ، گوشت یا ماهی

با توجه به ذائقه و علاقه خود می توانید از مرغ، گوشت یا ماهی استفاده کنید. مزه دار کردن هر کدام نیز به شیوه خودش انجام می شود.

طبخ سینه مرغ

بهترین شیوه برای پخت مرغ به این صورت است که یک سینه متوسط را با چاقوی تیز به صورت تکه های مکعبی برش داده و به مدت حداقل یک ساعت در مخلوطی از حلقه های پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در یخچال نگهداری کنید. پس از گذشت این مدت زمان پیاز را از مرغ جدا کنید، در تابه با کره یا روغن تفت داده تا طلایی رنگ شود سپس با افزودن حدودا یک لیوان آب اجازه دهید کاملا بپزید.

طبخ گوشت

اگر قصد دارید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید، می توانید به مقدار لازم به همراه مواد دورچین، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا بپزد. همین طور می توانید به صورت جداگانه گوشت را با مقداری پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوخه و زعفران به مقداری کافی، در ظرفی مخلوط کرده و ورز دهید، سپس به صورت دایره های کوچک یا قلقلی در تابه سرخ نمایید.

طبخ ماهی

ماهی ها را ابتدا خوب بشویید تا نمک باقی مانده از آب دریا از روی آن ها برود. با یک چاقو به آرامی روی تنه ماهی بکشید تا پولک های بدنه نیز جدا شوند و سپس آن را با یک دستمال پارچه ای تمیز خشک کنید. ظرفی حاوی آرد سفید، مقداری آب لیمو، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم کرده برای مزه دار کردن آماده کنید و تکه های ماهی را در آن بغلتانید سپس در یک تابه به همراه روغن سرخ نموده و با لوبیا پلو سرو کنید.

نکته: توجه داشته باشید برای تهیه لوبیا پلوی مجلسی می توانید از خلال بادام یا خلال پسته در دورچین استفاده کنید. همچنین تهدیگ کاهو یکی از مهم ترین نکات لازم برای سرو این خوراک در مجالس می باشد.

فوت و فن های پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

دانستن برخی نکات و ترفندهای طبغ غذا ها می تواند تاثیر بسزایی در طعم و مزه آن داشته باشد. به همین دلیل لازم است در پخت لوبیا پلو به ای نکات کوچک اما مهم توجه نمایید.

  1. یکی از راه های شفته نشدن برای پخت برنج به صورت کته این است که برنج را در آب نمک بخیسانید، سپس اقدام به پخت نمایید.
  2. از قابلمه با حجم مناسب استفاده کنید چراکه قابلمه بزرگ موجب می شود برنج شفته شود.
  3. مواظب باشید برنج را دیر آب کش نکنید تا زیادی نرم و له نشود.
  4. برای خمیر نشدن از یک قاشق روغن جامد استفاده کنید تا در همین حال خوش طعم تر بشود.
  5. از آب سرد بعد از آب کش استفاده نکنید! از آب ولرم برای این کار استفاده کنید تا برنج به اندازه کافی قد بکشد.
  6. برای ازبین بردن بوی ضحم مرغ و ماهی می توانید از برگ بو یا دارچین در طبخ آن استفاده نمایید.

نجات برنج شفته!

اگر برنج شما هنگامی که در آب در حال جوشیدن است شل و وارفته به نظر به نظر می رسد نصف قاشق به محتوای قابلمه، آبلیمو اضافه کنید تا برنج را از شفتگی نجات دهید.

علاوه بر مواد اصلی این غذا، می توانید برای خوش طعم و خوش رنگ تر شدن وعده غذاییتان از سالاد شیرازی، بورانی، سالاد کاهو و… برای سرو آن استفاده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *