خرید عمده خمیر خرما
خرما یک میوه بسیار شیرین و لذیذی است که خواص فراوانی دارد. این میوه علاوه بر مصرف روزانه بجای قند و شکر سفید، در شکل فرآورده هایی نظیر شیره، خمیر، سرکه، عسل، سس و… نیز تهیه می شود و در سبد غذایی مردم حضور پیدا می کند. خمیر خرما برخلاف شیره، بافت خمیری و نرمی دارد که در پختن حلوا، کیک، بیسکوئیت، صنعت شکلات سازی و… استفاده می شود.
خواص بینظیری برای خمیر خرما تعریف شده که از جمله آن می توان به تقویت استخوان ها، مغز و سیستم عصبی، جلوگیری از شب کوری و ریزش مو و… اشاره کرد. خمیر خرما به دو شیوه صنعتی و سنتی تولید می شود و در بسته بندی های مختلف در فروشگاه های سراسر کشور به فروش می رسد.
جدول قیمت خمیر خرما
خمیر خرما از هر نوع خرمایی تهیه شود، تقریبا همان رنگ خرما را دارد لذا در هنگام خرید از نوع خرما و رنگ طبیعی آن مطمئن شوید. افرادی که قصد خرید خمیر خرما را دارند، باید به نکاتی نظیر قیمت، برند تولید کننده، بسته بندی، نوع خرمای استفاده شده و… توجه داشته باشند. قیمت عمده معمولا از قیمت تکی، کمتر است چرا که وزن بیشتری به صورت فله ای خریداری می شود. در جدول زیر، قیمت عمده خمیر خرما را ذکر کرده ایم.
قیمت خمیر خرما | ||
نوع خمیر | وزن | قیمت |
خمیر خرما | 1 کیلوگرم | 22 هزار تومان |
خمیر خرما چیست؟
خرما میوه ای بهشتی بوده که خداوند از آن بسیار در قرآن کریم نام برده است. مصرف خرما فواید زیادی از جمله تنظیم گردش خون و کنترل کم خونی، تقویت دستگاه گوارشی، بهبود دستگاه ایمنی و سیستم عصبی و… دارد. لذا از سوی پزشکان توصیه شده که در سبد غذایی انسان ها قرار بگیرد. علاوه بر مصرف خرما، می توان از فرآورده های آن نظیر خمیر، سرکه، عسل، شیره و… نیز نهایت استفاده را برد. شاید برای اولین بار است که نام خمیر خرما را می شنوید و برای همین این سوال در ذهنتان ایجاد می شود که خمیر خرما چیست و چه کاربردی دارد؟
خمیر خرما ماده ای نیمه جامد با بافت نرم و رطوبت فراوانیست که از خرماهای تازه و سالم تهیه می شود. رنگ خمیر خرما بسته به نوع خرمایی که در تهیه آن استفاده می شود، متفاوت می باشد. مثلا خمیر خرمای پیارم، قهوه ای تیره است و یا خرمای شاهانی، استعمران و خاصویی به رنگ قهوه ای روشن و خمیر خرمای مضافتی و کبکاب به رنگ قهوه ای تیره تا مشکی می باشد.
کاربرد خمیر خرما
این ماده غذایی در مصارف روزانه ما انسان ها کاربردهای فراوانی دارد. مثلا برای پختن کیک، انواع بیسکوئیت، لواشک، کاکائو، نان، کلوچه، حلوا، ترافل، بستنی و… می توان از آن استفاده کرد. نان خرمایی یکی از محصولات شیرینی جاتی است که در استان های کرمان و کرمانشاه پخته می شود. در تهیه این نان خوشمزه از خمیر خرما بهره می گیرند.
انواع خمیر خرما + خواص آن
فرآورده خمیر خرما از خرماهایی مثل کبکاب، مضافتی، استعمران و… گرفته می شود که رطوبتی بین 20 تا 26 درصد دارد. این خمیر در کارگاه ها و کارخانجات در انواع صنعتی و سنتی تولید و بسته بندی می شود. در پختن کیک و شیرینی و همچنین صنعت شکلات، بیسکوئیت، کلوچه و امثالهم از این خمیر استفاد می کنند.
خمیر خرما همانند فرآورده های دیگر آن، تمامی خواص خرما را دارد و تنها شکل مصرف آن تغییر پیدا می کند. مثلا افرادی هستند که به خرما حساسیت دارند اما ممکن است بدن آن ها به خمیر یا شیره آن واکنشی نشان ندهد. برای همین استفاده از فرآورده های خرما نظیر خمیر آن می تواند مفید واقع شود. این محصول از ویتامین هایی نظیر A، B، C و مواد و ترکیباتی مثل کلسیم، فیبر، پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن و… تشکیل شده است.
فرآورده های خرما همگی مقوی و انرژی زا هستند و برای افرادی که دیابت دارند، می تواند جایگزین قند و شکر سفید شود. خمیر خرما همچنین برای بانوانی که باردار هستند و یا کودکان در حال رشد، منبع انرژی خوبیست. در ادامه، خواص اعجاب انگیز این ماده مغذی را ذکر کرده ایم.
- استحکام و تقویت استخوان ها
- سلامت قلب
- بهبود مشکلات گوارشی
- رفع کم خونی
- جلوگیری از پوکی استخوان
- تقویت سیستم ایمنی
- پیشگیری از شب کوری
- بهبود مشکلات پوستی
- کنترل ریزش مو
- انرژی زا و مقوی
- بهبود دردهای قاعدگی بانوان
- جلوگیری از ناباروری
- کاهش کلسترول خون
- و…
طرز تهیه خمیر خرما در منزل
همان طور که پیش تر گفته شد، خمیر خرما دارای خاصیت های فراوانی است که به بهبود عملکرد سیستم های بدن کمک شایانی می کند. اما سوال این جاست که خمیر خرما چگونه تهیه می شود؟ آیا می توان نوع سنتی آن را در منزل تهیه کرد؟
مواد لازم برای تهیه خمیر خرما در منزل | |
نوع مواد | مقدار |
خرما | به میزان مورد نیاز |
آب ولرم | به میزان لازم |
بطری عای شیشه ای درب دار | به تعدادی که نیاز دارید. |
مخلوط کن برقی | یک عدد |
زمان آماده کردن | 20 دقیقه |
زمان استراحت مواد | 24 ساعت |
زمان تهیه کردن | 10 دقیقه |
طرز تهیه:
- خرماها را خوب بشویید و سپس کلاهک و هسته آن ها را جدا نمایید.
- در این مرحله باید پوست خرما را بگیرید. از خرماهایی مثل مضافتی که پوست آن ها از گوشتشان به راحتی جدا می شود، استفاده کنید.
- خرماها را با چاقوی تیز ریز کنید و در یک بطری بریزید.
- روی خرماها آب بریزید طوری که آب روی آن ها را بگیرد و سپس درب بطری ها را ببندید.
- به مدت 24 ساعت اجازه دهید که همان طور بماند تا خرماها نرم شود.
- محتویات را داخل مخلوط کن بریزید و به مدت 5 تا 8 دقیقه آن را روشن کنید تا خوب مخلوط و یک دست شوند.
- در صورتی که خمیر سفت شد، مقدار کمی آب به آن اضافه نمایید.
- در این مرحله باید خمیر آماده شده را در بطری بریزید و در یخچال قرار دهید.
نکات مهم:
- از بطری های شیشه ای استفاده کنید.
- هر چقدر زمان بیشتری خمیر داخل مخلوط کن باشد، خامه ای تر می شود.
- در هنگام مخلوط کردن آن، می توانید چاشنی های مورد علاقه خود مثل پودر وانیل، گردو، فندق، کنجد و… را درون آن بریزید.
- خمیر خرمای سنتی را 3 ماه می توانید در یخچال نگهداری نمایید.
- تهیه خمیر خرما به روش صنعتی همانند روش سنتی است اما با این تفاوت که این بار از طریق دستگاه ها و تجهیزاتی بخصوصی این امر انجام می پذیرد.
بسته بندی خمیر خرما برای فروش
خمیر خرما از آن دست فرآورده هایی است که علاوه بر بازار داخلی خوب آن، بسیار ارزش تجاری بالایی دارد. چرا که این خمیر در صنعت شیرینی و شکلات، بیسکوئیت، کلوچه، لواشک، بستنی و.. کاربرد فراوان داشته و کشورهای مختلفی خواهان این ماده غذایی هستند.
لذا تهیه و بسته بندی آن به روش صنعتی بیشتر مورد توجه تجار قرار گرفته و برای صادرات نیز بازار خوبی دارد. خمیر خرما در بسته بندی های بطری شیشه ای، پلاستیکی، ظروف یکبار مصرف، بسته بندی وکیوم و… در وزن های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
نکات مهم هنگام خرید خمیر خرما
مشتریانی که قصد خرید خمیر خرما به صورت عمده و یا تک برای مصارف خانگی را دارند، علاوه بر قیمت محصول، کیفیت و میزان مرغوبیت آن برایشان بسیار مهم است. خرید خمیر خرمای صنعتی از طریق فروشگاه های مستقر در سراسر و یا فروشگاه های مجازی وجود دارد. اما برای خمیر سنتی باید از فرد مورد اطمینانی که این محصول را به خوبی و با رعایت اصول بهداشتی تهیه می کند، خرید خود را انجام دهید. همچنین نکاتی مثل رنگ خمیر خرما، نوع خرمای استفاده شده در تهیه خمیر، تاریخ تولید و انقضا و… توجه نمایید.
نکات مهم هنگام خرید خمیر خرما | |
ردیف | نکات |
1 | خمیر خرما را از فروشنده معتبر انجام دهید. |
2 | داشتن تاریخ تولید نزدیک و تاریخ انقضای متناسب با زمانی که خرید می کنید. |
3 | بررسی بسته بندی خمی خرما برای این که هیچ نوع زدگی، آسیب و… نداشته باشد. |
4 | بسته بندی خمیر خرمایی که از روش صنعتی تهیه شده باید پلمپ باشد. |
5 | توجه به شرایط و محل نگهداری بسته بندی ها مهم است. |
6 | بافت و رنگ خمیر خرمای تازه را مد نظر داشته باشید. |
7 | مزه خمیر خرمای سنتی نباید ترش باشد و حتما آن را تست کنید. |
8 | اگر خمیر صنعتی خریداری کردید، پس از باز کردن پلمپ آن حتما توجه کنید که مزه ترش یا بدی نداشته باشد. |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.