معرفی انواع بادام زمینی
بادام زمینی به علت مزه خوبی که دارد می تواند به عنوان یک میان وعده سالم و خوشمزه در زندگی روزه جایگاه به خصوص خود را داشته باشد. این محصول خوراکی سرشار از ویتامین و مواد مغذی فراوان می باشد که قیمت عمده بادام زمینی به دلیل به مقرون صرفه بودن، نسبت به دیگر دانه های آجیل طرفداران زیادی را جذب خود کرده است. در مقاله سعی داریم شما را با انواع مختلف بادام زمینی که در کشورمان در دسترس می باشد آشنا کنیم.
دسته بندی بادام زمینی
تولید بادام زمینی کشور ما بیشتر در مناطق گرم سیری صورت می پذیرد همچنین این محصول خوراکی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا از طرفداران زیادی برخوردار می باشد. این محصول خوراکی دارای دسته بندی مختلفی می باشد که افراد می توانند با توجه به نیاز خود و قیمت آن، اقدامات لازم را نسبت به خرید عمده بادام زمینی انجام دهند. دسته بندی بادام زمینی به طور کلی به شرح زیر می باشد :
- مغز شور
- مغز خام
- غلاف دار شور
- غلاف دار خام
- روکش دار
انواع بادام زمینی
تا کنون در رابطه با بخش بندی بادام زمینی سخن به میان بود اما قابل ذکر است که هر یک از دسته بندی ها، از انواع مختلفی تشکیل شده است. اقسام این محصول کشاورزی به سه نوع ایرانی، خارجی و روکش دار تقسیم شده است که در ادامه زیر گروه های موجود در هر کدام درج شده است.
نوع ایرانی
- آستانه
- آستانه اشرفیه
- پارس آباد
- گیلان
- دشت مغان
- جنوب
- خلخال
- مینو دشت
- شیراز
- کرمانشاه
- کردستان
- کرج
- اصفهان
- بروجرد
نوع خارجی
- اسپانیایی
- رونده
- ویرجینیا
- والسینا
- چینی
- عراقی
- ازبکستانی
- سودانی
- هندی
نوع روکش دار
- کچاب
- سرکه ای
- پیاز جعفری
- فلفلی
- پنیری
- بارییکیو
فایده مصرف بادام زمینی در رژیم غذایی
داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم، دغدغه بسیاری از افراد می باشد که استفاده از مغدیجات به دلیل داشتن کالری بالا و کربوهیدات کم می تواند گزینه مناسبی برای طی کردن فرآیند زندگی سالم باشد.
12 فایده مصرف بادام زمینی در رژیم غذایی | ||
شماره | فواید | توضیحات |
1 | کمک به سلامت قلب و عروق | دارای خاصیت آنتی اکسیدان و مصرف منظم آن موجب کاهش تری گلیسیرید با خود به همراه دارد. |
2 | کنترل کننده قند خون | دارای روغن های بسیار سالم و منیزیم می باشد |
3 | کمک به کاهش وزن | این خوراکی به دلیل داشتن چربی و کالری بالا در مقابل فیبر و پروتئین غنی سیری طولانی مدت به همراه دارد. |
4 | موثر در سلامت پوست و مو | دارای ویتامین E، C ، منیزیم ، روی ، اسید های چرب ، امگا 3 |
5 | جلوگیری از ابتلا به آلزایمر | به علت داشتن اسید های چرب امگا 3 برای ساخت وترمیم سلول های مغزی بسیارموثر می باشد |
6 | مبارزه با افسردگی | بالا بردن سطح سروتونین که باعث ایجاد نشاط در بدن می وشد. |
7 | کمک به سلامت استخوان ها | به دلیل داشتن آهن و کلسیم فراوان درون خود در حفظ استخوان ها تاثیر بسزایی دارد. |
8 | میان وعده سالم برای کودکان | دارای بیش از 30 نوع ویتامین و مواد معدنی به عنوان یک ابر غذا برای کودکان یاد می شود. |
9 | کاهش ابتلا به انواع سرطان ها | به دلیل داشتن فلاونوئید، رزوراترول و فنولیک اسید در ترکیباتش احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. |
10 | منبع کامل پروتئین گیاهی | سرشار از پروتئین و چربی های سالم |
11 | منبع طبیعی فیبر وکربوهیدرات | دارای فبیر بالا و کربوهیدرات پایین که باعث جذب سریع کربوهیدرات بلافاصله پس از مصرف غذا می شود. |
12 | کمک به رفع کم خونی | مصرف بادام زمینی باعث کاهش سطح کلسترول و ممناعت از پلاک در رگ ها می شود. |
مضرات مصرف بادام زمینی که باید بدانید!
مصرف بادام زمینی به غیر از داشتن فواید بسیار، دارای ضرر هایی هم می باشد که توجه ننمودن به آن ها ممکن است، خطرات جبران ناپذیری را با خود به همراه داشته باشد که به شرح زیر می باشد:
آلرژیک
مصرف این محصول خوراکی ممکن است برای بعضی از افراد باعث ایجاد آلرزی شود که این نوع حساسیت برای تمام افراد غیر قابل پیش بینی باشد حتی اگر در مقدار بسیار کم مصرف شود. از علائم ابتلا به آلرژی توسط بادام زمینی می توان به مواردی همچون آبریزش بینی، کهیر، خارش، تورم یا قرمزی، سوزن سوزن شدن گلو و دهان و… اشاره داشت که در صورت مشاهده هر یک از موارد ذکر شده می بایست به پزشک مراجعه کنید.
مسمومیت
گاهی ممکن است بادام زمینی به نوعی کپک آفلاکتوسین آلوده باشد که مصرف این نوع بادام زمینی علائمی مانند از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم به زردی که این عارضه ها نشان دهنده مشکلات کبدی می باشد. در انتخاب بادام زمینی مصرفی دقت لازمه را داشته باشید زیرا مصرف این دانه خوراکی با کپک آفلاکتوسین می تواند منجر به نارسایی کبد سرطان شود.
عدم تعادل در اسید های چرب امگا
امگا 3 و امگا 6 از جمله اسید های ضروری در بدن ما است که مصرف این دو بخشی از یک رژیم غذایی سالم می باشد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت، ایجاد تعادل در مصرف آن ها است زیرا رعایت نکردن این موضوع می تواند عامل چاقی را در افراد مستعد، افزایش دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.