طرز تهیه نخود پلو ساده و خوشمزه به چند روش مختلف

روش تهیه نخود پلو با نخود فرنگی

طرز تهیه نخود پلو خوشمزه با روش های مختلف

از میان غذا های خوشمزه و اصیل ایرانی که در بین ایرانیان محبوبیت خاص خودش را دارد می توانیم به نخود پلو اشاره کنیم. این غذای لذیذ به علت داشتن عضوی از خانواده حبوبات یعنی نخود و همچنین گوشت که منبع غنی از پروتئین است، یک غذای مقوی محسوب می گردد. زیرا همانطور که می دانید، حبوبات به علت داشتن مواد غذایی مهم از جمله پروتئین و فیبر در حفظ سلامتی نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. این غذای خوشمزه را می توان هم با نخود فرنگی و هم با نخود آبگوشتی (روش جنوبی) تهیه کرد که در ادامه به انواع روش پخت نیز اشاره کرده ایم.

انواع نخود پلو

نخود پلو مانند سایر غذاهای مشابه ایرانی ممکن است انواع مختلفی در مناطق مختلف کشور داشته باشد و با دخالت سلیقه به شیوه های متفاوتی تهیه شود. اگر بخواهیم دسته بندی ای برای انواع مختلف این غذا در نظر بگیریم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. نخود پلو با نخود فرنگی
  2. نخود پلو با نخود آبگوشتی (جنوبی)
  • نخود پلو با گوشت ( چرخ کرده / گوشت گوسفندی تکه ای / گوشت قلقلی )
  • نخود پلو با مرغ ( سینه مرغ تکه ای / مرغ ریش ریش )
  • نخود پلو با کشمش

مواد لازم برای پخت نخود پلو مجلسی

در این بخش قصد داریم طرز تهیه این غذای خوشمزه و مواد لازم برای 4 نفر را شرح دهیم. لازم است توجه داشته باشید موارد مربوطه به طور نسبی بیان شده است و ممکن است مقدار لازم برای شما بیشتر یا کمتر باشد. همچنین پیشنهاد می شود رستوران داران سنتی که از غذاهای اصیل ایرانی در منوی خود استفاده می کنند با اطلاع از  قیمت عمده نخود برآورد درستی از میزان خرید مواد اولیه لازم، داشته باشند.

مواد لازم برای تهیه نخود پلو مناسب 4 نفر
مواد لازم میزان
برنج 2 پیمانه
نخود فرنگی / نخود آبگوشتی 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده

(می توانید از گوشته تکه ای یا مرغ تکه ای و یا مرغ ریش ریش نیز بر حسب سلیقه استفاده کنید)

1 عدد متوسط
پودر شوید یا شوید خشک 2 الی 3 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به مقدار لازم
پیاز یک عدد متوسط
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
سیر یک حبه

پیشنهاد می کنیم در صورتی که قصد خرید عمده نخود را دارید به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

دستور پخت نخود پلو مجلسی

در این مقاله قصد دستور پخت نخود پلو مجلسی را به دو روش آب کش و کته بیان کنیم. برای اینکه این غذا علاوه بر طعم و مزه خوب، ظاهر مناسب و مجلسی داشته باشد پیشنهاد می کنیم از دستور پخت به روش آبکش کردن برنج استفاده کنید اما در صورتی به برنج کته علاقه دارید می توانید از دستور پخت مخصوص به آن نیز بهره ببرید.

نخود پلو با برنج آبکش

نکته مهم در این روش اضافه کردن مرحله به مرحله مواد مخلوط به برنج است.

مرحله اول

ابتدا یک پیاز متوسط را در تابه رنده کنید و به خوبی در روغن تفت بدهید. بعد به مقدار لازم گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده تا از خامی درآمده و همزمان با تفت دادن بپزد. توجه داشته باشید در این مرحله، رنده کردن یک حبه کوچک سیر باعث می شود بوی زخم گوشت هرچه بهتر گرفته شود. پس از اینکه مواد به خوبی تفت داده شد، دو قاشق غذا خوری رب را برای رنگ گرفتن مواد اضافه کنید.

همچنین ادویه های لازم از جمله نمک، فلفل و زرد چوبه را به مخلوط اضافه کنید تا طعم و مزه بگیرد. برای معطر و خوش طعم شدن بیشتر مواد می توانید زعفران دم کرده را نیز استفاده کنید. حدودا 20 دقیقه اجازه دهید تا مواد با حرارت ملایم بپزد.

مرحله دوم

این مرحله به نوع نخود انتخابی شما بستگی دارد.

  • نخود فرنگی: یک قابلمه را پر از آب کنید و اجازه بدهید حداقل 30 دقیقه نخود ها درون آب بپزد.
  • نخود آگوشتی: برای استفاده از نخود آبگوشتی بهتر است از شب قبل برای گرفته شدن نفخ آن، در یک ظرف آب آن ها را خیسانده باشید. در این صورت نخود را به مواد مخلوط در مرحله قبلی اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله سوم

همزمان با تهیه مواد روی نخود پلو می توانید پخت برنج را آغاز کنید. یک قابلمه متوسط را پر از آب کنید، اجازه دهید تا با شعله زیاد به جوش آید سپس یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید. برای اینکه متوجه پخت برنج شوید تا زمانی که برنج به صورت نیمه نرم شده بود (اصطلاحا زنده بود) اجازه دهید داخل آب بجوشد.

مرحله چهارم

پس از پخت برنج، آن را آبکشی کنید. می توانید از برش های سیب زمینی یا برش های نان را برای تهیه ته دیگ نیز به کار ببرید فقط قبل از قرار دادن قابلمه مطمئن باشید روغن به خوبی داغ شده باشد تا به کف قابلمه نچسبند.

مرحله پنجم

لایه به لایه، مقداری برنج در قابلمه ریخته سپس مواد مخلوط، نخود و شوید را اضافه کنید به همین ترتیب تا پر شدن کامل، یک دم کنی گذاشته و درب قابلمه را بگذارید. 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان مناسبی برای پخت این غذا می باشد.

نخود پلو با برنج کته

در صورتی که علاقه مند به تهیه نخود پلو با برنج کته هستید، برنج را خیس کنید، پس از اینکه مواد لازم را مخلوط کردید و در قابلمه تفت دادید حدودا 3 لیوان آب ریخته و سپس برنج را اضافه کنید. می توانید برنجی که خیس خورده را با همان آب نیز داخل مواد بریزید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا از حجم آب کاسته شده و طعم و مزه مواد به خوبی به خورد مواد برود. سپس به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت اجازه دهید بدون آب و با شعله متوسط بجوشد.

فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن نخود پلو

  • برای خوشمزه تر شدن غذاهایی که از شوید برای طعم دار کردن پلو در آن استفاده می شود می توانید ادویه مخصوص پلو که به رنگ سبز است را از عطاری ها تهیه کنید و به هنگام اضافه کردن مواد، به صورت لایه به لایه بر روی برنج بپاشید.
  • اگر از خود شوید استفاده می کنید ترجیحا به صورت تازه تهیه کنید، تا رنگ و طعم غذا بهتر شود.
  • اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که گوشت و مرغ را از وعده های غذایی خود حذف کرده اید، می توانید در این غذا از سویا استفاده کنید. و در صورت عدم تمایل به استفاده از سویا، به صورت ساده میل کنید.
  • درصورتی که علاقه ای به استفاده از روغن ندارید، کره هم گزینه خوبی برای پخت این غذا است.
  • برای یک بار هم که شده به علت شگفت انگیز بودن خواص نخود از نخود آبگوشتی برای پخت این غذا استفاده کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *